Mötesplatsen Hörnet firade fem år

6 maj 2024, kl. 15:24 - Fritid & kultur

Personer som spelar ett kortspel.
För fem år sedan öppnade mötesplatsen Hörnet dörrarna för barn och unga på högstadiet. Något som firades under festliga former i fredags.

I januari 2019 öppnade mötesplatsen Hörnet upp dörrarna för unga mellan 13 och 16 år i Täby. Fem år efter invigningen duggar besöken tätt efter skoltid och kvällar. Här kan man utveckla sina intressen, delta på aktiviteter och träffa vänner. Sedan i höstas är det även öppet på lördagar.

Johan Isenros är en av fritidsledaren på Hörnet som firade med snittar och äppeldryck tillsammans med besökarna. Den pianospelande kollegan Johan Staff från Myran bidrog också till den goda stämningen under dagen.

Person i kostym som håller upp ett glas Person som spelar piano

Fler mötesplatser för unga

Hörnet ligger centralt i Täby, precis intill Täby centrum, och är en av flera mötesplatser för högstadiet. I Vallatorp finns även Myran där också Täby spelsällskap huserar på torsdagskvällar. Och i Gribbylund ligger mötesplatsen Gribby.

För de som föredrar att umgås under aktivare former är välkomna till Öppen fredag i Tibblehallen under fredagskvällarna. Hit kommer även unga upp till 21 år.

Esplanad är mötesplatsen för unga på gymnasiet upp till 21 år. Ett välbesökt ställe vid Täby torg, nära till skolor och kommunikationer.