Kommun & politik

Visionen för kommunen är att Täby ska utvecklas med frihet och trygghet mot en hållbar framtid.

 1. Rösta på valdagen den 11 september

  Du som är röstberättigad kan rösta i de allmänna valen 2022 fram till klockan 20.00 på valdagen. På valdagen röstar du i den vallokal som står på ditt röstkort.

 2. Täby flaggar på Ukrainas självständighetsdag

  Ukraina firar sin självständighetsdag 24 augusti. För att visa solidaritet med det ukrainska folket kommer Täby kommun hissa den ukrainska flaggan utanför kommunhuset denna dag.

 3. Förtidsrösta i Täby i de allmänna valen 2022

  Från onsdag 24 augusti kan du som är röstberättigad rösta i de allmänna valen till riksdag, region och kommunfullmäktige. Täby kommun håller nio lokaler öppna för dig som vill förtidsrösta. Du bestämmer själv när och var du vill rösta.

 4. Insekten ekbarkbock sitter på en tröjärm
  Unik skalbagge hittad i Viggbyholm

  En av Sveriges mest sällsynta bark- och vedlevande insekter, den bredbandade ekbarkbocken, har precis hittats i Viggbyholm i Täby. Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, uppskattar att arten endast finns på ett tiotal platser i Sverige. Nu finns den alltså på ytterligare en plats – i Täby!

 5. Angående bryggor och strand längs Drakskeppsvägen

  Enligt den artikel som tidningen ETC publicerade 21 juni har ett antal fastighetsägare längs Drakskeppsvägen olovligen byggt bryggor och privatiserat marken. Med anledning av det vill Täby kommun förtydliga följande.

Se fler nyheter