Mötesplatsen Hörnet öppnar upp på lördagar för unga

27 oktober 2023, kl. 15:59 - Fritid & kultur

Hörnet är en av tre mötesplatser för unga på högstadiet i Täby. Nu öppnar de även upp på lördagar mellan 16.30–21.00 med start den 28 oktober.

Trots att unga umgås mycket tillsammans över nätet, genom sociala medier, spel och andra chatforum, är behovet av fysiska mötesplatser lika viktigt nu som förr. För att öka möjligheten för unga att umgås under trygga former och träffa nya vänner, utökar Hörnet sina öppettider och öppnar upp på lördagskvällar.

-Hörnet är en öppen mötesplats där ungdomar mellan 13 till 16 år kommer för att träffa andra i samma ålder och få en meningsfull fritid. Här finns fritidsledare som lyssnar, anordnar aktiviteter och ser till att alla blir sedda, säger Nicklas Ardenstedt, enhetschef på Ung fritid.

Andra mötesplatser för unga i Täby

Hörnet finns på Biblioteksgången 1 precis invid Täby centrum och gångavstånd till bussar och tåg. Ytterligare två mötesplatser för högstadieelever finns i Gribbylund och Vallatorp med varierande öppettider under vardagar. Äldre ungdomar i gymnasiet och upp till 21 år är välkomna till Esplanad vid Täby torg.

- För de som gillar att umgås under aktivare former kan också komma till Öppet fredag i Tibblehallen på fredagskvällar. Varje tillfälle anordnar fritidsledarna aktiviteter och idrotter att prova på, berättar Nicklas.

Täby kommun har även öppen verksamhet för unga och vuxna med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Träffpunkten och Torsdagensklubben i Oasens lokaler i Gribbylund är både välbesökt och populär.

Täby mötesplatser för unga