Ung kulturs teaterelever deltar i Riksteaterns projekt LÄNK2024

22 mars 2024, kl. 13:53 - Fritid & kultur

Person på scen
Den 24 mars är det premiär för pjäsen Ända tills du dör med ungdomar från kulturskolan Ung kultur i rollerna. Pjäsen som först visas i Norrköping är en av flera uppsättningar i Riksteaterns projekt LÄNK2024.

Vartannat år tar Riksteatern fram sex nyskrivna pjäser för unga ensembler runt om i Sverige. Repetitionerna av årets pjäser är i full gång och i helgen är det premiär för ungdomar från kulturskolan Ung kultur med pjäsen Ända tills du dör av Oda Fiskum.

Några i ensemblen är Elin Westermark, Hilda Hallén, Oskar Bergkvist, Beata Beckmann och Wilmer Borg. Här under ett rep i Täby kulturhus.

Se pjäsen i Täby

För den som inte har möjlighet att se pjäsen på Kulturkvarteret Hallarna i Norrköping kan se fram emot 15/5, 30/5, 31/5 och 6/6 då teatergruppen spelar igen på Ung teater  i Täby kulturhus. Biljetter finns på nortic.se.

Totalt är det drygt 100 ensembler som spelar upp de sex pjäserna som olika dramatiker har skrivit till projektet. Ensemblerna möts på 15 regionala scenkonstfestivaler och avslutar sen tillsammans under en tre dagar lång teaterfest på Riksteatern i Hallunda.

Riksteatern om projektet LÄNK2024 och pjäsen Ända tills du dör.

LÄNK2024, riksteatern.se