Stöd till unga
Täby kommun erbjuder olika typer av stöd till unga. Här har vi samlat information för dig som är ung och var du kan vända dig för att få hjälp i olika frågor. Du kan alltid kontakta oss om du undrar över något.
Kontakta oss
Socialtjänstens mottagningsgrupp: 08-555 593 34
Ställ din fråga via webben
Lämna sidan snabbt! Läs mer om hur du kan tömma cookies i din webbläsare.

Vi kan hjälpa dig
Alla barn och unga har rätt att må bra, vara trygga och ha någon som tar hand om dem. Ibland kan det hända jobbiga saker som gör att du mår dåligt eller känner dig rädd. Ibland kan det bli jobbigt för de vuxna att ta hand om allt på egen hand. Då kan du och/eller din familj få hjälp av oss på kommunen. Hör av dig till oss så ser vi vad som kan hjälpa just dig.
Stöd för dig som är ung
Om det är fara för någons liv ska du ringa 112. Annars kan du kontakta oss i kommunen både dagtid och på kvällar och helger. Det finns också olika organisationer som du kan kontakta under hela dygnet. Läs mer om akut hjälp och vilka telefonnummer som finns på taby.se.
Vissa av kommunens verksamheter kan du ta kontakt med direkt. Du har alltid rätt att fråga om den du pratar med har tystnadsplikt.
Behöver du eller din familj annat stöd från kommunen behöver du först ha kontakt med en handläggare som kan gå igenom med dig/er om hur hjälpen skulle kunna se ut. Läs mer om detta på sidan stöd från socialtjänsten eller ung med funktionsnedsättning.
- Ungdomsmottagningen om kroppen, relationer, preventivmedel med mera. För dig mellan 12 och 22 år
- MiniMaria för dig som har funderingar eller problem som handlar om alkohol och droger eller spel om pengar
- Stödcentrum för unga brottsutsatta för dig mellan 10 och 20 år som varit med om hot, våld eller övergrepp och behöver stöd i hur du ska hantera det
- Fältarna finns för att lyssna, stötta och slussa till rätt hjälp. Du kan vända dig till hit om du är orolig för dig själv, en kompis eller någon i familjen
Det finns också andra organisationer som du kan vända dig till för att få stöd och hjälp för längre tid eller för stunden.
- BUP Barn- och ungdomspsykiatrin, psykiatriskt stöd, utredning och behandling
- UMO Ungdomsmottagningen på nätet
- Bris Barnens rätt i samhället
- Jourhavande kompis andra unga personer att chatta med
- Origo om hedersrelaterat våld
- Maskrosbarn för dig, 13-19 år, med föräldrar med missbruk, psykisk ohälsa eller utsätter dig för våld
- Ellencentret för dig, 15-25 år, med erfarenheter av sex mot ersättning, som självskadebeteende, “sugardating” eller att bli såld av andra
- ADHD-center kurser och grupper för att lära dig mer om hur det är att ha adhd
- Bufff stöd till barn och unga som har en förälder eller familjemedlem i häkte eller fängelse
- Ungasjourer.se är en samlingssida för alla jourer som vänder sig till unga
Vi arbetar utifrån ett barnrättsperspektiv för barnets bästa. Det betyder att du har rätt att få information om saker som handlar om dig på ett sätt som du förstår och kan ta till dig. Du har också rätt att vara delaktig i saker som rör dig. Därför är det viktigt att den person som du får hjälp av på kommunen tar reda på vad du tycker, tänker och vill.
Personer på kommunen har tystnadsplikt. Det betyder att saker som handlar om dig, hur du mår eller har det hemma inte får spridas hur som helst.
Du kan läsa mer om barnkonventionen på Unicefs webbplats och på Barnombudsmannens webbplats.