Förskola & skola

Här kan du se när skolorna har lov, välja förskola, jämföra skolor, eller läsa mer om allt från öppettider i öppna förskolan till skolskjuts.

 1. Täby värd för konferensen Ung i Roslagen 2023

  Konferensen Ung i Roslagen arrangeras i samverkan mellan kommunerna Danderyd, Norrtälje, Täby, Vallentuna, Vaxholm och Österåker. Varje år hålls den på en av dessa platser och riktar sig till personer som möter barn och unga i sitt arbete.

 2. Täby arbetar med forskningsbaserad skolutveckling

  Täby kommun har sedan några år tillbaka arbetat tillsammans med forskarna Christian Lundahl, Pia Skott och Larissa Mickwitz för att stödja Täbys arbete med för en likvärdig kvalitet i utbildning för kommunens invånare.

 3. Barn sitter vid ett bord och äter skolmat

  Täby får sex nomineringar för bra skolmat till White Guide Junior

  Varje år utses Sveriges bästa skolrestauranger genom utmärkelsen White Guide Junior. I år är fyra skolor och två förskolor i Täby nominerade.

 4. Skola och socialtjänst samverkar för tidigare insatser för ungdomar

  I början på höstterminen varje år sammankallar fältarna till samverkansträffar mellan socialtjänsten i Täby och Täbys skolor. Då medverkar även den lokala polisen och kommunvakten. Syftet är att dela erfarenheter, få en gemensam lägesbild och skapa relationer.

 5. Trafikdag på Rösjöskolan

  Sedan flera år anordnas en trafikdag på Rösjöskolan i september där alla elever och personal från förskoleklass till årskurs 5 deltar. Syftet med dagen är att uppmärksamma och utbilda eleverna kring trafikmiljön runt skolan och vad en säker skolväg är.

Se fler nyheter