• Filtrerat på:
 • Inget filter valt
 1. november
  • Klockslag 11:00

  Julmarknad på hela Karby gård

  För 50:e året i rad blir det julmarknad på hela Karby gård. Tomtar, ljus och konsthantverk i alla former. Konst, körsång och vår populära matmarknad.

  Öppet lördagar och söndagar 11-16

  Servering finns på plats. 

  Läs mer

 2. december
  • Klockslag 16:00
  • Pris 100-200 kr

  Julstämning på Tibble teater - tradition och nyskapande i en härligt oväntad blandning

  Romeo & Julia Kören ger traditionell julmusik nytt liv med sina lekfulla sceniska tolkningar. För dig som älskar teater, njuter av musik och uppskattar vackra bilder – kom och upplev Romeo & Julia Körens Julkonsert. Tradition och nyskapande i en härligt oväntad blandning där den vackra sången blandas med visuell fägring. Alltsammans kryddat med en varm överraskande humor.
  För alla åldrar. 1 timme 40 min inkl. paus.

  I Julkonsert blåser Romeo & Julia Kören liv i den traditionella julmusiken med sina sceniska tolkningar. Tomtarna, Lucia och de tre vise männen får plats på scen men gör inte alltid som man tänkt sig. Det ljuder också av toner från medeltiden och renässansen och sångerna bär starka budskap och påminner om varför julen är vår största högtid. Skönheten, kärleken och värmen går inte att ta miste på.

  "Kören ger oss både välkända julmelodier och sådant som bryter sig in från oväntat håll. Kostymerna, med allt från tomtar till pilgrimer, tillför mycket. Julen kan inte anklagas för att vara minimalistisk, men Romeo och Julia Kören hittar det eleganta i jultraditionen, utan att mista stämningen. Som att dricka glögg ur ett champagneglas." /Gefle Dagblad

  "Det är av de bästa julkonserter jag har sett, med en kvalitet så mycket högre än hos de många plastiga paket som turnerar i landets konserthus under december. Julstämningen infinner sig direkt." / Arbetarbladet

  Julkonsert med Romeo & Julia Kören har spelat för utsålda hus på Dramaten sedan 2005.

  Romeo & Julia Kören, kända från Nobelfester och prinsessbröllop, har gjort sig ett namn som förnyare av traditionell körtradition. Sedan 1991 blandar ensemblen framgångsrikt musik och teater och turnerar i Sverige och i världen med sina föreställningar.

  Romeo och Julia körens hemsida

  Läs mer

 3. Du är välkommen att besöka kommunfullmäktiges sammanträden som är öppna för alla. Har du inte möjlighet att närvara kan du följa direktsändningen av kommunfullmäktige via kommunens webb-tv. Du kan även välja att titta och lyssna i efterhand då sändningarna sparas.

  Dagordning

  1. Justering av protokoll – fredagen den 20 december kl 15.00 i rum 0358     (KD + S)
  2. Fastställande av dagordning
  3. Besvarande av interpellation från Eva Pethrus (MP) till stadsbyggnadsnämndens ordförande: Klimatanpassning och ny IPCC-rappport
  4. Besvarande av interpellation från Janne Boman (S) till socialnämndens ordförande: Varför har inte Täby kommun en äldreplan?
  5. Besvarande av interpellation från Janne Boman (S) till socialnämndens ordförande: Varför tillförsäkras inte den äldre en omsorg i ett särskilt boende inom Täby kommun genom en ökad andel kommunalt ägda   boenden?
  6. Besvarande av interpellation från Janne Boman (S) till socialnämndens ordförande: HBTQ-certifiering av socialtjänstens alla verksamheter
  7. Besvarande av interpellation från Janne Boman (S) till socialnämndens ordförande: Hur ser definitionen av ett trygghetsboende ut för Täby?
  8. Frågor
  9. Avsägelser och fyllnadsval
  10. Val av barn- och grundskolenämnd år 2020
  11. Val av gymnasie- och näringslivsnämnd år 2020
  12. Val av kultur- och fritidsnämnd år 2020
  13. Kemikalieplan för Täby kommun
  14. Rapport över ej verkställda beslut inom social omsorg per den 30 september
  15. Detaljplan för del av fastigheter inom Ensta (utmed spårområdet)
  16. Justering av Täby kommuns nyckelkodsindelning
  17. Förslag till avfallsföreskrifter
  18. Exploateringsavtal avseende planläggning och exploatering av fastigheterna Strömmingen 1-7 m.fl. i Ella gård
  19. Detaljplan för fastigheterna Strömmingen 1-7 m.fl. i Ella gård - beslut om antagande
  20. Marköverlåtelseavtal mellan Täby kommun och Byggnadsfirman Viktor Hanson AB inom detaljplanen Hästen 2 m.fl. i Täby park
  21. Motion: Högre krav på mat till skolor och omsorg (bordlagd 2019-11-25)
  22. Motion: Förbjud all politisk påverkan utanför vallokaler (bordlagd 2019-11-25)
  23. Motion: Angående byggande av additionslägenheter (bordlagd 2019-11-25)
  24. Motion: Bygg den nya simhallen klimatneutralt och hållbart (bordlagd 2019-11-25)
  25. Motion: Att förebygga psykisk ohälsa och depression hos äldre
  26. Motion: Strategi och handlingsplan för ett äldrevänligt Täby
  27. Motion: Att säkerställa rätt vård i tid till våra 65+ i hemmet
  28. Inlämnande av motioner
  29. Inlämnande av interpellationer  

  Handlingar till kommunfullmäktiges sammanträde

   

  Läs mer

 4. januari
  • Klockslag 19:00
  • Pris 210-280 kr

  Direktsänd opera från The Metropolitan i New York i samarbete med Folkets Hus och Parker

  Svenske operastjärnan Peter Mattei gör titelrollen i Alban Bergs Wozzeck, i en ny uppsättning av den hyllade konstnären och scenregissören William Kentridge. Alban Bergs mästerverk om samhällets onda krafter anses som en av 1900-talets viktigaste operor med sin känslomässiga kraft och strålande musik. Bara scenografin och animationerna är en upplevelse i sig, med labyrintiska trappor och ramper, trasiga möbler och skräp.

   

  DIRIGENT: Yannick Nézet-Séguin

  REGI: William Kentridge

  I ROLLERNA: Peter Mattei (Wozzeck), Elza van den Heever (Marie), Tamara Mumford (Margret), Christopher Ventris (Tamburmajoren), Gerhard Siegel (Kaptenen), Andrew Staples (Andres), Christian Van Horn (Läkaren)

  Information
  Svensk text
  Längd: 1 tim 32 min, ingen paus
  Vuxen: 280 kr
  Ungdomar t.o.m. 26 år: 210 kr
  För säsongsbiljett med 25% rabatt kontakta vicki.benckert@taby.se eller 0766-43 94 64

  Folkets hus och parkers hemsida

   

  Läs mer

  • Klockslag 16:00
  • Pris 180-240 kr

  Direktsänd balett från Bolsjojteatern i Moskva i samarbete med Folkets Hus och Parker. Giselle gjorde stor sensation vid premiären i Paris 1841 och sattes genast upp på en lång rad av världens största scener. Den är berömd både för den gripande handlingen om den hjärtsjuka Giselle som älskar att dansa och för sin formella perfektion och symmetri.

  I den här nya produktionen av Giselle ger koreografen Alexei Ratmanskij ett spännande perspektiv till en av de äldsta och största baletterna i den klassiska repertoaren som ofta berör publikens hjärta.

  Adophe Adam är ocksså känd för sin älskade Julsång, som ofta kallas O helga natt.

  KOREOGRAFI: Jurij Grigorovitj och Alexei Ratmanskij

  Information

  Längd: Ca 2 tim 30 min inkl paus

  Vuxen: 240 kr.
  Ungdom t.o.m. 26 år: 180 kr.
  Med Scenpasset 10 % rabatt

  Läs mer på Folkets hus och Parkers hemsida

  Läs mer

 5. februari
  • Klockslag 19:00
  • Pris 210-280 kr

  Direktsänd opera från The Metropolitan i New York i samarbete med Folkets Hus och Parker

  Gershwins klassiska amerikanska opera Porgy och Bess är fylld av älskade klassiker som Summertime, It Ain't Necessarily So, Bess, You Is My Woman Now och I Got Plenty o' Nuttin'. Denna "folkopera", som upphovsmännen beskrev den 1935, är historien om den handikappade tiggaren, Porgy (Eric Owens) och hans kärlek till narkomanen Bess (Angel Blue).

  DIRIGENT: David Robertson

  REGI: James Robinson

  I ROLLERNA: David Robertson; Angel Blue (Bess), Golda Schultz (Clara), Latonia Moore (Serena), Denyce Graves (Maria), Frederick Ballentine (Sportin' Life), Eric Owens (Porgy), Alfred Walker (Crown), Donovan Singletary (Jake)

  Information
  Svensk text
  Längd: 3 tim 15 min, 1 paus
  Vuxen: 280 kr
  Ungdomar t.o.m. 26 år: 210 kr
  För säsongsbiljett med 25% rabatt kontakta vicki.benckert@taby.se eller 0766-43 94 64

  Folkets hus och parkers hemsida

  Läs mer

  • Målgrupp Barn, Ungdom
  • Klockslag 13:00

  Familjeföreställningen KUNTZIM ingår i den regionala cirkusfestivalen Cirkusmania! KUNTZIM är jiddisch och betyder konsten med tricks. I den här föreställningen får vi följa med på en resa genom en kreativ process där knepen leder oss framåt. Här representerar färger idéer och jonglering är det talade språket. Föreställningen firar kreativiteten, inspirerad av artistens ADHD, och bjuder på jonglering, humor och många överraskande moment.

  Ron Beeri föddes i en kibbutz i norra Israel och började jonglera redan som barn. Jongleringen har sedan dess varit ett medel för honom att hantera sin ADHD. 2009 flyttade Ron till Stockholm och tog examen från Dans och Cirkushögskolan. Numera är han medgrundare till kompaniet LAZUZ och skapare av sitt eget kompani BEERI som turnerar och undervisar runt om i världen.

  Medverkade:
  Artister på scen och regi: Ron Beeri
  Registöd: Stacey Sacks
  Ljuddesign: Michael Glucksmann
  Kostymdesign: Giulia Grumi

  Läng: ca 35 min lång

  Läs mer

  • Klockslag 18:00

  Du är välkommen att besöka kommunfullmäktiges sammanträden som är öppna för alla. Har du inte möjlighet att närvara kan du följa direktsändningen av kommunfullmäktige via kommunens webb-tv. Du kan även välja att titta och lyssna i efterhand då sändningarna sparas.

  Läs mer

  • Klockslag 16:00

  Den 14 februari arrangeras aktiviteter, skridskoåkning och en sprakande eldshow utöver det vanliga på Täby torg. Circus Le Fou presenterar två artister som det slår gnistor om och en berättelse om en kärlek som står i lågor… Kvällen avslutas med isdisco.

  Datum och tid:
  fredag 14 februari kl 16-21. Eldshow kl 18.30

   

  Läs mer

  • Klockslag 19:00
  • Pris 35-100 kr

  Föreställningen ingår i den regionala cirkusfestivalen Cirkusmania! PACE tar med publiken på en intim föreställning om balansen mellan manligt och kvinnligt. En resa mellan två personer och hela vår samtid. I ett oförutsägbart ljudrum skapat av elektriska beats blandat med skandinavisk folkmusik ger parakrobaterna Axel och Sara ett ärligt framträdande fyllt av känslor, originella rörelser och modern cirkus på högsta nivå.

  Below Zero började som en fysisk manifestation av ett behov för något nytt på den skandinaviska cirkusscenen. Sen hösten 2018 har Below Zeros mål varit att främja och utveckla den samtida cirkusen. 

  Medverkande:
  Artister på scen, koncept och förverkligande: Axel Ahl och Sara Runsten
  Scenografi: Joel Jedström, Saara Ahola och Evelina Jensen,

  Ljusdesign: Villhelm Montán Lindberg 

  Musik: Aukai, Dreamers’ Circus och The Books

  Längd: 60 min, ingen paus.

  Besök Below Zero hemsida

  Se trailern

  Läs mer