• Filtrerat på:
 • Inget filter valt
 1. Barn sitter vid ett bord och äter skolmat

  Täby får sex nomineringar för bra skolmat till White Guide Junior

  Varje år utses Sveriges bästa skolrestauranger genom utmärkelsen White Guide Junior. I år är fyra skolor och två förskolor i Täby nominerade.

 2. Täby kommun deltar på Business Arena

  Den 20–21 september deltar Täby kommun på Business Arena, fastighets- och samhällsbyggnadsbranschens ledande mötesplats.

 3. Täbys företagsklimat ett av landets bästa

  Täby tar ett stort kliv uppåt i Svenskt näringslivs ranking över företagsklimatet i landets kommuner och klättrar hela 27 placeringar (från plats 40 till 13) jämfört med 2022. Totalt i hela landet ligger Täby nu på plats 13 över Sveriges mest företagsvänliga kommuner, och på tredje plats i Stockholms län.

 4. Kommunvakt, fältsekreterare och polis pratar med personer på ett torg

  Kommunvakter, fältare och polis träffar invånare i kyrkbyn

  En viktig del i kommunvakternas uppdrag är att träffa Täbybor och fånga upp frågor och synpunkter på trygghet och säkerhet i kommunen. I veckan var de i Täby kyrkby och pratade med kyrkbyborna.

 5. Nedskärningar i kollektivtrafiken från och med mitten på december

  Trafikförvaltningen i Region Stockholm har beslutat om trafikförändringar i SL-trafiken. De flesta av dessa börjar gälla i samband med tidtabellskiftet 11 december 2023.

 6. Skola och socialtjänst samverkar för tidigare insatser för ungdomar

  I början på höstterminen varje år sammankallar fältarna till samverkansträffar mellan socialtjänsten i Täby och Täbys skolor. Då medverkar även den lokala polisen och kommunvakten. Syftet är att dela erfarenheter, få en gemensam lägesbild och skapa relationer.

 7. Täby fortsatt allt tryggare

  Idag publicerar Polisen resultaten av den regionala trygghetsmätningen 2023. I den konstateras att Täby fortsätter att, från redan höga nivåer, bli allt tryggare.

 8. Hjälp till att förhindra spridning av afrikansk svinpest

  Den så kallade afrikanska svinpesten har konstaterats i Sverige Det är en smittsam virussjukdom som drabbar vildsvin och tamgrisar.

 9. Sök bidrag för energieffektivisering

  Nu kan du som äger ett småhus som värms upp med el eller gas ansöka om bidrag för energieffektivisering.

 10. Trafikdag på Rösjöskolan

  Sedan flera år anordnas en trafikdag på Rösjöskolan i september där alla elever och personal från förskoleklass till årskurs 5 deltar. Syftet med dagen är att uppmärksamma och utbilda eleverna kring trafikmiljön runt skolan och vad en säker skolväg är.

 11. Täby flaggar för Kungen på fredag den 15 september

  Fredagen den 15 september är det, endast i år, allmän flaggdag. Då har nämligen H.M. Konungen Carl XVI Gustaf varit Sveriges statschef i 50 år. Det gör Kungen till Sveriges genom tiderna längst regerande monark.

 12. Nu pågår medborgarundersökningen i Täby

  Fram till i början av november kan ett urval av invånare i Täby besvara Statistiska centralbyråns (SCB) medborgarundersökning. Svaren från enkäten är ett viktigt underlag i kommunens arbete med att utveckla servicen till invånarna.

 13. Tyck till om de nya avfallsföreskrifterna!

  Nu kan du ta del av förslaget till nya föreskrifter för avfallshantering. Fram till 13 oktober finns förslaget på utställning i kommunhuset på Esplanaden 3.

 14. Upptäck Täbys parasporter under Parasportveckan

  I samband med parasportveckan 11–17 september uppmärksammar Täby kommun idrottsföreningar som erbjuder parasport i Täby. Alla föreningar hittar du här på kommunens webbplats.

 15. Utvecklat arbetssätt ska ge ökad svarsfrekvens i brukarundersökningar

  Frågeassistenter, förberedande information, kända ansikten och instruerande filmer. Det är några av de metoder som Täby kommun använder för att skapa trygghet inför brukarundersökningar bland personer med funktionsnedsättning. Ambitionen är att insatserna också ska öka svarsfrekvensen.

 16. Få tips om hur du minskar ditt matsvinn

  Täby kommun har som mål att till 2032 halvera matsvinnet bland kommunens invånare. Den 7 september anordnar huvudbiblioteket en föreläsning och workshop för de som vill få mer information och tips för det egna hushållet.

 17. Tre personer sitter vid ett bord och tittar i ett seniorcenterprogramogram

  Nu startar höstprogrammet på Seniorcenter

  Den 4 september börjar höstens program på Seniorcenter. Aktiviteter finns måndag till fredag hela terminen. Seniorcenter är en öppen verksamhet för och av Täbys seniorer.

 18. Dags att anmäla sig till Funkisfestivalen 2024

  Sedan flera år har Täby kommun deltagit i Funkisfestivalen. Fram till den 15 september är anmälan öppen för de som vill delta i deltävlingen i januari på Tibble teater.

 19. Personer sitter i en sal och lyssnar på en föreläsning

  Fältarna medverkar på högstadieskolornas föräldramöten

  Frågor om vape, nikotin och att vara tonårsförälder stod på agendan när fältarna besökte föräldramöte för årskurs 7 i Skolhagenskolan i Täby kyrkby. I början av höstterminen träffar kommunens fältare många föräldrar i samband med föräldramöten i Täbys skolor.

 20. Platser kvar på musik- och kulturskolorna i höst

  Denna vecka startar Täbys musik- och kulturskolor höstterminens kurser i musik, teater, musikal och konst. Än finns lediga kurser kvar att söka till för barn och unga mellan 7–20 år. Hela kursutbudet hittar du här på webben.

 21. Den 24 augusti uppmärksammar Täby Ukrainas självständighetsdag

  Idag firar Ukraina sin självständighetsdag. För att visa solidaritet med det ukrainska folket går taby.se under ukrainsk flagg denna dag.

 22. Matematikseminarium för årskurs 9

  Vill du arbeta med avståndsberäkningar i rymden, sannolikhet i olika kortspel, digitala verktyg för programmering samt hur man beräknar smittspridning?

 23. Cirkusfestival i Åkerbyparken 26 augusti

  Lördagen den 26 augusti förvandlas Åkerbyparken till en cirkusfestival med föreställningar, prova-på-aktiviteter, sagor och pyssel med cirkustema. Välkommen mellan klockan 12.00–16.00.

 24. Hotnivån i Sverige höjs

  Med anledning av det försämrade säkerhetsläget i Sverige har Säkerhetspolisen höjt hotnivån från tre till fyra, på en femgradig skala.

 25. Nu är det dags för skolstart!

  Inför skolstart kan det dyka upp frågor från både elever och vårdnadshavare och därför har vi samlat information och vanliga frågor och svar som kan vara bra att känna inför skolstarten.

 26. På fredag startar junior- och ungdoms-SM i friidrott på Tibblevallen

  Välkommen till Tibblevallen och se svenska mästerskapen i friidrott för juniorer 19 år och ungdomar 15 år. Tävlingarna börjar klockan 12.00 på fredag den 18 augusti och fortsätter sedan under helgen.

 27. Prova på musik och teater på Ung kultur!

  Mellan 21–23 augusti kan barn och unga prova på musik- och teaterkurser på kulturskolan Ung kultur. Helt kostnadsfritt. Anmälan öppnar den 8 augusti.

 28. Grupp av barn leker och tittar in i kameran

  Behöver du stöd i föräldrarollen?

  Ibland är det inte helt enkelt att vara förälder. Varken till en femåring eller en 16-åring. Men det finns verktyg för att minska tjat och konflikter och få en bättre relation. I höst startar flera kostnadsfria utbildningar för föräldrar.

 29. Mobila återvinningscentralen tar inte semester

  Mobila återvinningscentralen som kommer till Täby varannan onsdag underlättar för dig att lämna hushållsavfall till återvinning och återanvändning.

 30. Så håller du sopkärlet fräscht i värmen

  Håll sopkärlen fräscha i sommarvärmen! Sommar, sol och värme innebär tyvärr även risk för lukt och fukt i matavfallskärlen. Här får du några enkla tips på hur du kan göra för att undvika detta.

 31. Hästslåtter på Täbys ängar

  Välkommen att titta på hästslåtter! Under juli och augusti hjälper hästar till att slå gräset på fem olika platser i kommunen.

 32. Sök bidrag för energieffektivisering av småhus

  Nu kan du som äger och bor i ett småhus som värms upp med el eller gas ansöka om bidrag för att genomföra vissa energieffektiviserande åtgärder.

 33. SYV har jour 4–6 juli för dig som inte kommit in på något gymnasieval

  Den 4 juli kan alla elever som gjort ett gymnasieval inför läsåret 23/24 ta del av den slutgiltiga antagningen.

 34. Fokus: Täby bästa kommun i Stockholms län

  Tidningen Fokus har sedan 2006 rankat Sveriges kommuner utifrån var det är bäst att leva. I 2023 års undersökning får Täby 99 poäng av 100 möjliga vilket gör att Täby är bästa kommun i Stockholms län. Nationellt placerar sig Täby på tredje plats efter Luleå och Umeå.

 35. Hopptornet vid Ängsholmsbadet renoveras

  I slutet av maj spärrade Täby kommun av hopptornet vid Ängsholmens badplats efter en besiktning. Nu har kommunen i samråd med Gribbylunds fastighetsägareförening beslutat att den övre delen av hopptornet ska rivas och på sikt ersättas med ett nytt. Rivningen genomförs med start denna vecka.

 36. Ung ledare från Åva gymnasium representerade Täby på lunch med H.K.H Konungen

  I samband med firandet att H.K.H. Konungen firade 50 år på tronen bjöd landshövding Anna Kinderg Batra in unga ledare från länets alla kommuner till lunch.

 37. Badvattnet vid Näsaängsbadet tjänligt för bad igen

  Omprov av badvattnet vid Näsaängsbadet och Kråkudden visar att badvattenkvaliteten är tjänlig. Täby kommun tar därför bort tidigare avrådan om bad där.

 38. Veckans öppettider på mötesplatser för unga mellan 13–16 år

  Denna vecka håller mötesplatserna Myran, Gribby och Hörnet öppet för sommarlovslediga barn och unga på högstadiet. Fram till den 7 juli finns även sommaraktiviteter för alla åldrar i Åkerbyparken.

 39. Fyra seniorer sitter runt ett bord och äter glass

  Seniorcenter har öppet hela sommaren

  För första gången har Seniorcenter öppet varje vardag hela sommaren. Seniorcenter är mötesplatsen skapad av och för seniorer som bor i Täby. Det har varit verksamhet tidigare somrar också men nu är det alltså öppet hela sommarperioden.

 40. Nu är sommarblommorna planterade

  Nu har vi planterat sommarblommor i blomsterurnor och markplanteringar runt om i Täby. I planteringarna hittar du bland annat lejongap, palettblad och dahlia.