• Filtrerat på:
 • Inget filter valt
 1. Täbypriset

  Välkommen att nominera till Täbypriset

  Nu tar Täby kommun emot nomineringar till Täbypriset 2024. Priset delas ut till en person som har gjort värdefulla insatser för invånarna och gynnat kommunen på ett väsentligt sätt.

 2. Tre personer vid en DJ-bås och ett gäng personer på scen.

  Aktivitetsdag för unga vuxna med funktionsnedsättning

  Träffpunkten är mötesplatsen för personer med funktionsnedsättning i åldern 21 år och uppåt. Ett populärt ställe med besökare från olika kommuner. I helgen var det fullspäckat schema med uppträdanden, musikgympa, högläsning och disco.

 3. Ett gosedjur sitter i en soffa och läser en bok.

  Vårens evenemang på biblioteken

  I Täby finns sex bibliotek som förutom lån av böcker, e-böcker, film och tidningar arrangerar av evenemang för olika åldrar. Nu är vårens program här!

 4. Nominera till idrotts- och kulturpriser och sök kulturstipendium

  Varje år delar Täby kommun ut priser och stipendium för att stimulera och uppmärksamma insatser inom idrotten och kulturen i Täby. Beslut om vilka som tilldelas årets priser och stipendium fattas på kultur– och fritidsnämnden i april.

 5. Fem personer står på scenen och har tagit emot ett pris.

  Andrea Eduards representerar Täby i Funkisfestivalen 2024

  Stämningen var på topp när Täbys deltävling i Funkisfestivalen avgjordes i Tibble teater under onsdagskvällen. Med låten Genom eld och vatten kommer Andrea Eduards representera Täby vidare i semifinalen.

 6. Ny tennishall invigd

  Lördagen den 13 januari invigdes den nya permanenta tennishallen i Viggbyholm, mitt under pågående klubbmästerskap.

 7. Åk skridskor på Täby torg!

  Nu är isbanan på Täby torg spolad och klar. Isbanan, som är 20 x 20 meter, är öppen för spontanåkning alla dagar klockan 9–20.

 8. Upptäck vårens kulturprogram i Täby

  Våren bjuder på en hel del kultur för både vuxna och barn i Täby. Först ut är operan Nabucco av Verdi den 6 januari – en livesändning direkt från operahuset Metropolitan i New york.

 9. Idrottsföreningar samlades kring frågor om psykisk hälsa bland unga

  För att stärka föreningsledares kunskap om psykisk ohälsa bland unga bjöd Täby kommun in föreningslivet till en föreläsning den 29 november. Med sig fick de kunskap om psykisk ohälsa och konkreta verktyg för att kunna prata med barn om känslor och svåra situationer.

 10. Succé för välbesökt Ung i Roslagen 2023

  Täby kommun bjöd in till den årliga konferensen Ung i Roslagen, som hålls för personer som i sitt arbete möter ungdomar, och vilken succé det blev! Arrangemanget blev fullsatt och mycket uppskattat av de som var där.

 11. Mötesplatsen Hörnet öppnar upp på lördagar för unga

  Hörnet är en av tre mötesplatser för unga på högstadiet i Täby. Nu öppnar de även upp på lördagar mellan 16.30–21.00 med start den 28 oktober.

 12. Musikelever bjöd seniorer på konsert i kulturhuset

  I veckan höll musikelever en konsert för seniorer på stora scenen i Täby kulturhus. Det blev allt från klassiskt till Beatles och pop. Konserten är resultatet av ett nytt samarbete mellan Seniorcenter och Ung kultur.

 13. Ungdomar hyllades för insatser i bibliotekens novell- och konsttävling

  Varje sommar anordnar biblioteken i Täby en novell- och konsttävling för unga mellan 12 och 19 år. Vinnarna har nu fått sina texter och konstverk publicerade i en bok som snart är tillgänglig för utlån.

 14. Upprustade Myrängsleken är invigd

  Upprustningen av Myrängsleken i Gribbylund är nu klar och det har firats med stor invigning!

 15. Fri tillgång till dagstidningar och mycket annat på digitala biblioteket

  Täby biblioteks digitala utbud innehåller tusentals tidningar, magasin och tidskrifter på svenska och 64 andra språk. Helt kostnadsfritt via tjänsten Pressreader.

 16. Upptäck Täbys parasporter under Parasportveckan

  I samband med parasportveckan 11–17 september uppmärksammar Täby kommun idrottsföreningar som erbjuder parasport i Täby. Alla föreningar hittar du här på kommunens webbplats.

 17. Få tips om hur du minskar ditt matsvinn

  Täby kommun har som mål att till 2032 halvera matsvinnet bland kommunens invånare. Den 7 september anordnar huvudbiblioteket en föreläsning och workshop för de som vill få mer information och tips för det egna hushållet.

 18. Platser kvar på musik- och kulturskolorna i höst

  Denna vecka startar Täbys musik- och kulturskolor höstterminens kurser i musik, teater, musikal och konst. Än finns lediga kurser kvar att söka till för barn och unga mellan 7–20 år. Hela kursutbudet hittar du här på webben.

 19. Cirkusfestival i Åkerbyparken 26 augusti

  Lördagen den 26 augusti förvandlas Åkerbyparken till en cirkusfestival med föreställningar, prova-på-aktiviteter, sagor och pyssel med cirkustema. Välkommen mellan klockan 12.00–16.00.

 20. På fredag startar junior- och ungdoms-SM i friidrott på Tibblevallen

  Välkommen till Tibblevallen och se svenska mästerskapen i friidrott för juniorer 19 år och ungdomar 15 år. Tävlingarna börjar klockan 12.00 på fredag den 18 augusti och fortsätter sedan under helgen.

 21. Prova på musik och teater på Ung kultur!

  Mellan 21–23 augusti kan barn och unga prova på musik- och teaterkurser på kulturskolan Ung kultur. Helt kostnadsfritt. Anmälan öppnar den 8 augusti.

 22. Hopptornet vid Ängsholmsbadet renoveras

  I slutet av maj spärrade Täby kommun av hopptornet vid Ängsholmens badplats efter en besiktning. Nu har kommunen i samråd med Gribbylunds fastighetsägareförening beslutat att den övre delen av hopptornet ska rivas och på sikt ersättas med ett nytt. Rivningen genomförs med start denna vecka.

 23. Badvattnet vid Näsaängsbadet tjänligt för bad igen

  Omprov av badvattnet vid Näsaängsbadet och Kråkudden visar att badvattenkvaliteten är tjänlig. Täby kommun tar därför bort tidigare avrådan om bad där.

 24. Veckans öppettider på mötesplatser för unga mellan 13–16 år

  Denna vecka håller mötesplatserna Myran, Gribby och Hörnet öppet för sommarlovslediga barn och unga på högstadiet. Fram till den 7 juli finns även sommaraktiviteter för alla åldrar i Åkerbyparken.

 25. Nu är sommarblommorna planterade

  Nu har vi planterat sommarblommor i blomsterurnor och markplanteringar runt om i Täby. I planteringarna hittar du bland annat lejongap, palettblad och dahlia.

 26. Nu är anmälan till höstens kurser inom Täby kulturskola öppen

  Täby kulturskolas kurser riktar sig till barn och unga mellan 7–20 år som vill spela instrument, sjunga, skapa konst, spela teater och musikal. Nu kan du anmäla dig eller ditt barn till höstens kurser som musik- och kulturskolorna erbjuder i höst.

 27. Sommarlovsaktiviteter i Åkerbyparken

  Mellan 15 juni och 7 juli kan sommarlovslediga barn och unga hitta flera olika aktiviteter i Åkerbyparken. Låna böcker, skapa, spela och röra sig under roliga former!

 28. Välkommen att se musikalen Grannfejden på Rönninge by

  Rönninge by är åter igen platsen för musikalen Grannfejden som berättar om några av Täbys historiska händelser, från vikingatiden fram till idag. Föreställningen visas den 18, 19 och 20 juni.

 29. Bild på en park

  Nya utegymmet i Åkerbyparken är öppet

  Under våren har ett nytt utegym byggts i Åkerbyparken. Nu är gymmet färdigt och står öppet för alla Täbybor.

 30. Öppen skolavslutning i Åkerbyparken 12–13 juni

  I samband med att Täbys grundskole- och gymnasieelever går på sommarlov arrangerar Täby kommun in till en öppen och trygg skolavslutning i Åkerbyparken den 12–13 juni. Evenemanget som kallas för Summerbreak är fylld med musikunderhållning för olika åldrar.

 31. Fågelinfluensa sprider sig i Stockholms län

  Flera hundra döda fåglar har hittills tagits om hand vid Råstasjön i Solna. Det rör sig framförallt om skrattmåsar. Nu befarar Länsstyrelsen och andra berörda myndigheter att sjukdomen kan spridas till fåglar i andra delar av länet.

 32. Fira nationaldagen på Karby gård den 6 juni

  Välkommen till traditionsenligt nationaldagsfirande med musik, dans och sång på Karby gård. Nya svenska medborgare hälsas även välkomna till Täby.

 33. Prova-på-dag för barn och unga inom kultur och idrott

  Den 13 maj anordnar innebandyklubben Täby FC Pep-dagen i samarbete med Täby park och organisationen Generation Pep. En dag full av rörelseglädje och kostnadsfria aktiviteter för barn och unga.

 34. Upprustning av Myrängsleken i Gribbylund

  Lekplatsen ska rustas upp och få ett insektstema.

 35. Sommarens läger för barn och unga

  Den 13 juni är det skolavslutning för Täbys barn och unga. Ett långt och behövligt sommarlov väntar. För de som vill testa på en ny hobby och träffa nya kompisar under roliga former finns flera läger att välja bland.

 36. Pristagare och stipendiater inom kultur och idrott utsedda

  Varje år delar Täby kommun ut priser och stipendium för att stimulera och uppmärksamma goda insatser inom idrott och kultur i Täby. Nu är 2023 års pristagare och stipendiater utsedda.

 37. Oro för din tonåring på Valborg?

  Valborg kan vara en härlig kväll vid brasan, umgänge med kompisar och mysig vårkänsla. Men det kan också vara en fest som spårar ut, för mycket alkohol och händelser tonåringen ångrar efteråt. Här är några tips till dig som tonårsförälder från fältarna.

 38. Vårens nattvandringar har startat

  Nattvandring är ett återkommande initiativ som genom vuxnas närvaro skapar trygghet bland ungdomar under kvällar och nätter. Nu har vårens nattvandringar startat med engagerade vuxna från idrottsföreningar och andra frivilliga föräldrar.

 39. Delar av Täbys historia nu tillgängligt genom ny digital lärplattform

  Stockholms läns museum har lanserat Länskällan, en digital plattform som förmedlar lokal historia genom olika typer av arkivmaterial. Täby kommun och Täby hembygdsförening har bidragit till insamlingen som nu historieintresserade Täbybor kan ta del av på ett lättillgängligt sätt.

 40. Tyck till om nya stadsparken i Täby park!

  En ny stadspark planeras i Täby park. Målet är att den ska bli ett attraktivt utflyktsmål för alla Täbybor. Vad vill du att den ska innehålla?