• Filtrerat på:
 • Inget filter valt
 1. Personer pysslar vid ett bord

  Sommarlovsaktiviteter på Täby torg

  Just nu kan sommarlovslediga barn och unga hitta flera lekfulla aktiviteter på torget vid Täby centrum. Välkommen att skapa, spela och röra dig under roliga former, helt gratis!

 2. Möjligheterna finns på komvux!

  Dags för omskolning? Göra klart gymnasiet? Eller behöver du komplettera en kurs för att läsa vidare? På komvux kan du hitta vägen fram.

 3. Personer runt ett bord

  Sommaröppna mötesplatser för unga

  Delar av sommaren har mötesplatserna Hörnet och Esplanad öppet för sommarlovslediga ungdomar. Under två perioder finns även roliga aktiviteter på Täby torg med fritidsledare på plats.

 4. Täby kulturskola i text

  Höstens kurser inom Täby kulturskola

  Till hösten erbjuder musik- och kulturskolorna inom Täby kulturskola kurser inom musik, konst, teater och musikal. Det finns även enstaka platser kvar till några av sommarlägren.

 5. Uteservering

  Uteserveringar i Täby och Vaxholm får servera längre

  Södra Roslagens miljö- och hälsoskyddsnämnd, som är gemensam för Täby och Vaxholm, fattade igår, den 10 juni, beslut om att förlänga den normalt tillåtna serveringstiden vid uteserveringar från 22.00 till 23.00 i dessa kommuner i sin helhet. Samtidigt stärks tillsynsarbetet.

 6. Utbildning om EU-valet för Täbybor med funktionsnedsättning

  Kunskap om de olika EU-instanserna, vilka frågor som drivis i EU och hur man röstar har varit några av de områden som Täbybor med funktionsnedsättning har diskuterat på en studiecirkel under våren.

 7. Person går mot scenen

  Årets pristagare inom kultur och idrott har korats

  Förra veckan delade Täby kommun ut 2024 års kultur-, idrotts- och ungdomsledarpriser i Täby kulturhus. Tre ungdomar från eller med koppling till Täby tog även emot kulturstipendier.

 8. Student 2024 - Datum för utspring

  Under juni är det äntligen dags för studentfirande på alla gymnasieskolor i Täby! Åva gymnasiums elever tar studenten onsdag den 5 juni kl 11–12.15. Under studenten kan det vara extra mycket trafik och begränsad framkomlighet runt skolorna och i centrala Täby.

 9. Gula och oreanga blommor i rabatt

  Fyra fokusområden för ett tryggt Täby

  Bibehålla trygghet i offentlig miljö, verka mot bedrägerier och välfärdsbrott, förebygga gängkriminalitet och fånga upp unga i riskzonen samt en stärkt samverkan. Det är fokusområdena i Täby kommuns plan för brottsförebyggande åtgärder.

 10. Bild på en badplats med sandstrand

  Går det att bada i Hägernäs och Näsaäng i år?

  Badplatserna i Hägernäs och Näsaäng är båda så kallade EU-bad som årligen klassificeras utifrån badvattenkvalitet. Då de senaste fyra årens snittresultat är bristfälligt, kommer skyltar som avråder från bad sitta uppe hela säsongen. Täby kommun kommer dock mäta kvaliteten varannan vecka, och det aktuella resultatet ger dig möjlighet att själv bedöma om du vill bada.

 11. Praktik viktigt för framtidens vård- och omsorgsstjärnor

  Eleverna på vård- och omsorgsprogrammet på Åva gymnasium gör sina praktikperioder i kommunens äldreboenden och grupp- och servicebostäder för personer med funktionsnedsättning.

 12. Vattenkanna som häller vatten

  Vattenförbrukningen är hög – så här kan du spara vatten

  Det går åt mycket vatten just nu. Norrvatten, som producerar dricksvatten till 14 kommuner i norra Storstockholm, går nu ut med en uppmaning till privatpersoner och verksamheter om att spara på kranvattnet. Det är viktigt för att vattenverket ska hinna med att producera vatten, så att det räcker till alla.

 13. Förtidsrösta i EU-valet 2024

  Nu kan du som är röstberättigad rösta i valet till Europaparlamentet. Täby kommun håller nio stycken lokaler öppna för dig som vill förtidsrösta. Du bestämmer själv när och var du vill rösta.

 14. Meningsfull praktik för personer med funktionsnedsättning

  Deltagarna i den dagliga verksamheten Pyramiden är ute på praktik i arbetslivet. Syftet är att skapa möjlighet till meningsfull vardag och delaktighet i samhället. Har du en verksamhet som vill ta emot praktikanter? Hör av dig!

 15. Bildkollage

  Runrikets vikingahelg den 25–26 maj

  I år arrangeras den årliga vikingahelgen i Prästgårdsparken i Vallentuna. Dagarna ger besökare en historisk inblick i vikingatiden och fylls med tidsenlig underhållning och marknad med försäljning av hantverk och mat.

 16. Ungdomsbrottsjouren fångar upp unga med riskbeteende

  Socialtjänsten i Täby har utvecklat ett arbetssätt med Polisen Södra Roslagen för att bättre fånga upp unga med riskbeteende i ett tidigt skede. Arbetet innebär ett nära, kontinuerligt samarbete både generellt och kring specifika individer i kommunen.

 17. Nu förbättras gångstråken vid kvarteret Strömmingen

  Byggnationen av kvarteret Strömmingen, som ligger mellan Roslagsbanan och Stockholmsvägen, pågår för fullt och flera har redan flyttat in. För att underlätta för dem att ta sig till och från sina bostäder samt öka trivseln i området ska flera arbeten göras.

 18. Bild på en badplats

  Byggstart för nytt hopptorn vid Ängsholmsbadet

  Snart börjar byggnationen av ett nytt hopptorn vid Ängsholmens badplats i Gribbylund. Förhoppningen är att det ska stå klart i början av juli.

 19. Samverkan för tryggare barn och unga i Täby

  Nu sjösätts ett utvecklat arbetssätt för att öka trygghet och förebygga våld, droger och kriminalitet bland unga i Täby. Genom systematik, tidig upptäckt, samverkan och stöd ska det trygghetsskapande och brottsförebyggande arbetet med unga stärkas.

 20. Flera sommarläger för Täbys barn och unga

  Den 12 juni är det skolavslutning för barn och unga i Täby. Ett långt och behövligt sommarlov väntar. För de som vill testa på en ny hobby och träffa nya kompisar under roliga former, finns flera sommarläger att välja bland.

 21. Personer som spelar ett kortspel.

  Mötesplatsen Hörnet firade fem år

  För fem år sedan öppnade mötesplatsen Hörnet dörrarna för barn och unga på högstadiet. Något som firades under festliga former i fredags.

 22. Personer som åker skridskor

  Ny ishall i Hägernäs planeras

  Nu är beslut fattat i kommunstyrelsens utskott för stadsbyggnad, fastigheter och klimat om ett första steg mot en ishall i Hägernäs. Processen att ta fram en ny detaljplan föreslås påbörjas under 2025 och beräknas ta tre år.

 23. Guardit UF är Årets UF-företag i Täby

  Guardit UF från Täby Enskilda gymnasium är Årets UF-företag i Täby. Stort grattis!

 24. Ryggtavlor på två personer med gula västar som det står nattvandrare på

  Många jobbar för trygg valborg

  För många är valborg ett härligt tillfälle att fira våren och ljuset. För att det ska bli ett tryggt firande är det flera aktörer som är ute under kvällen.

 25. Orolig för din tonåring inför valborg, fester eller fredagskvällar?

  Ibland kan man som förälder känna oro för sin tonåring. Ljusa vår- och sommarkvällar ger möjlighet till härligt umgänge med kompisar men det kan också innebära en fest som spårar ur, för mycket alkohol och händelser tonåringen ångrar efteråt. Här är några tips från fältarna till dig som tonårsförälder.

 26. Pristagare och stipendiater inom kultur och idrott utsedda

  Varje år delar Täby kommun ut priser och stipendium för att stimulera och uppmärksamma goda insatser inom idrott och kultur i Täby. Nu är 2024 års pristagare och stipendiater utsedda.

 27. Polisen övar i Täby

  Polisen kommer att öva på några platser i Täby från vecka 18 till midsommar. De kommer mestadels öva invändigt i byggnader men ibland även utvändigt.

 28. Person som poserar för foto

  Cajsa Correa tilldelas Täbypriset 2024

  Täbypriset 2024 tilldelas Cajsa Correa, grundare av cheerleading-föreningen Ultimate Cheer Xtreme. Beslutet togs på kommunstyrelsens sammanträde den 25 april.

 29. Henrik Nilsson från Inrego är Årets företagare i Täby

  Till applåder och jubelrop tog Henrik Nilsson, grundare och vd på Inrego, emot diplom och blommor av Erik Andersson (M), kommunstyrelsens ordförande, Eva von Wowern (KD), gymnasie- och näringslivsnämndens ordförande samt Henrik Emilson, ordförande för Företagarna Täby.

 30. Personer som står i ett kök

  Elina Larsson utformar framtidens undervisning

  Elina Larsson är både etnologiforskare på Stockholms universitet och arbetar deltid som lärare i hem- och konsumentkunskap på Skarpängsskolan i Täby. Nu kan hon också titulera sig referenslärare – ett slags länk mellan Skolverkets teori och skolornas praktik.

 31. Dags att nominera till stadsbyggnadspriset

  Nu är nomineringen öppen till 2024 års upplaga av Täby stadsbyggnadspris. Vilket byggprojekt tycker du sticker ut? Det kan vara en offentlig byggnad, en privat villa, trafiklösning eller mötesplats. Eller något helt annat. Lämna ditt förslag senast 13 maj.

 32. Lokal med träf framför

  Täby gör sitt bästa resultat någonsin i den årliga mätningen av företagsklimatet

  Idag presenterar Sveriges kommuner och regioner (SKR) sin årliga mätning Öppna jämförelser om företagsklimatet i kommunerna och nöjd kund-index (NKI). Täby gör sitt bästa resultat någonsin med ett aggregerat index på 78. Sedan mätningarna startade år 2012 har Täby ökat från 67 till 78.

 33. Människor går över ett övergångsställe

  Hjälp till dem som köper och säljer sex

  Rent statistiskt har var tionde svensk man någon gång köpt sex. Det enligt en uträkning av Operation Kvinnofrid. Att köpa sex är olagligt i Sverige. Vare sig du är en person som befinner dig i, eller utnyttjas i, prostitution, köper sex eller känner någon som köper sex, finns det hjälp att få.

 34. Bildkollage av personer

  Medborgardialog socialnämnden

  Välkommen till medborgardialog med socialnämnden på onsdag den 24 april klockan 17.30 – 18.30 i Täby kommunhus.

 35. Nu blommar det i Täby!

  Varje år planteras tusentals vårblommor som ska sätta färg på kommunen efter den mörka hösten och vintern. Årets tema är ”Vårglöd” med blommor i gul, orange och rött. I planteringarna finns bland annat kejsarkrona, gyllenlack, alunrot, tulpaner och penséer.

 36. ett barn ligger i gräset och leker med ett dockhus

  Täby, Danderyd, Lidingö och Vaxholm startar gemensam familjerätt

  Täby, Danderyd, Lidingö och Vaxholm har beslutat att inleda ett samarbete kring gemensam familjerätt. Syftet med samverkan mellan kommunerna är att skapa en stabil och robust familjerätt som kan leverera med hög kvalitet och kontinuitet. Verksamhetsstart blir maj 2024.

 37. Ny hundlekplats anläggs i Skarpängsparken

  Till sommaren får Skarpängsparken en ny hundlekplats, alltså en inhägnad yta där hundar får vara okopplade.

 38. Nu startar vårens nattvandringar

  Den 12 april startar nattvandringarna upp igen efter uppehåll under vintern. Det är ett återkommande initiativ som genom vuxnas närvaro skapar trygghet bland ungdomar under fredag- och lördagskvällar.

 39. Täbys starka ekonomi möjliggör investeringar i kommunen

  Måndagen den 8 april fattade kommunfullmäktige i Täby beslut om årsredovisningen för 2023. Täbys resultat efter justering för poster av engångskaraktär blev 272 miljoner kronor. Den ekonomiska redovisningen visar på ett starkt resultat, trots att kommunen precis som alla andra påverkats av utvecklingen i världsekonomin. Överskottet går till att finansiera investeringar som ska förbättra för invånarna, bland annat renoveringar och ombyggnationer av skolor.

 40. Angående parkeringsregler vid simhallen

  De nya parkeringsregler som kommunicerades under gårdagen dras tillbaka. Vi har lyssnat på den kritik som kommit in och kommer återkomma med en annan och enklare lösning.