Kultur & fritid

Hitta naturupplevelser, bibliotek, evenemang, friluftsliv, historiska sevärdheter, mötesplatser för unga och aktiviteter för alla åldrar året om.

 1. Nu startar vårens nattvandringar

  Den 12 april startar nattvandringarna upp igen efter uppehåll under vintern. Det är ett återkommande initiativ som genom vuxnas närvaro skapar trygghet bland ungdomar under fredag- och lördagskvällar.

 2. Inspirationsdag om språkglädje och läslust i förskolan

  Förra veckan bjöd Täby kommun in pedagoger från kommunala och fristående förskolor till föreläsningar och workshops om barns språkutveckling, läslust och språkglädje. De fick inspiration och många tips att ta med sig till barngrupper runt om i Täby.

 3. Person på scen

  Ung kulturs teaterelever deltar i Riksteaterns projekt LÄNK2024

  Den 24 mars är det premiär för pjäsen Ända tills du dör med ungdomar från kulturskolan Ung kultur i rollerna. Pjäsen som först visas i Norrköping är en av flera uppsättningar i Riksteaterns projekt LÄNK2024.

 4. Bild på en person som spelar gitarr.

  Ansökan till kulturskolornas halvterminskurser

  Den 18 mars klockan 11.00 släpper musik- och kulturskolorna inom Täby kulturskola kurser för halva terminsavgiften. Det handlar om kurser där platser finns kvar för resten av vårterminen.

 5. Barnens kulturday

  Kulturhuset öppnar upp för Barnens kulturdag

  Lördagen den 16 mars fylls Täby kulturhus med musik- och teaterföreställningar, workshops och annat kulturkul för barn upp till 12 år. Fri entré till mycket att se och uppleva.

Se fler nyheter