Kultur & fritid

Hitta naturupplevelser, bibliotek, evenemang, friluftsliv, historiska sevärdheter, mötesplatser för unga och aktiviteter för alla åldrar året om.

 1. Idrottsföreningar samlades kring frågor om psykisk hälsa bland unga

  För att stärka föreningsledares kunskap om psykisk ohälsa bland unga bjöd Täby kommun in föreningslivet till en föreläsning den 29 november. Med sig fick de kunskap om psykisk ohälsa och konkreta verktyg för att kunna prata med barn om känslor och svåra situationer.

 2. Succé för välbesökt Ung i Roslagen 2023

  Täby kommun bjöd in till den årliga konferensen Ung i Roslagen, som hålls för personer som i sitt arbete möter ungdomar, och vilken succé det blev! Arrangemanget blev fullsatt och mycket uppskattat av de som var där.

 3. Mötesplatsen Hörnet öppnar upp på lördagar för unga

  Hörnet är en av tre mötesplatser för unga på högstadiet i Täby. Nu öppnar de även upp på lördagar mellan 16.30–21.00 med start den 28 oktober.

 4. Musikelever bjöd seniorer på konsert i kulturhuset

  I veckan höll musikelever en konsert för seniorer på stora scenen i Täby kulturhus. Det blev allt från klassiskt till Beatles och pop. Konserten är resultatet av ett nytt samarbete mellan Seniorcenter och Ung kultur.

 5. Ungdomar hyllades för insatser i bibliotekens novell- och konsttävling

  Varje sommar anordnar biblioteken i Täby en novell- och konsttävling för unga mellan 12 och 19 år. Vinnarna har nu fått sina texter och konstverk publicerade i en bok som snart är tillgänglig för utlån.

Se fler nyheter