Sportbytarboden och Lina Berglöf tilldelas årets miljöpris

18 oktober 2023, kl. 15:12 - Kommun & politik

Allmänheten har under hösten haft möjligheten att nominera sina bidrag till Täbys miljöpris och nu har juryn utsett vinnarna. Stort grattis till årets två vinnare – Sportbytarboden och Lina Berglöf!

Prisutdelningen ägde rum under Täby hållbarhetsdagar och vinnarna tillkännagavs med tal och blommor, diplom och prischeckar samt applåder i mängder.

Juryns motivering

Med en härlig entusiasm och stort engagemang har Lina Berglöf startat den första ”vandrande klädkassen” i Täby, ett koncept där man byter garderob med varandra genom att byta kläder i kassen. Med sitt personliga driv och genuina hållbarhetstänk har Lina skapat en cirkulation av begagnade kläder som är till glädje för många, inte minst miljön. Lina har på ett föredömligt sätt bevisat att det inte finns någon motsats mellan god ekonomi och ett starkt miljöengagemang.

Sportbytarboden är en second hand-butik med fokus på återbruk, cirkulär ekonomi och hållbarhet inom sport och fritid. Företaget drivs av engagerade personer som sätter hållbarhet i första rummet. Sportbytarboden är ett inspirerande exempel på cirkulär ekonomi i praktiken.

Om utmärkelsen Täbys miljöpris

Miljöpriset delas årligen ut för att uppmärksamma personer, föreningar eller företag som gjort en värdefull insats för miljön i Täby.

Läs mer om Täbys miljöpris och se tidigare års vinnare

Läs mer om Sportbytarboden på deras webbplats