Kommun & politik

Visionen för kommunen är att Täby ska utvecklas med frihet och trygghet mot en hållbar framtid.

 1. Två personer vid en bil

  Med anledning av senaste tidens polisinsatser i Täby

  Täby kommun har löpande kontakt med polisen gällande den senaste tidens händelser i Hägernäs och Roslags Näsby och följer utvecklingen noga.

 2. Person kollar in i kameran

  Thomas Helleday ny gruppledare för Liberalerna i Täby

  Thomas Helleday, vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden, är nytt kommunalråd och gruppledare i kommunfullmäktige för Liberalerna i Täby efter Patrik Ferm.

 3. Hundförare med hundar som söker efter narkotika

  Narkotikahundar arbetar för ett tryggt Täby

  Täby kommun ska vara en trygg och säker plats att leva och arbeta i. För att uppnå detta arbetar kommunen brett med olika brottsförebyggande åtgärder. En av åtgärderna som används är att med specialutbildad hund genomsöka offentliga platser efter narkotika.

 4. Porträttbild på person som tittar in i kameran

  Kommunmedarbetare prisas av Ing-Marie Wieselgrens stiftelse

  Malin Hagström, utvecklingsledare inom verksamhetsområde utbildning, har, som en av fem i hela Sverige, utsetts till årets eldsjäl 2024 av Ing-Marie Wieselgrens stiftelse.

 5. Täby vill se tydligare satsningar på kollektivtrafiken

  Täby kommun har svarat på en remiss från Region Stockholm som föreslår ett antal förändringar i kollektivtrafiken inför 2025. I svaret är kommunen kritisk till att satsningar som skulle behövas för att matcha befolkningstillväxten och göra kollektivtrafiken mer attraktiv för dagens befolkning saknas.

Se fler nyheter