• Filtrerat på:
 • Inget filter valt
 1. Näsbydalskolan och Kyrkskolan får högsta omdömet i Skolinspektionens granskning

  I april 2023 genomförde Skolinspektionen en kvalitetsgranskning på Näsbydalskolan och Kyrkskolan avseende verksamhetens kvalitet i förhållande till mål och andra riktlinjer. Båda skolorna fick högsta omdömet på alla läroplansområden och Näsbydalskolan fick högsta omdöme på samtliga områden.

 2. Fira nationaldagen på Karby gård den 6 juni

  Välkommen till traditionsenligt nationaldagsfirande med musik, dans och sång på Karby gård. Nya svenska medborgare hälsas även välkomna till Täby.

 3. Student 2023 - Tid och datum för utspring

  Under juni är det äntligen dags för studentfirande på alla gymnasieskolor i Täby! Åva gymnasiums elever tar studenten fredag den 9 juni kl 12- 13.15. Under studenten kan det vara extra mycket trafik och begränsad framkomlighet runt skolorna och i centrala Täby.

 4. Skålhamra Kvighage blir naturreservat

  Skålhamra Kvighage, som ligger strax söder om Täby golfbana utefter Skålhamravägen, är en av kommunens mest värdefulla hagmarker. Hagen har använts som betesmark mellan hundra och upp till tusen år, vilket bidragit till en stor artrikedom av växter och ett omfattande fågelliv. I området finns tydliga spår av människans brukande och de tidigaste spåren är från äldre järnålder. Reservatsområdet är cirka 29 hektar stort.

 5. Träd längs med Ullnavägen har vandaliserats

  Minst 20 ekar längs med Ullnavägen har sågats av och vandaliserats. Det innebär att de inte kommer att överleva och därför måste de tas ner. Det innebär också en säkerhetsrisk om trädkronorna faller ner över vägbanan. Några träd planterades så sent som förra året och även de är avsågade.

 6. Nu är det snart dags för årets skolbytardag!

  Inför höstens första skoldag kan det kännas lite nervöst och pirrigt. Särskilt för de barn och elever som kommer dit för allra första gången eller börjar i en ny klass på en ny skola. Tisdagen den 30 maj klockan 9-11 är det därför skolbytardag i Täby. Det innebär att barn som ska börja i förskoleklass till hösten och elever som ska byta skola inför nästa årskurs under en dag får besöka sin nya skola.

 7. Bästa resultatet på 20 år för företagsklimatet i Täby

  Täby kommun gör det bästa resultatet på 20 år i Svenskt Näringslivs enkätundersökning ”Lokalt företagsklimat”. Företagen ger ett betydligt högre sammanfattande omdöme om företagsklimatet i kommunen jämfört med 2022.

 8. Flera personer sitter vid ett bord i ett konferensrum och lyssnar på en föredragning

  Säkerhetsplanering för skydd till barn i utsatta familjer

  Representanter för Islands socialtjänst har varit på studiebesök i Täby för att lära sig mer om hur socialsekreterarna i kommunen arbetar med Signs of safety och säkerhetsplaneringar. Säkerhetsplaneringar är en lösningsfokuserad och strukturerad metod för att skapa en trygg och stabil situation för barn och deras familjer med hjälp av deras nätverk.

 9. Problem med fakturor från Urbaser

  Just nu får vi många samtal gällande Urbasers fakturering. Avgiften för sophämtning för kvartal 2 har skickats ut. Fakturan har felaktigheter och kan betalas måndag 15 maj.

 10. Prova-på-dag för barn och unga inom kultur och idrott

  Den 13 maj anordnar innebandyklubben Täby FC Pep-dagen i samarbete med Täby park och organisationen Generation Pep. En dag full av rörelseglädje och kostnadsfria aktiviteter för barn och unga.

 11. Idag firar vi Fritidshemmens dag!

  Fritidshemmens dag firas den andra tisdagen i maj varje år på fritidshem över hela Sverige. Under denna dag ligger fokus på att skapa glädje för eleverna, lyfta fram det bästa med fritidshemmens verksamhet och att hylla våra fantastiska pedagoger.

 12. Upprustning av Myrängsleken i Gribbylund

  Lekplatsen ska rustas upp och få ett insektstema.

 13. Sommarens läger för barn och unga

  Den 13 juni är det skolavslutning för Täbys barn och unga. Ett långt och behövligt sommarlov väntar. För de som vill testa på en ny hobby och träffa nya kompisar under roliga former finns flera läger att välja bland.

 14. Medicinteknisk utrustning på äldreboenden ökar kvaliteten

  Äldreomsorgen i Täby kommun har tagit ett stort steg mot att förbättra vården av äldre genom att satsa på medicintekniska produkter för alla äldreboenden. Dessa produkter underlättar diagnostisering och därmed går det att undvika onödiga sjukhusvistelser.

 15. Restaurangpersonal utbildas i ansvarsfull alkoholservering

  I maj utbildar Södra Roslagens miljö- och hälsoskyddskontor krögare, restaurangpersonal och vakter i ansvarsfull alkoholservering. Syftet är sprida kunskap om alkohol, dess effekter samt skapa trygga miljöer för både gäster och personal.

 16. Deltagare på utbildning sitter och samtalar vid bord

  Kommuner i gemensam satsning på kompetensutveckling för socialsekreterare

  Nu är den nationella kompetensutvecklingen för socialtjänsten, Yrkesresan, igång i Stockholms län. 15 av länets 26 kommuner är med och det är både online-utbildningar och fysiska utbildningstillfällen. Just nu pågår två parallella kurser på plats i Täby och socialsekreterare från flera kommuner kommer hit.

 17. Ny nämndorganisation för social- och äldrefrågor

  Kommunfullmäktige har beslutat att inrätta en ny nämndorganisation inom socialtjänstens område. Från den 1 juni 2023 är socialnämndens uppgifter uppdelade mellan en äldrenämnd och en socialnämnd.

 18. Tjej röker e-cigarett

  Täby vill minska användningen av e-cigaretter bland ungdomar

  E-cigaretter innehåller oftast nikotin som är starkt beroendeframkallande. Därför fokuserar kommunens fältare på att informera om e-cigaretter och vejpande till ungdomar och deras föräldrar.

 19. Täbybor tycker till om tryggheten

  Just nu genomför polisen den återkommande trygghetsmätningen. Fram till mitten av augusti kan de Täbybor som ingår i undersökningen svara på en enkät om hur de upplever trygghet och brottsutsatthet i Täby.

 20. Nominera till stadsbyggnadspriset!

  Nu är det dags att nominera bidrag till 2023 års upplaga av Täby stadsbyggnadspris. Vilket nytt byggprojekt tycker du sticker ut? Nominera din favorit senast tisdag 21 maj. Det kan exempelvis vara ett bostadshus, kontor, skola, trafiklösning, park eller mötesplats. Enda kravet är att byggprojektet ska vara färdigställt under de tre senaste åren.

 21. Besökare i kommunhuset under seniordag 2022

  Vill ditt företag, organisation eller förening vara med på Täbys Seniordag?

  Den 29 september 2023 arrangerar Täby kommun en Seniordag i Täby kommunhus. Vill ditt företag, organisation eller förening vara med som utställare? Välkommen att lämna intresseanmälan senast den 21 augusti 2023.

 22. Tobias Ericson på Tershine är Årets företagare i Täby

  På den årliga företagsträffen fick Tobias Ericson, ägare och vd för Tershine, ta emot den fina utmärkelsen, diplom och blommor.

 23. Tyck till om detaljplanen Pluto!

  Planområdet omfattar fastigheterna Pluto 1 m.fl. och är beläget vid Plutovägen och Näsbydalsvägen i Tibble. Detaljplanens syfte är att möjliggöra en ny skolbyggnad, utöka förskoleverksamhet, bekräfta en idrottshall och möjliggöra ett nytt parkeringsdäck.

 24. Pristagare och stipendiater inom kultur och idrott utsedda

  Varje år delar Täby kommun ut priser och stipendium för att stimulera och uppmärksamma goda insatser inom idrott och kultur i Täby. Nu är 2023 års pristagare och stipendiater utsedda.

 25. Regional samverkansträff för att öka tryggheten i bostadsområden

  Täby kommun har tillsammans med polisen en lång tradition av grannsamverkan och samarbete med grannsamverkansbilen. Under onsdagen samlades flera aktörer från Stockholms län för att dela kunskap, erfarenheter och utveckla samarbetet för att motverka brott och öka tryggheten.

 26. Tekniska lösningar genom samarbete med Nordplus

  Nordplus är ett program för samarbete mellan de nordiska och baltiska länderna. Åva är en del av Nordplus och välkomnar besökare från andra länder för ett tekniskt projekt.

 27. Oro för din tonåring på Valborg?

  Valborg kan vara en härlig kväll vid brasan, umgänge med kompisar och mysig vårkänsla. Men det kan också vara en fest som spårar ut, för mycket alkohol och händelser tonåringen ångrar efteråt. Här är några tips till dig som tonårsförälder från fältarna.

 28. Täby kommun klättrar stort i årets mätning av företagsklimatet

  Täby kommun gör det bästa resultatet sedan Sveriges kommuner och regioners (SKR) började göra mätningar av företagsklimatet. Totalt hamnar Täby på plats 62 av 196, vilket innebär en klättring på 88 placeringar jämfört med förra året. I länet är Täby den kommun som ökar mest under 2022, till plats 8 från plats 23.

 29. Miljöstationer ersätts med Farligt avfall-bil

  Miljöstationerna på OKQ8 på Näsbydalsvägen och Circle K på Kemistvägen har stängt och ersätts nu av en mobil miljöstation, en så kallad Farligt avfall-bil.

 30. Terri STHLM UF har utsetts till Årets UF-företag i Täby

  Stort grattis till vinnaren av Årets UF-företag i Täby 2023! Utmärkelsen delas årligen ut av Företagarna Täby i samarbete med Täby kommun.

 31. Vårens nattvandringar har startat

  Nattvandring är ett återkommande initiativ som genom vuxnas närvaro skapar trygghet bland ungdomar under kvällar och nätter. Nu har vårens nattvandringar startat med engagerade vuxna från idrottsföreningar och andra frivilliga föräldrar.

 32. Försvarsmaktsövning Aurora 23

  För att öka Försvarsmaktens militära förmåga genomförs försvarsmaktsövning Aurora 23 den 17 april till 11 maj 2023. Aurora 23 är den största nationella övningen i sitt slag på mer än 25 år. Omkring 26 000 män och kvinnor kommer att delta. Täby kommun kommer att vara en av de platser där Aurora 23 kommer att märkas av.

 33. Hand håller en tändare med eld

  Cannabis vanligaste drogen bland unga i Täby

  Cannabis är den i särklass vanligaste drogen bland Täbys unga. Det är likadant i resten av Sverige men i Täby är användningen högre än på många andra ställen.

 34. Årets vårblommor har planterats

  Nu har vårblommorna planterats ut runt om i kommunen. Årets tema är ”Livet från den ljusa sidan” med blommor i blått, lila, rosa och vitt. I planteringarna finns bland annat förgätmigej, stjärnhyacint och tulpan.

 35. Nytt utegym i Åkerbyparken

  De välbesökta utegymmen runt om i kommunen behöver bli fler och därför anlägger vi nu ett nytt utegym i Åkerbyparken.

 36. Nu startar sandsopningen

  Våren och värmen är här vilket betyder att det är dags för kommunens gator att sopas rent från vinterns grus och sand.

 37. En sjuksköterska står bredvid en äldre person i rullstol

  Nu är det dags att säga vad du tycker om äldreomsorgen!

  Just nu pågår Socialstyrelsens brukarundersökning för äldreomsorgen. Det är en årlig undersökning som skickas till alla som har hemtjänst eller bor på äldreboende. Vi vill veta vad du tycker!

 38. Så ska Täby kommun och polisen öka tryggheten för invånarna

  Täby kommun har tillsammans med Polisen signerat medborgarlöften för 2023–2024. Det långsiktiga samarbetet fortsätter för att öka tryggheten för invånare och företag i Täby.

 39. Två personer sitter i solstolar och en person i rullstol i ett solterapirum med väggkulisser, fondvägg och gräsmatta

  Solrum på äldreboende ger ökat välmående

  I det nya solrummet på Tibblehemmets äldreboende kan de boende känna solen i ansiktet, höra vågornas brus och känna sommarvinden fläkta när helst de önskar.

 40. Utbildning för dem som erbjuder hem att växa i

  För att stärka de familjer som är jourhem, familjehem eller kontaktfamilj erbjuder kommunen såväl individuell handledning som utbildningar. Detta för att underlätta för dem att ge trygghet, tid och omtanke till barnen och ungdomarna som av olika anledningar kan behöva ett extra hem.