Tyck till om vattentjänstplanen!

4 april 2024, kl. 08:02 - Kommun & politik

En brygga vid en sjö
Kommunen har tagit fram ett förslag till vattentjänstplan. Planen visar den långsiktiga planeringen för hur vi ska säkra vattenförsörjningen. Nu har du möjlighet att ge dina synpunkter.

En vattentjänstplan beskriver kommunens långsiktiga planering av hur behovet av allmänna vattentjänster, som dricksvatten och avlopp, ska tillgodoses. Den redovisar också kommunens bedömning av vilka åtgärder som behöver vidtas för att de allmänna VA-anläggningarna ska fungera vid en ökad belastning på grund av skyfall. Till förslaget hör även en undersökning om betydande miljöpåverkan.

Enligt vattentjänstlagen är det kommunerna som är skyldiga att ordna vattentjänster. 

Vi vill veta vad du tycker!

Fram till den 5 maj är planen på samråd och du har möjlighet att tycka till. Samtliga handlingar och utredningar finns att läsa fysiskt i entrén till kommunhuset och digitalt på denna länk: taby.se/vattentjanstplan

Välkommen med dina skriftliga synpunkter på samrådsförslaget till Täby kommun, Stadsbyggnadsnämnden, 183 80 Täby eller till sbn@taby.se. Ange ”Vattentjänstplan, dnr SBN 2023/111-36” i ärenderaden eller på kuvertet.

Läs mer: taby.se/vattentjanstplan