Kulturhuset öppnar upp för Barnens kulturdag

13 mars 2024, kl. 13:49 - Fritid & kultur

Barnens kulturday
Lördagen den 16 mars fylls Täby kulturhus med musik- och teaterföreställningar, workshops och annat kulturkul för barn upp till 12 år. Fri entré till mycket att se och uppleva.

På lördag öppnar kulturhuset upp för barn som är nyfikna på musik, teater och skapande. Bland annat öppnar kulturskolan Ung kultur upp sin ateljé för de som vill designa egna pins och tygkassar. I olika workshops har barn möjlighet att spela musik tillsammans i musiklabbet, skapa en magisk saga i scenrummet, och delta i clownworkshop tillsammans med andra barn och vuxna. Ung kulturs elever erbjuder även ansiktsmålning och bjuder på konsert.

Teater, högläsning och digital konst

På stora scenen visas den färgsprakande föreställningen Lilla jag och drakarnas drottning och på mötesplatsen Esplanad kan besökare se familjeföreställningen Småpunk med Micaela Gustafsson och prova att måla på en digital canvas.

På huvudbiblioteket tipsar bibliotekarierna om nya och gamla favoriter för högläsning, läser ur boken Farfars mammas soffa, och berättar Sagofilten med efterföljande workshop.

Vernissage och musikloppis

Missa inte konsten som ungdomar från Ung fritids mötesplatser ställer ut i huvudentrén eller loppisen med begagnade instrument och musikutrustning på mötesplatsen Esplanad.

Hitta till Täby kulturhus

Kulturhuset finns på Täby torg, ingång från Esplanaden eller Biblioteksgången. Här hittar du kulturskolan Ung kultur, mötesplatsen Esplanad, huvudbiblioteket och kulturscenen. En sprudlande och kreativ plats för alla.

Ta del av hela programmet på Barnens kulturdag.