Uteserveringar i Täby och Vaxholm får servera längre

11 juni 2024, kl. 09:01 - Kommun & politik

Uteservering
Södra Roslagens miljö- och hälsoskyddsnämnd, som är gemensam för Täby och Vaxholm, fattade igår, den 10 juni, beslut om att förlänga den normalt tillåtna serveringstiden vid uteserveringar från 22.00 till 23.00 i dessa kommuner i sin helhet. Samtidigt stärks tillsynsarbetet.

− Vi är glada att invånare och besökare i Täby och Vaxholm nu får möjlighet att njuta lite lägre av sommarkvällar på restaurang, säger Annica Nordgren (C), ordförande Södra Roslagens miljö- och hälsoskyddsnämnd.

Uteservering fram till 23.00 har förekommit tidigare, men normalt varit begränsad till området runt Täby Centrum och längs kajen mellan Kastellet och färjeläget på Vaxön i Vaxholm.

De restauranger som idag har tillstånd utomhus till 22.00 behöver ansöka om utökad serveringstid.

− De nya serveringstiderna är en del av ett helhetsgrepp på alkoholområdet där inriktningen kan ses som mer frihet under ansvar. De som sköter sin verksamhet väl har nu denna möjlighet, men samtidigt skärper vi tillsynen av restaurangerna, säger Christian Söderman (M), förste vice ordförande Södra Roslagens miljö- och hälsoskyddsnämnd.