Utbildning för dem som erbjuder hem att växa i

5 april 2023, kl. 17:41 - Omsorg & stöd

För att stärka de familjer som är jourhem, familjehem eller kontaktfamilj erbjuder kommunen såväl individuell handledning som utbildningar. Detta för att underlätta för dem att ge trygghet, tid och omtanke till barnen och ungdomarna som av olika anledningar kan behöva ett extra hem.

Möt Lovisa, deltagare i utbildning för jourhem, familjehem och kontaktfamiljer

- Det är mycket angeläget att vi ger stöd till dessa fantastiska familjer så att de i sin tur kan ge stöd till barnen och ungdomarna, säger Anna Johansson, gruppledare för familjehemsgruppen i Täby kommun.

Under vintern har personer som är nyblivna eller blivande jourhem, familjehem eller kontaktfamiljer fått utbildning för att bättre kunna ge stöd till de barn och unga som kan komma att bo hos dem.

Utbildningen heter Ett hem att växa i och ger teoretiska kunskaper och fakta varvat med barns berättelser och exempel från verkliga livet. Deltagarna får konkreta råd och tips och ger möjlighet till diskussion och erfarenhetsutbyte.

Utöver utbildning erbjuder kommunen jourhemmen, familjehemmen och kontaktfamiljerna även kontinuerliga föreläsningar och löpande, individuell handledning.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer på taby.se