Kommun & politik

Visionen för kommunen är att Täby ska utvecklas med frihet och trygghet mot en hållbar framtid.

 1. Bildkollage av personer

  Medborgardialog socialnämnden

  Välkommen till medborgardialog med socialnämnden på onsdag den 24 april klockan 17.30 – 18.30 i Täby kommunhus.

 2. Täbys starka ekonomi möjliggör investeringar i kommunen

  Måndagen den 8 april fattade kommunfullmäktige i Täby beslut om årsredovisningen för 2023. Täbys resultat efter justering för poster av engångskaraktär blev 272 miljoner kronor. Den ekonomiska redovisningen visar på ett starkt resultat, trots att kommunen precis som alla andra påverkats av utvecklingen i världsekonomin. Överskottet går till att finansiera investeringar som ska förbättra för invånarna, bland annat renoveringar och ombyggnationer av skolor.

 3. Ett tåg som åker

  Dags för samråd om Roslagsbanan till city

  Region Stockholm planerar att förlänga Roslagsbanan till city. Nu kan du ge dina synpunkter på delsträckan mellan Universitet och Odenplan.

 4. En brygga vid en sjö

  Tyck till om vattentjänstplanen!

  Kommunen har tagit fram ett förslag till vattentjänstplan. Planen visar den långsiktiga planeringen för hur vi ska säkra vattenförsörjningen. Nu har du möjlighet att ge dina synpunkter.

 5. Person som åker skidor.

  Ny slalombacke planeras i Ullna

  Senast man kunde åka slalom i Täby var i slutet av 1990-talet, men inom ett antal år kan det bli verklighet igen. Detta efter ett beslut i kommunfullmäktige där en ny plan kring Arninge/Ullnas planerade utveckling antagits.

Se fler nyheter