• Filtrerat på:
 • Inget filter valt
 1. Café som daglig verksamhet

  Café Sländan är en av Täby kommuns dagliga verksamheter. En verksamhet som verkligen ger samhällsinkludering. Här får personer med funktionsnedsättning baka och laga mat från grunden, stå i kassan, servera gäster och diska.

 2. Starkt ekonomiskt resultat för Täby

  Den 27 mars väntas kommunstyrelsen fatta beslut om årsredovisningen för år 2022. Täbys resultat efter justering för poster av engångskaraktär är 325 miljoner kronor. Uppföljningen visar fortsatt god ekonomisk hushållning och att alla verksamheter bidrar till att nå uppsatta inriktningsmål. 2022 års överskott går till att finansiera Täby kommuns investeringar, som till exempel Täby simhall och skolrenoveringar.

 3. Så minskar du din energianvändning

  Bor du i småhus och vill minska din energianvändning? Då är du välkommen att delta på vårens webbinarier om värmesystem, ventilation och isolering.

 4. Nytt fjärrvärmebolag i Täby

  E.ON och Stockholm Exergi är tillsammans nya majoritetsägare i Täby Miljövärme AB. Med nystarten i bolaget får Täbyborna en leveranssäker, kostnadseffektiv och stabil fjärrvärmeförsörjning. Det gemensamt ägda bolaget ska bygga samman de båda existerande fjärrvärmenäten i kommunen och skapa väsentligt ökad effekt genom samverkan i befintliga produktionsanläggningar.

 5. Ansök om seniorlägenhet digitalt

  I Täby finns drygt 300 seniorlägenheter fördelade på fyra fastigheter. Nu kan du göra din ansökan till seniorkön digitalt via en e-tjänst.

 6. Delar av Täbys historia nu tillgängligt genom ny digital lärplattform

  Stockholms läns museum har lanserat Länskällan, en digital plattform som förmedlar lokal historia genom olika typer av arkivmaterial. Täby kommun och Täby hembygdsförening har bidragit till insamlingen som nu historieintresserade Täbybor kan ta del av på ett lättillgängligt sätt.

 7. Hjälp till att hålla Täby rent

  Nu är anmälan till Skräpplockardagarna 2023 öppen. Det är en årlig kampanj som arrangeras av Håll Sverige Rent i samverkan med Sveriges kommuner för att minska nedskräpningen.

 8. Nu startar upprustningen av Täby torg

  Täby torg rustas upp för att skapa ett tryggare och mer tillgängligt torg.

 9. Täby uppmärksammar årsdagen av invasionen av Ukraina

  Idag fredag är det ett år sedan Ryssland invaderade Ukraina. Ukrainska ambassaden har vädjat till landets kommuner att uppmärksamma årsdagen för att visa sitt stöd.

 10. Kommunhuset öppnar upp för dig som söker arbete

  Onsdagen den 15 mars är det jobbmässa i Täby kommunhus. Arbetssökande Täbybor kan mingla med rekryterande företag och få svar på frågor om vuxenutbildning och hur man startar företag.

 11. Hög efterfrågan på spara energi-tips

  Antalet energi- och klimatrådgivningar ökade med 300 procent under 2022 jämfört med året innan. Oro för klimatförändringar och höga elpriser är troliga orsaker till den kraftiga ökningen.

 12. Tyck till om nya stadsparken i Täby park!

  En ny stadspark planeras i Täby park. Målet är att den ska bli ett attraktivt utflyktsmål för alla Täbybor. Vad vill du att den ska innehålla?

 13. Täby har bästa fastighetsförvaltaren

  Hanna Ceder, lokalförvaltare i Täby kommun, är årets fastighetsförvaltare. Priset tillkännagavs när föreningen Aff i samarbete med Förvaltarforum för nionde gången delade ut priset Årets Fastighetsförvaltare Lokal respektive Bostad.

 14. Viggbyskolan moderniseras

  Viggbyskolan i Täby kommun renoveras för att bli en mer modern skolbyggnad och bättre anpassad till dagens och framtidens undervisning. Skolan kommer dessutom kunna ta emot cirka 100 fler elever än i dagsläget, efter renoveringen.

 15. Hög tid att nominera till idrotts- och kulturpriser eller söka kulturstipendium

  Varje år delar Täby kommun ut priser och stipendium för att stimulera och uppmärksamma insatser inom idrotten och kulturen i Täby. Fram till den 28 februari kan den som vill nominera till kulturpriset, idrottspriset och ungdomsledarpriset. Ansökan till kulturstipendier är också öppen.

 16. Hjälp oss att bli bättre – Våga visa-enkät i förskola och skola

  Från och med 23 januari kan du som har barn i förskolan, förskoleklass, årskurs 3 och 6 få möjlighet att besvara Våga visa-enkäten. Genom att du som vårdnadshavare besvarar enkäten är du med och bidrar till att göra verksamheten ännu bättre, för ditt och andras barn.

 17. Samuel Björkegren representerar Täby i Funkisfestivalen 2023

  Nu är det avgjort vem som kommer att representera Täby vidare i Funkisfestivalen. Samuel Björkegren knep platsen med låten Mitten av september under gårdagens deltävling på Tibble teater.

 18. Nu är det dags att välja grundskola till ditt barn

  Ska ditt barn börja i förskoleklass eller går i en skola som inte erbjuder nästa årskurs? Då ska du som vårdnadshavare göra ett skolval.

 19. Ansökan till gymnasiet är öppen

  Den 17 januari öppnar ansökningswebben för dig som ska söka till gymnasiet och då är det dags att göra ditt gymnasieval!

 20. Opera inleder vårens kulturprogram i Täby

  Vårens kulturprogram bjuder på en hel del för både vuxna och barn. Först ut är operan Fedora på Tibble teater den 14 januari – en livesändning direkt från operahuset Metropolitan i New York.

 21. Två personer syns bakifrån och håller varandra i handen

  Tibblehemmet övergår till kommunal regi

  Den 11 januari 2023 övergår verksamheten på äldreboendet Tibblehemmet till kommunal regi. Hösten 2021 fattade socialnämnden beslut om övergången.

 22. Elever provsmakar skolmaten i ny måltidsupphandling

  Sommaren 2023 löper kommunens nuvarande avtal för måltider till Täbys kommunala förskolor och skolor ut. Därför har en ny måltidsupphandling för skolmåltider genomförts under 2022, där bland annat elever fick vara med och provsmaka maten som en del i utvärderingen.

 23. Ny statistik från SCB: Täby bästa kommun enligt invånarna

  Täby placerar sig i topp i samtliga helhetsfrågor i Statistiska centralbyråns årliga medborgarundersökning. Personerna som tillfrågats är slumpmässigt utvalda invånare i respektive kommun. Frågorna handlar om hur nöjd man är med den egna kommunen och dess verksamheter.

 24. Budget och satsningar 2023

  Kommunfullmäktige har klubbat Täby kommuns verksamhetsplan och budget för år 2023. I den kan du läsa om nästa års satsningar på flera olika områden. Kommunalskatten i Täby blir oförändrad 2023.

 25. Åva gymnasium firar 50 år

  1972 invigdes Åva gymnasium i Täby och i år firar skolan 50 år. I sann 70-tals anda hölls lektioner och aktiviteter under onsdagen när elever och medarbetare på skolan uppmärksammade jubileet. Lektioner med tema 70-tal, demonstrationer med ämnen som var aktuella förr, dåtidens teknikprylar och konserter med 70-tals musik var några av aktiviteterna under dagen.

 26. Täby bäst på att förvalta kommunala verksamhetslokaler

  Fastighetsavdelningen i Täby har genom ett systematiskt arbete under flera år kontinuerligt stärkt sin kundnöjdhet. För några år sedan låg kundnöjdheten på en medelmåttig nivå men har stärkts varje år och nu får fastighetsavdelningen i Täby ett totalindex på 71 vilket är bäst i Sverige. Det framgår i Evimetrix jämförelse av drygt 90 kommunala fastighetsorganisationer.

 27. Kyrkornas secondhand och Re:Innovation tilldelas årets miljöpris

  Båda pristagarna driver secondhandbutik i Täby. De arbetar med återbruk, bidrar till klimatsmart shopping och är en social mötesplats.

 28. Fler elever än någonsin behöriga till högskola – Täby bäst i länet

  Andelen elever som är behöriga till högskolan efter att ha gått ett högskoleförberedande program på någon av Täbys gymnasieskolor är rekordhögt i år – hela 97,7 procent. Det placerar Täby i topp i Stockholms län, där motsvarade värde är 91,6 procent.

 29. Välkommen på UF-mässa!

  Årets UF-mässa pågår i Westfield Täby Centrum till 4 december. Totalt medverkar 70 unga företagare från fyra gymnasieskolor i kommunen, så det finns gott om innovativa och spännande produkter och tjänster att ta del av.

 30. Föräldrar viktiga för att förebygga droganvändning bland unga

  89 procent av femtonåringar i Täby har inte använt narkotika. Det visar Stockholmsenkäten som är en undersökning som görs i årskurs 9 och årskurs 2 på gymnasiet vartannat år. Många kommer ändå i kontakt med droger genom att de fått erbjudande om att köpa eller prova men valt att tacka nej.

 31. Täbys nya simhall har öppnat

  En 50-metersbassäng, två multibassänger, gym och familjebad med två bassänger. Lördagen den 26 november invigde Erik Andersson (M), kommunstyrelsens ordförande Täby simhall. Många var nyfikna och ville ta ett första bad efter att invigningsbandet var klippt.

 32. Hot eller våld syns inte alltid på ytan

  Varje år arrangeras den nationella kampanj- och aktivitetsveckan ”En vecka fri från våld”, som fokuserar på att uppmärksamma våld samt hur myndigheter, kommuner, civilsamhälle och andra aktörer kan verka för att förebygga våld. Täby kommun arbetar på många sätt för att motverka våld och trygghet är en högt prioriterad fråga. Den 25 november inträffar även den internationella dagen mot våld mot kvinnor som FN har instiftat.

 33. Dagvattendammarna i Ängsholmsparken vinner Täbys stadsbyggnadspris 2022

  Utmärkelsen Täby stadsbyggnadspris går i år till dagvattendammarna i Ängsholmsparken. En teknisk anläggning som är estetiskt tilltalande i en vacker omgivning.

 34. Öppna förskolan fyller 50 år

  Öppna förskolan firar 50 år runt om i hela Sverige under 2022. Verksamheten har förändrats genom åren men grunden har alltid varit densamma – en mötesplats för föräldrar och deras barn.

 35. Upplev och upptäck kulturen på Kulturhusets dag

  Varmt välkommen till Kulturhuset dag lördagen den 19 november klockan 12.00–17.00. Det blir en dag fylld av teater- och musikföreställningar, workshops och visningar av konst och kultur för barn, unga och vuxna.

 36. Prova-på-dag på Täby musikklasser

  Gillar ditt barn att sjunga? Nu har du chansen att söka till Täby musikklasser!

 37. Täbyalliansen: Trygghet i fokus kommande mandatperiod

  Täby är en av landets mest välskötta kommuner med hög valfrihet och låg skatt. Kommunen ska under mandatperioden fortsätta utvecklas med särskilt fokus på trygghet och ett större utbud för Täbyborna. Antalet kommunvakter fördubblas, framkomligheten ska förbättras och kommunens service till invånare och företag ska fortsatt ha hög prioritet.

 38. Nu finns en ny e-tjänst för planbesked

  Planerar du att bygga något eller göra en annan åtgärd som innebär att en ny detaljplan måste tas fram, ändras eller upphävas? Då behöver du ansöka om planbesked. Nu finns en ny e-tjänst som steg för steg hjälper dig att fylla i ansökan rätt och bifoga nödvändiga handlingar.

 39. Så hjälper färgsättningen dem som bor på äldreboende

  Färg och ljus påverkar människan. Ett medvetet färgval främjar hälsa och skapar en trygg och omfamnande miljö. I nybyggda äldreboendet Johannas trädgård i Täby kyrkby är färgerna varma och ska bidra till att sätta igång energi såväl som skapa lugn.

 40. Kommunhuset öppnar för bokad vaccination igen

  Kommunhuset kommer att användas för vaccination mot covid-19 under helger i höst. Det är VaccinDirekt som sköter vaccinationen.