• Filtrerat på:
 • Inget filter valt
 1. Kyrkornas secondhand och Re:Innovation tilldelas årets miljöpris

  Båda pristagarna driver secondhandbutik i Täby. De arbetar med återbruk, bidrar till klimatsmart shopping och är en social mötesplats.

 2. Fler elever än någonsin behöriga till högskola – Täby bäst i länet

  Andelen elever som är behöriga till högskolan efter att ha gått ett högskoleförberedande program på någon av Täbys gymnasieskolor är rekordhögt i år – hela 97,7 procent. Det placerar Täby i topp i Stockholms län, där motsvarade värde är 91,6 procent.

 3. Välkommen på UF-mässa!

  Årets UF-mässa pågår i Westfield Täby Centrum till 4 december. Totalt medverkar 70 unga företagare från fyra gymnasieskolor i kommunen, så det finns gott om innovativa och spännande produkter och tjänster att ta del av.

 4. Föräldrar viktiga för att förebygga droganvändning bland unga

  89 procent av femtonåringar i Täby har inte använt narkotika. Det visar Stockholmsenkäten som är en undersökning som görs i årskurs 9 och årskurs 2 på gymnasiet vartannat år. Många kommer ändå i kontakt med droger genom att de fått erbjudande om att köpa eller prova men valt att tacka nej.

 5. Täbys nya simhall har öppnat

  En 50-metersbassäng, två multibassänger, gym och familjebad med två bassänger. Lördagen den 26 november invigde Erik Andersson (M), kommunstyrelsens ordförande Täby simhall. Många var nyfikna och ville ta ett första bad efter att invigningsbandet var klippt.

 6. Hot eller våld syns inte alltid på ytan

  Varje år arrangeras den nationella kampanj- och aktivitetsveckan ”En vecka fri från våld”, som fokuserar på att uppmärksamma våld samt hur myndigheter, kommuner, civilsamhälle och andra aktörer kan verka för att förebygga våld. Täby kommun arbetar på många sätt för att motverka våld och trygghet är en högt prioriterad fråga. Den 25 november inträffar även den internationella dagen mot våld mot kvinnor som FN har instiftat.

 7. Dagvattendammarna i Ängsholmsparken vinner Täbys stadsbyggnadspris 2022

  Utmärkelsen Täby stadsbyggnadspris går i år till dagvattendammarna i Ängsholmsparken. En teknisk anläggning som är estetiskt tilltalande i en vacker omgivning.

 8. Öppna förskolan fyller 50 år

  Öppna förskolan firar 50 år runt om i hela Sverige under 2022. Verksamheten har förändrats genom åren men grunden har alltid varit densamma – en mötesplats för föräldrar och deras barn.

 9. Upplev och upptäck kulturen på Kulturhusets dag

  Varmt välkommen till Kulturhuset dag lördagen den 19 november klockan 12.00–17.00. Det blir en dag fylld av teater- och musikföreställningar, workshops och visningar av konst och kultur för barn, unga och vuxna.

 10. Prova-på-dag på Täby musikklasser

  Gillar ditt barn att sjunga? Nu har du chansen att söka till Täby musikklasser!

 11. Täbyalliansen: Trygghet i fokus kommande mandatperiod

  Täby är en av landets mest välskötta kommuner med hög valfrihet och låg skatt. Kommunen ska under mandatperioden fortsätta utvecklas med särskilt fokus på trygghet och ett större utbud för Täbyborna. Antalet kommunvakter fördubblas, framkomligheten ska förbättras och kommunens service till invånare och företag ska fortsatt ha hög prioritet.

 12. Nu finns en ny e-tjänst för planbesked

  Planerar du att bygga något eller göra en annan åtgärd som innebär att en ny detaljplan måste tas fram, ändras eller upphävas? Då behöver du ansöka om planbesked. Nu finns en ny e-tjänst som steg för steg hjälper dig att fylla i ansökan rätt och bifoga nödvändiga handlingar.

 13. Så hjälper färgsättningen dem som bor på äldreboende

  Färg och ljus påverkar människan. Ett medvetet färgval främjar hälsa och skapar en trygg och omfamnande miljö. I nybyggda äldreboendet Johannas trädgård i Täby kyrkby är färgerna varma och ska bidra till att sätta igång energi såväl som skapa lugn.

 14. Kommunhuset öppnar för bokad vaccination igen

  Kommunhuset kommer att användas för vaccination mot covid-19 under helger i höst. Det är VaccinDirekt som sköter vaccinationen.

 15. Täby topp fem bland länets skolkommuner

  De höga resultaten i Täbys skolor fortsätter att öka. Täby är bland de fem bästa skolkommunerna i Stockholms län.

 16. Världslärardagen 5 oktober

  Onsdag den 5 oktober är det Världslärardagen. Det är en dag för att uppmärksamma lärarnas viktiga roll för att alla barn och ungdomar ska få den utbildning de har rätt till. Lärare gör skillnad varje dag!

 17. Rösta fram vinnaren av årets stadsbyggnadspris!

  Nu är finalisterna som tävlar om att vinna Täby stadsbyggnadspris 2022 utsedda. Vilken är din favorit? Var med och rösta! Omröstningen pågår till 23 oktober.

 18. Förskoleklasser träffar polis, ambulans och räddningstjänst

  Det var många nyfikna frågor när elever från förskoleklass träffade blåljuspersonal och representanter från kollektivtrafiken på Täby torg under 112-dagen.

 19. Tyck till om detaljplanen Fenan och Flygkompassen i Hägernäs

  Planområdet ligger vid Sjöflygvägen och Pontongränd i Hägernäs. Detaljplanens syfte är att utveckla området med nya bostäder i flerbostadshus, en förskola, butiks- och servicelokaler samt parkeringsgarage.

 20. Varsågod att plocka sommarblommor!

  Vad sägs om en gratis blombukett med till exempel dahlior, petunior och en och annan rudbeckia? Från 30 september till 2 oktober är det fritt fram att plocka blommor från kommunens sommarblomsurnor. Observera att det endast gäller i de urnor där det finns en skylt där det står att det är tillåtet att plocka.

 21. Tre vinnande restaurangelever på Brinkskolan med vinnande diplom.
  Brinkskolan har Sveriges bästa skolrestaurang

  Brinkskolan i Täby vann på tisdagen kategorin Årets Skolrestaurang 2022 när White Guide Junior avgjordes. Motiveringen lyder: ”Här njuter man av en avslappnad gastronomi, lagad och levererad med fingertoppskänsla, i en miljö där naturen får fritt spelrum.”

 22. Välkommen till fritidsmässan Min fritid på lördag

  Lördagen den 24 september anordnas fritidsmässan Min fritid för personer med funktionsnedsättning. Under dagen får besökare prova på flera olika aktiviteter och få information om vad Täby och andra kommuner erbjuder inom kultur- och fritidsområdet.

 23. Välkommen till cykelorientering!

  Den europeiska mobilitetsveckan pågår 16–22 september varje år. Täby kommun deltar genom att erbjuda fyra varianter av cykelorienteringen Nu cyklar vi.

 24. Utvecklingsdagar för en likvärdig elevhälsa i Täbys skolor

  Under två dagar samlas alla medarbetare inom den centrala elevhälsan i Täby för att diskutera hur de kan skapa en mer likvärdig elevhälsa i Täbys skolor.

 25. Rösta på valdagen den 11 september

  Du som är röstberättigad kan rösta i de allmänna valen 2022 fram till klockan 20.00 på valdagen. På valdagen röstar du i den vallokal som står på ditt röstkort.

 26. En person vilar i massagefåtölj och en person vilar i en gungande vilstol i ett rum
  Satsning på arbetsmiljön för personal på äldreboenden

  Möjlighet till snabbare återhämtning på raster och stöd för arbetsplanering är satsningar som genomförs under hösten för att främja arbetsmiljön och ett hållbart arbetsliv för personal på äldreboenden i Täby kommun. Tanken är att detta ska bidra till minskad stress, möjliggöra återhämtning och underlätta för personalen.

 27. Platser kvar till Täbys musik- och kulturskolor

  Denna vecka startar Täbys musik- och kulturskolor höstens kurser i musik, teater, musikal och konst. Än finns lediga kurser kvar att söka till för barn och unga mellan 7–20 år. Hela kursutbudet hittar du här på webben.

 28. Rekordmånga elever i Täby är behöriga till gymnasiet

  Skolresultaten bland elever i årskurs 9 i Täbys kommunala skolor fortsätter att öka. Läsåret 2021/2022 var andelen behöriga till ett yrkesprogram på gymnasiet 97,5 procent, vilket är det högsta sedan 2011 då det nuvarande sättet att beräkna behörighet infördes. Även det genomsnittliga meritvärdet är rekordhögt bland de kommunala grundskolorna, 266,4.

 29. Musikalen Grannfejden sätts upp i Rönninge by igen

  Rönninge by är åter igen platsen för musikalen Grannfejden som berättar om några av Täbys historiska händelser, från vikingatiden fram till idag. Föreställningen visas den 3 och 4 september.

 30. Täby flaggar på Ukrainas självständighetsdag

  Ukraina firar sin självständighetsdag 24 augusti. För att visa solidaritet med det ukrainska folket kommer Täby kommun hissa den ukrainska flaggan utanför kommunhuset denna dag.

 31. Cirkusfestival inleder höstens kulturprogram i Täby

  Kulturen i Täby är tillbaka på riktigt efter att många evenemang fick ställas in eller ställas om på grund av pandemin. Till mångas glädje fylls nu kulturscenen, Tibble teater, konstutställningar och annat för du som är kulturintresserad.

 32. Förtidsrösta i Täby i de allmänna valen 2022

  Från onsdag 24 augusti kan du som är röstberättigad rösta i de allmänna valen till riksdag, region och kommunfullmäktige. Täby kommun håller nio lokaler öppna för dig som vill förtidsrösta. Du bestämmer själv när och var du vill rösta.

 33. Cirkusfestival i Åkerbyparken 27 augusti

  Lördag 27 augusti förvandlas Åkerbyparken till en cirkusfestival med föreställningar, prova-på-aktiviteter och mycket annat. Välkommen mellan klockan 12.00–16.00.

 34. Prova-på-vecka på kulturskolan Ung kultur

  Under vecka 34 kan barn och unga mellan 7–20 år och bor i Täby kommun prova på olika ämnen, helt kostnadsfritt. Anmälan gör du på Ung kulturs webbplats.

 35. Nattvandra i sommar

  Nattvandring är ett återkommande initiativ som genom vuxnas närvaro skapar trygghet bland ungdomar under kvällar och nätter. Under sommarlovet fortsätter idrottsföreningar att engagera sig på fredagar och lördagar.

 36. Kreativ sommar på biblioteken

  Biblioteken i Täby erbjuder många kreativa och roliga aktiviteter i sommar. Förutom somriga boktips, e-böcker och tidningar kan sommarlovslediga barn bland annat fylla i läsbingo och delta i novelltävling och konsttävling. Det finns något för alla åldrar.

 37. Badramp vid badplats
  Badplatser har blivit mer tillgängliga

  Inför sommarsäsongen har bryggorna vid Bryggvägen och Lorensviksvägen tillgänglighetsanpassats och badramper har anlagts vid Näsaängsbadet och Ängsholmsbadet. Det gör att alla oavsett rörelseförmåga kan njuta av badlivet vid Stora Värtan och Rönningesjön.

 38. Mer teknik för ökad självständighet på äldreboendet

  Självspolande toalettsits, dagsljussimulering och självvändande madrass är några av tekniklösningarna som testas på äldreboendet Attundagården. Syftet med välfärdstekniken är att öka trygghet, aktivitet, delaktighet och självständighet för äldre.

 39. Insekten ekbarkbock sitter på en tröjärm
  Unik skalbagge hittad i Viggbyholm

  En av Sveriges mest sällsynta bark- och vedlevande insekter, den bredbandade ekbarkbocken, har precis hittats i Viggbyholm i Täby. Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, uppskattar att arten endast finns på ett tiotal platser i Sverige. Nu finns den alltså på ytterligare en plats – i Täby!

 40. Eldning avråds i Stockholms län

  Storstockholms brandförsvar avråder från eldning i hela Stockholms län tills vidare.