Omsorg & stöd

Här hittar du stöd och hjälp för dig som är äldre, har en funktionsnedsättning eller på annat sätt behöver hjälp i vardagen. Det kan till exempel vara stöd till dig som förälder, till dig i en beroendeproblematik eller som har andra svårigheter.

 1. Utbildning om EU-valet för Täbybor med funktionsnedsättning

  Kunskap om de olika EU-instanserna, vilka frågor som drivis i EU och hur man röstar har varit några av de områden som Täbybor med funktionsnedsättning har diskuterat på en studiecirkel under våren.

 2. Gula och oreanga blommor i rabatt

  Fyra fokusområden för ett tryggt Täby

  Bibehålla trygghet i offentlig miljö, verka mot bedrägerier och välfärdsbrott, förebygga gängkriminalitet och fånga upp unga i riskzonen samt en stärkt samverkan. Det är fokusområdena i Täby kommuns plan för brottsförebyggande åtgärder.

 3. Praktik viktigt för framtidens vård- och omsorgsstjärnor

  Eleverna på vård- och omsorgsprogrammet på Åva gymnasium gör sina praktikperioder i kommunens äldreboenden och grupp- och servicebostäder för personer med funktionsnedsättning.

 4. Meningsfull praktik för personer med funktionsnedsättning

  Deltagarna i den dagliga verksamheten Pyramiden är ute på praktik i arbetslivet. Syftet är att skapa möjlighet till meningsfull vardag och delaktighet i samhället. Har du en verksamhet som vill ta emot praktikanter? Hör av dig!

 5. Ungdomsbrottsjouren fångar upp unga med riskbeteende

  Socialtjänsten i Täby har utvecklat ett arbetssätt med Polisen Södra Roslagen för att bättre fånga upp unga med riskbeteende i ett tidigt skede. Arbetet innebär ett nära, kontinuerligt samarbete både generellt och kring specifika individer i kommunen.

Se fler nyheter