• Filtrerat på:
 • Inget filter valt
 1. oktober
  • Klockslag 18:30
  • Pris 500 kr

  Välkommen till en kurs i hur man avlägsnar främmande föremål samt basal hjärt lung-räddning till barn enligt Svenska HLR-rådets program. Vi lär oss om de vanligaste barnolycksfallen hos barn och hur vi som föräldrar kan förebygga dem och vad vi gör om olyckan är framme.

  Kursledare är barnsjuksköterska Christine Saverstam och kursen anordnas på öppna förskolorna i Kyrkbyn, Gribbylund, Rösjön och Näsbypark klockan 18.30-21.30 på datumen nedan. Kostnad 500 kr per person. Betalning görs via swish, kontant eller faktura.

  Kyrkbyn:17/10   tel: 08-555 588 82

  Gribbylund: 29/10  tel: 08-555 581 72 

  Rösjön: 13/11  tel: 08-555 595 10

  Näsbypark:19/11  tel:08 555 589 55

  För anmälan, kontakta respektive öppen förskola.

  Läs mer

  • Klockslag 12:00

  Täby Konstvänner ställer ut tidigare stipendiater

  Deltagare i utställningen:

  Henrik Pätzke, Peter Grinsfeldt,

  Cajsa Söderman, Roger Smeby,

  Eduard Hauska, Annika Thore,

  Camilla Lindén, Camilla Bergqvist,

  Petter Wesslander med flera

  Invigning kl. 13.00

  Grafikverkstaden:

  Karbygrafikerna presenterar temat Ögonblick

  Västra Flygeln:

  Täby Konsthantverkare visar Bill Kallberg "Möbler och Trä"

  Öppettider:
  lördag och söndag 12-16

  Karby gårds café öppet alla utställningsdagar. Njut av hembakade bullar, kakor och smörgåsar i mysig miljö.

  Läs mer

  • Klockslag 13:00

  Hoa berättar om sin bok "Att vara annorlunda" om att leva med dolda funktionshinder.

  Hoa Palu är en kreativ Täby-tjej med Aspergers Syndrom och Cerebral Pares som förra året förverkligade sin dröm att skriva och ge ut en bok! Boken ”Att vara annorlunda” skrev hon för att slå sönder CP-myten samt för att öka förståelsen för dolda funktionshinder. Läs en recension av vår bibliotekarie Anna Dunér här eller gå in på bokens Facebooksida.

  Hoa kommer till terminens första Grannar emellan och berättar om sin bok. Efteråt finns chans att ställa frågor, köpa boken samt att få den signerad. Vi bjuder på fika.

  Terminens Grannar emellan:

  20/10 Hoa Palu

  1/12 Täby Folkdansgille

  Grannar emellan är en plattform där Täbybor delar med sig av sina kunskaper eller specialintressen med varandra. Är du expert på tango och vill lära andra? Kan du allt om tåg eller potatis eller amerikanska inbördeskriget? Skriver du dikter? Spelar du i ett band? Vill du lära ut yoga till andra? Helt enkelt har du något du vill dela med andra Täbybor – då är Grannar emellan något för dig! Det enda kriteriet är att du ska vara bosatt i Täby kommun. Maila linnea.bjorkman@taby.se om du vill dela något med dina grannar!

   

  Läs mer

  • Klockslag 14:00

  Hundmassör Katherine Walsh presenterar ett urval av bibliotekets böcker om hundar.

  Få tips om bibliotekets bästa hundböcker av hundmassör Katherine Walsh.

  Läs mer

  • Klockslag 13:00

  Vi vill visa dig vad Täby har att erbjuda. Följ med på en guidad busstur och upptäck smultronställen, spännande utflyktsmål, historiska platser och nya områden som just nu växer fram.

  Bussen går från Åva gymnasiums parkeringsplats och turen tar cirka tre timmar och vi bjuder på fika.

  OBS! TUREN ÄR FULLBOKAD, MEN DU KAN FORTFARANDE SKRIVA UPP DIG PÅ VÄNTELISTAN.

   

  Anmälan till guidad tur

  1 10
  0 10

  De personuppgifter du lämnar i samband med att du fyller i och skickar detta formulär kommer att behandlas i enlighet med dataskyddsförordningen. Läs mer om hur Täby kommun behandlar personuppgifter.

  Läs mer

  • Klockslag 16:00

  Succéföreställningen fortsätter 2018. Över 30 000 sålda biljetter!

  1991 kom bandet, Rock ´n Roll Machine, i kontakt med Ted Gärdestad, det blev ett fem år långt samarbete och ca 100 konserter. I oktober 1991 spelade bandet med Ted på "Frimis" i Örebro. Ted var hemlig gäst och gjorde comeback på scen efter tio års tystnad. Sedan 2011 gör bandet en hyllningsturné för utsålda hus runt om i Sverige. Bandet hyllar Ted på det sätt han själv önskade, de spelar hans musik precis som han ville att den skulle låta. En hyllning till av de absolut största av våra kompositörer/textförfattare - Ted Gärdestad & Kenneth Gärdestad!

  Bandet bestående av hela 13 personer. Bandets tre sångare, Titti, Tessan och Tomas framför Ted & Kenneths musik & texter. Brödernas låtskatt lever vidare från generation till generation. Vem har inte nynnat med i "Jag Vill Ha En Egen Måne, Satellit, Eiffeltornet, Jag Ska Fånga En Ängel, Låt Kärleken Slå Rot, Himlen Är Oskyldigt Blå, Angela, Sol Vind Och Vatten, För Kärlekens Skull, Kom i Min Fantasi, Goliat från Gat, Chapeau-claque m.fl."

  "Det bästa jag sett och hört", "Fantastiskt", "Vilka musiker", "Sångarna var otroliga", "Underbara låtar och en del jag aldrig hört förut" är härliga kommentarer som hörts av publiken efter konserterna. De blandar musiken med att skildra sina personliga minnen från tiden med Ted.

  Konserterna har genomgående avslutats med stående ovationer och det märks att musiken har lämnat starka avtryck – de flesta har något minne som de kopplar till de underbara låtarna.

  Rekommenderad ålder 13 år och uppåt.

  Konsertlängd ca 2 x 60 minuter + paus 25 minuter.

  Kontaktuppgifter:
  076-8470631
  peppe@hpmusik.se

   

  Läs mer

  • Klockslag 18:00

  Välkommen att delta i en mindre grupp tillsammans med andra invånare för att diskutera hur parker, naturreservat och grönområden kan bevaras och utvecklas i framtiden.

  Dina synpunkter kan bli en del i kommunens arbete med att uppdatera Grönplanen. Grönplanen visar hur kommunen ska bevara, skönt och utveckla parker, natur och platser i Täby. Som en viktig del i det arbetet behövs dina synpunkter,
  erfarenheter och önskemål.

  Träffen leds av tjänstemän i kommunen och kommer ta cirka två timmar.

  Anmäl ditt intresse och var med och påverka utvecklingen av Täby. Till anmälan.

  Välkommen!

  Om du inte har möjlighet att delta vid ett av tillfällen kan du lämna dina synpunkter via en enkät. Till enkäten.

  Läs mer

  • Klockslag 13:00

  Våld vid demenssjukdom är vanligt. Att leva nära någon som på grund av sin demenssjukdom uppträder aggressivt, antingen fysiskt eller verbalt är mycket påfrestande för familj och vänner. Amira Akhavan, leg. demenssjuksköterska med påbyggnadsutbildning inom gerontologi (läran om åldrandet) berättar om hur man kommunicerar, kroppsspråkets betydelse och praktiska tips för att förebygga och hantera aggressivt beteende hos den demenssjuke.

  Föreläsningen är öppen för alla och håller på klockan 13-15. Det är fri entré och det krävs ingen föranmälan.

  Välkommen!

  Läs mer

  • Klockslag 18:00

  Välkommen att delta i en mindre grupp tillsammans med andra invånare för att diskutera hur parker, naturreservat och grönområden kan bevaras och utvecklas i framtiden.

  Dina synpunkter kan bli en del i kommunens arbete med att uppdatera Grönplanen. Grönplanen visar hur kommunen ska bevara, skönt och utveckla parker och natur i Täby. Som en viktig del i det arbetet behövs dina synpunkter, erfarenheter och önskemål.

  Träffen leds av tjänstemän i kommunen och kommer ta cirka två timmar.

  Anmäl ditt intresse och var med och påverka utvecklingen av Täby. Till anmälan.

  Välkommen!

  Om du inte har möjlighet att delta vid ett av tillfällen kan du lämna dina synpunkter via en enkät. Till enkäten.

  Läs mer

  • Klockslag 18:00

  Författaren, poeten och debattören Göran Greider berättar om sina böcker.

  Författaren och journalisten Göran Greider skriver utöver böcker också krönikor, deltar i den offentliga debatten samt är chefredaktör för Dala-Demokraten. Hör honom prata om sitt författarskap!

  Föranmälan via detta formulär. Begränsat antal sittplatser.

  Läs mer