• Filtrerat på:
 • Inget filter valt
 1. Täby kommun tar emot 177 sommarjobbande ungdomar

  Denna vecka börjar ungdomar mellan 15–20 år att sommarjobba i Täby kommuns verksamheter. Ett värdefullt utbyte mellan kommunen och ungdomarna som får erfarenheter inför kommande arbetsliv.

 2. Upplev Täby med hjälp av friluftskartan

  Täby kommun är fullt av smultronställen, kända som mindre kända. Några av dessa finns beskrivna i en karta som Täby kommun har tagit fram för invånare och andra som besöker kommunen. En uppdaterad karta finns nu att hämta i kommunhuset och på huvudbiblioteket.

 3. Ny konstgräsplan tillgänglig i Gribbylund

  Nu har konstgräset rullats ut på den nya fotbollsplanen i Gribbylund. Ett efterlängtat tillskott i Täby kommun som nu erbjuder totalt 15 konstgräsplaner för föreningslivet och allmänheten att utnyttja.

 4. Roliga aktiviteter under sommarlovet på Täby torg

  Nu när sommarlovet är här finns flera olika aktiviteter på Täby torg. Familjefesten Summercrew kommer finnas på torget på vardagar mellan 13 juni–8 juli.

 5. Göran Karlsson får Täbypriset för sitt engagemang för Viking plym

  Göran Karlsson tilldelas Täbypriset 2022 för sitt engagemang och omsorgsfulla arbete med kommunens 110-åriga drakskepp Viking plym. Prisutdelning hålls 12 juni klockan 13.00 på Esplanadens gångstråk.

 6. Fira nationaldagen på Karby gård

  På nationaldagen den 6 juni hälsar Täby kommun nya svenska medborgare välkomna till Täby under traditionsenligt firande på Karby gård. Dagen firas med musik, dans och sång.

 7. Goda insatser inom kultur och idrott hyllades under prisutdelning

  Årets pristagare och stipendiater inom kultur och idrott hedrades under en prisutdelning i kommunhuset den 24 maj. Flera Täbybor uppmärksammades för sitt engagemang och insatser inom sitt område under kvällen.

 8. Nu är anmälan öppen till Täby kulturskolors nya kurser för barn och unga

  Från den 18 maj finns möjlighet att anmäla sig till musik- och kulturskolornas nya kurser. Från den 16 juni kommer fler platser till befintliga kurser vara möjliga att anmäla sig till.

 9. Vikingahelg i Runriket 21–22 maj

  Vikingahelgen är tillbaka på plats i Runriket. I år hålls evenemanget i Prästgårdsparken mellan Vallentuna kyrka och centrum. Dagarna ger besökare en historisk inblick i vikingatiden och fylls med tidsenlig underhållning och marknad med försäljning av hantverk och mat.

 10. Kreativ sommar på Täbys bibliotek

  Högläsningsbingo för de allra minsta, novelltävling och skrivarverkstad. Under sommaren ordnar Täby bibliotek många aktiviteter.

 11. Två äldre representanter deltar i bedömning av konst till äldreboende
  Seniorer deltar i bedömning av konst till äldreboende

  Täby kommun har tagit hjälp av utvalda seniorer för att bedöma bidrag i konstupphandling. Konsten är till det nya äldreboendet Johannas trädgård som öppnar i höst.

 12. Sommarens läger för barn och unga

  Den 10 juni är det skolavslutning för Täbys barn och unga. Ett långt och behövligt sommarlov väntar. För de som vill testa på en ny hobby och träffa nya kompisar under roliga former finns flera läger att välja bland.

 13. Pristagare och stipendiater inom kultur och idrott utsedda

  Varje år delar Täby kommun ut priser och stipendium för att stimulera och uppmärksamma goda insatser inom idrotten och kulturen i Täby. Nu är 2022 års pristagare och stipendiater utsedda.

 14. Lär dig mer om Täbys historia längs Roslagsbanan genom digitala turer

  Täby kommun har i samarbete med Stockholms läns museum tagit fram fler digitala guideturer i appen Upptäck historien. Nu kan du lära dig mer om kulturhistorien längs Roslagsbanan och några platser i Täby kyrkby och nära Täby centrum.

 15. Vårmarknaden på torget är tillbaka

  Den 23 april är den populära vårmarknaden på Täby torg tillbaka. Här möter Täbys invånare olika utställare och företag som säljer allt ifrån ekologiskt och närproducerat mathantverk, växter, antikviteter och småskalig design.

 16. Information for Ukrainian refugees in English and Ukrainan

  As a guide to important information for Ukrainian refugees, the municipality of Täby has compiled a set of links for when they arrive in Sweden. This can also be of help to the residents of Täby that are in contact with the refugees.

 17. Täby kommun samarbetar med civilsamhället

  Volontärer är viktiga och civilsamhället med dess ideella och idéburna verksamheter är en mycket betydelsefull del av samhället. Täby kommun har ett samarbete som blivit extra aktuellt när de ukrainska flyktingarna kommit till Täby.

 18. Åke Jernberg tränar ungdomar utomhus
  Täbytränare utsedd till årets ungdomsledare

  Under Svensk friidrotts friidrottsgala uppmärksammades flera särskilt goda prestationer inom friidrotten. En var Täbybon Åke Jernberg som vann priset Årets ungdomsledare.

 19. Vårens nattvandringar har startat

  Nu kommer de gula västarna att synas på föräldrar och andra vuxna från föreningslivet igen. Nattvandring är ett återkommande initiativ som genom vuxnas närvaro skapar trygghet bland ungdomar under kvällar och nätter. I år ökar även samarbetet med kommunvakterna.

 20. Ny mötesplats för högstadieelever i Vallatorp

  I Täby finns numera tre mötesplatser för elever på högstadiet. Det senaste tillskottet är Myran i Vallatorp som har öppet två dagar i veckan. Här finns flera aktiviteter att välja bland, möjlighet att träffa nya kompisar och plats att göra läxor.

 21. Nominera till idrotts- och kulturpriser eller sök kulturstipendium

  Varje år delar Täby kommun ut priser och stipendium för att stimulera och uppmärksamma insatser inom idrotten och kulturen i Täby. Fram till den 28 februari kan den som vill nominera till kulturpriset, idrottspriset och ungdomsledarpriset. Ansökan till kulturstipendier är också öppen.

 22. Josefine Pousette representerar Täby i Funkisfestivalen 2022

  Nu är det avgjort vem som kommer att representera Täby i Funkisfestivalen. Josefine Pousette knep platsen med låten "Vill ha dig" under gårdagens deltävling i Tibble teater.

 23. Näsby slotts historia tillgänglig genom digital guidning

  Nu finns en digital guidad tur tillgänglig om Näsby slott. Med appen Upptäck historien kan du lära mer om denna natursköna och historiska plats vid Näsbyviken i Näsbypark.

 24. Medley fortsätter att driva simhallar i Täby

  Täby kommun har tecknat avtal med Medley AB som fortsätter vara operatör för Tibblebadet och Norskogsbadet. Avtalet omfattar även driften i Täby simhall som just nu håller på att byggas.

 25. Upplev och upptäck kulturen på Kulturhusets dag

  Varmt välkommen till Kulturhusets dag lördagen den 13 november mellan klockan 11.00–16.00 . En dag fylld av teater- och musikföreställningar, workshops och visningar av konst och kultur för både barn och vuxna.

 26. Musik- och kulturskolorna släpper restplatser och nya kurser

  I Täby finns sju olika musik- och kulturskolor för barn och unga mellan 7 och 20 år. Nu kan du anmäla dig eller ditt barn till pågående kurser inom musik och kultur till reducerat pris. Det finns även platser till helt nya kurser att anmäla sig till, så kallade halvterminskurser.

 27. Nu rivs lekplatsen på Täby torg

  Täby torg är ett levande torg med uteserveringar, planteringar, gemensamhetsytor, food trucks med mera. Tyvärr behöver vi ta bort lekplatsen, eftersom en del personer har använt den för sina personliga behov på kvällstid. Den orangea gummimattan har också gått sönder på flera ställen. Vi ersätter lekplatsen med en tillfällig yta som blir grönare och mer tillgänglig för alla.

 28. Varsågod att plocka sommarblommor!

  Vad sägs om en gratis blombukett med till exempel dahlior, petunior och en och annan rudbeckia? Från 30 september till 3 oktober är det fritt fram att plocka blommor från kommunens planteringar.

 29. Elljusspåret i Ella gård rustas upp

  Nu startar Täby kommun ett upprustningsarbete för att förbättra elljusspåret i Ella gård.

 30. Nytt utegym i Skarpängsparken

  Det är högt tryck på kommunens utegym. Inte minst pandemin har gjort att fler Täbybor valt att träna utomhus. Därför anlägger Täby kommun ett nytt utegym i Skarpängsparken.

 31. Vallentunasjön restaureras

  Vallentunasjön i norra Täby räknas som en av Stockholmsområdets förnämsta fågelsjöar och rekreationsvärdet är högt. Sjön ligger vackert omgiven av ett kulturminnesrikt skogs- och jordbrukslandskap. Täby och Vallentuna kommuner genomför tillsammans nu ett restaureringsprojekt för att återställa den ekologiska balansen i Vallentunasjön.

 32. Nu startar höstens nattvandringar

  I samband med höstens skolstart börjar även nattvandringarna. Ett återkommande initiativ för att skapa trygghet bland ungdomar genom vuxnas närvaro under sena kvällar. Höstens första nattvandring är den 20 augusti.

 33. Konstgräset på planen vid Näsbydalsskolan byts ut

  Under vecka 25–31 byts det befintliga konstgräset ut på planen vid Näsbydalskolan.

 34. Digitala sommaraktiviteter i Runriket

  Ett av Täby kommuns populära besöksmål är Runriket, världens mest runstensrika bygd som sträcker sig mellan Täby och Vallentuna. I sommar arrangerar Täby kommun och Vallentuna kommun digitala aktiviteter för dig som vill lära mer om vikingatiden och runstenarnas historia.

 35. Nu startar upprustningsarbetet av Klockstapelparken

  Klockstapelparken ska få tydligare entréer, fler blomsterarrangemang, förbättrad belysning, mer ombonade sittplatser samt bättre tillgänglighet genom till exempel nytt ytskikt på gångstråk.

 36. I sommar håller Täby bibliotek skrivarverkstad för barn och unga

  Nu är anmälan till Täby biblioteks skrivarläger i sommar öppen. Lägret riktar sig till barn och unga som är intresserade av att skriva och lära sig mer av författarkonst, men syftar även till att skapa gemenskap mellan barn och unga under sommarlovet.

 37. Upptäck naturen på biologiska mångfaldens dag

  Den 22 maj är det den biologiska mångfaldens dag. Syftet är att uppmärksamma och öka medvetenheten om artrikedomens betydelse. Ta hjälp av appen Naturkartan för att upptäcka Täbys fina natur!

 38. Avtal för driften av Täby IP

  IK Frej har ansvarat för driften av Täby IP fram till 31 augusti 2017 när avtalet löpte ut.