• Filtrerat på:
 • Inget filter valt
 1. Ungdomsbrottsjouren fångar upp unga med riskbeteende

  Socialtjänsten i Täby har utvecklat ett arbetssätt med Polisen Södra Roslagen för att bättre fånga upp unga med riskbeteende i ett tidigt skede. Arbetet innebär ett nära, kontinuerligt samarbete både generellt och kring specifika individer i kommunen.

 2. Nu förbättras gångstråken vid kvarteret Strömmingen

  Byggnationen av kvarteret Strömmingen, som ligger mellan Roslagsbanan och Stockholmsvägen, pågår för fullt och flera har redan flyttat in. För att underlätta för dem att ta sig till och från sina bostäder samt öka trivseln i området ska flera arbeten göras.

 3. Bild på en badplats

  Byggstart för nytt hopptorn vid Ängsholmsbadet

  Snart börjar byggnationen av ett nytt hopptorn vid Ängsholmens badplats i Gribbylund. Förhoppningen är att det ska stå klart i början av juli.

 4. Samverkan för tryggare barn och unga i Täby

  Nu sjösätts ett utvecklat arbetssätt för att öka trygghet och förebygga våld, droger och kriminalitet bland unga i Täby. Genom systematik, tidig upptäckt, samverkan och stöd ska det trygghetsskapande och brottsförebyggande arbetet med unga stärkas.

 5. Flera sommarläger för Täbys barn och unga

  Den 12 juni är det skolavslutning för barn och unga i Täby. Ett långt och behövligt sommarlov väntar. För de som vill testa på en ny hobby och träffa nya kompisar under roliga former, finns flera sommarläger att välja bland.

 6. Personer som spelar ett kortspel.

  Mötesplatsen Hörnet firade fem år

  För fem år sedan öppnade mötesplatsen Hörnet dörrarna för barn och unga på högstadiet. Något som firades under festliga former i fredags.

 7. Personer som åker skridskor

  Ny ishall i Hägernäs planeras

  Nu är beslut fattat i kommunstyrelsens utskott för stadsbyggnad, fastigheter och klimat om ett första steg mot en ishall i Hägernäs. Processen att ta fram en ny detaljplan föreslås påbörjas under 2025 och beräknas ta tre år.

 8. Guardit UF är Årets UF-företag i Täby

  Guardit UF från Täby Enskilda gymnasium är Årets UF-företag i Täby. Stort grattis!

 9. Ryggtavlor på två personer med gula västar som det står nattvandrare på

  Många jobbar för trygg valborg

  För många är valborg ett härligt tillfälle att fira våren och ljuset. För att det ska bli ett tryggt firande är det flera aktörer som är ute under kvällen.

 10. Orolig för din tonåring inför valborg, fester eller fredagskvällar?

  Ibland kan man som förälder känna oro för sin tonåring. Ljusa vår- och sommarkvällar ger möjlighet till härligt umgänge med kompisar men det kan också innebära en fest som spårar ur, för mycket alkohol och händelser tonåringen ångrar efteråt. Här är några tips från fältarna till dig som tonårsförälder.

 11. Pristagare och stipendiater inom kultur och idrott utsedda

  Varje år delar Täby kommun ut priser och stipendium för att stimulera och uppmärksamma goda insatser inom idrott och kultur i Täby. Nu är 2024 års pristagare och stipendiater utsedda.

 12. Polisen övar i Täby

  Polisen kommer att öva på några platser i Täby från vecka 18 till midsommar. De kommer mestadels öva invändigt i byggnader men ibland även utvändigt.

 13. Person som poserar för foto

  Cajsa Correa tilldelas Täbypriset 2024

  Täbypriset 2024 tilldelas Cajsa Correa, grundare av cheerleading-föreningen Ultimate Cheer Xtreme. Beslutet togs på kommunstyrelsens sammanträde den 25 april.

 14. Henrik Nilsson från Inrego är Årets företagare i Täby

  Till applåder och jubelrop tog Henrik Nilsson, grundare och vd på Inrego, emot diplom och blommor av Erik Andersson (M), kommunstyrelsens ordförande, Eva von Wowern (KD), gymnasie- och näringslivsnämndens ordförande samt Henrik Emilson, ordförande för Företagarna Täby.

 15. Personer som står i ett kök

  Elina Larsson utformar framtidens undervisning

  Elina Larsson är både etnologiforskare på Stockholms universitet och arbetar deltid som lärare i hem- och konsumentkunskap på Skarpängsskolan i Täby. Nu kan hon också titulera sig referenslärare – ett slags länk mellan Skolverkets teori och skolornas praktik.

 16. Dags att nominera till stadsbyggnadspriset

  Nu är nomineringen öppen till 2024 års upplaga av Täby stadsbyggnadspris. Vilket byggprojekt tycker du sticker ut? Det kan vara en offentlig byggnad, en privat villa, trafiklösning eller mötesplats. Eller något helt annat. Lämna ditt förslag senast 13 maj.

 17. Lokal med träf framför

  Täby gör sitt bästa resultat någonsin i den årliga mätningen av företagsklimatet

  Idag presenterar Sveriges kommuner och regioner (SKR) sin årliga mätning Öppna jämförelser om företagsklimatet i kommunerna och nöjd kund-index (NKI). Täby gör sitt bästa resultat någonsin med ett aggregerat index på 78. Sedan mätningarna startade år 2012 har Täby ökat från 67 till 78.

 18. Människor går över ett övergångsställe

  Hjälp till dem som köper och säljer sex

  Rent statistiskt har var tionde svensk man någon gång köpt sex. Det enligt en uträkning av Operation Kvinnofrid. Att köpa sex är olagligt i Sverige. Vare sig du är en person som befinner dig i, eller utnyttjas i, prostitution, köper sex eller känner någon som köper sex, finns det hjälp att få.

 19. Bildkollage av personer

  Medborgardialog socialnämnden

  Välkommen till medborgardialog med socialnämnden på onsdag den 24 april klockan 17.30 – 18.30 i Täby kommunhus.

 20. Nu blommar det i Täby!

  Varje år planteras tusentals vårblommor som ska sätta färg på kommunen efter den mörka hösten och vintern. Årets tema är ”Vårglöd” med blommor i gul, orange och rött. I planteringarna finns bland annat kejsarkrona, gyllenlack, alunrot, tulpaner och penséer.

 21. ett barn ligger i gräset och leker med ett dockhus

  Täby, Danderyd, Lidingö och Vaxholm startar gemensam familjerätt

  Täby, Danderyd, Lidingö och Vaxholm har beslutat att inleda ett samarbete kring gemensam familjerätt. Syftet med samverkan mellan kommunerna är att skapa en stabil och robust familjerätt som kan leverera med hög kvalitet och kontinuitet. Verksamhetsstart blir maj 2024.

 22. Ny hundlekplats anläggs i Skarpängsparken

  Till sommaren får Skarpängsparken en ny hundlekplats, alltså en inhägnad yta där hundar får vara okopplade.

 23. Nu startar vårens nattvandringar

  Den 12 april startar nattvandringarna upp igen efter uppehåll under vintern. Det är ett återkommande initiativ som genom vuxnas närvaro skapar trygghet bland ungdomar under fredag- och lördagskvällar.

 24. Täbys starka ekonomi möjliggör investeringar i kommunen

  Måndagen den 8 april fattade kommunfullmäktige i Täby beslut om årsredovisningen för 2023. Täbys resultat efter justering för poster av engångskaraktär blev 272 miljoner kronor. Den ekonomiska redovisningen visar på ett starkt resultat, trots att kommunen precis som alla andra påverkats av utvecklingen i världsekonomin. Överskottet går till att finansiera investeringar som ska förbättra för invånarna, bland annat renoveringar och ombyggnationer av skolor.

 25. Angående parkeringsregler vid simhallen

  De nya parkeringsregler som kommunicerades under gårdagen dras tillbaka. Vi har lyssnat på den kritik som kommit in och kommer återkomma med en annan och enklare lösning.

 26. Ett tåg som åker

  Dags för samråd om Roslagsbanan till city

  Region Stockholm planerar att förlänga Roslagsbanan till city. Nu kan du ge dina synpunkter på delsträckan mellan Universitet och Odenplan.

 27. En brygga vid en sjö

  Tyck till om vattentjänstplanen!

  Kommunen har tagit fram ett förslag till vattentjänstplan. Planen visar den långsiktiga planeringen för hur vi ska säkra vattenförsörjningen. Nu har du möjlighet att ge dina synpunkter.

 28. Husfasader.

  Välkommen till Täby stadsbyggnadsakademi med tema ”Kulturmiljö – det redan byggda”

  Årets andra stadsbyggnadsakademi handlar om kulturmiljöer. I Täby finns många kulturhistoriskt värdefulla byggnader och miljöer. Vilka värden tillför våra kulturmiljöer och hur kan de förvaltas över tid?

 29. Snart får villaägare matavfallskärl

  Den 2 april börjar Verdis, kommunens entreprenör för sophämtning, att ställa ut matavfallskärl till villor och radhus som saknar insamling idag. Då lämnas också ett startpaket som innehåller matavfallspåsar, påshållare, slaskskrapa samt en broschyr med information om hur du sorterar. Så fort du får kärlet kan du börja använda det.

 30. Inspirationsdag om språkglädje och läslust i förskolan

  Förra veckan bjöd Täby kommun in pedagoger från kommunala och fristående förskolor till föreläsningar och workshops om barns språkutveckling, läslust och språkglädje. De fick inspiration och många tips att ta med sig till barngrupper runt om i Täby.

 31. Svartsjuka är inte romantiskt – ökad kunskap för niondeklassare

  Att synliggöra och öka kunskapen om våld i ungas parrelationer är temat när fältarna och Stödcentrum för unga brottsutsatta möter elever i årskurs nio.

 32. Tre personer pratar med varandra.

  Jan Eliasson besökte Näsbyparksskolan

  Förra veckan fick eleverna i årskurs nio på Näsbyparksskolan finbesök från den tidigare toppdiplomaten och vice generalsekreteraren i FN, Jan Eliasson. Ett besök de sent kommer att glömma!

 33. Person som åker skidor.

  Ny slalombacke planeras i Ullna

  Senast man kunde åka slalom i Täby var i slutet av 1990-talet, men inom ett antal år kan det bli verklighet igen. Detta efter ett beslut i kommunfullmäktige där en ny plan kring Arninge/Ullnas planerade utveckling antagits.

 34. Bild på en person som spelar gitarr.

  Ansökan till kulturskolornas halvterminskurser

  Den 18 mars klockan 11.00 släpper musik- och kulturskolorna inom Täby kulturskola kurser för halva terminsavgiften. Det handlar om kurser där platser finns kvar för resten av vårterminen.

 35. Källkritikens dag – tillsammans stärker vi vår källkritiska förmåga

  Det är just nu viktigare än någonsin att vi är källkritiska när vi surfar runt på internet och tar del av nyheter och information i såväl sociala som andra medier.

 36. Barnens kulturday

  Kulturhuset öppnar upp för Barnens kulturdag

  Lördagen den 16 mars fylls Täby kulturhus med musik- och teaterföreställningar, workshops och annat kulturkul för barn upp till 12 år. Fri entré till mycket att se och uppleva.

 37. Grafisk bild om medborgardialog.

  Medborgardialog med gymnasie- och näringslivsnämnden

  Välkommen till medborgardialog med gymnasie- och näringslivsnämnden på måndag den 18 mars klockan 17.30–18.30 i Täby kommunhus.

 38. Drönarbild över E18 vid arninge station

  Täby samarbetar med Trafikverket angående E18

  Täby kommun har ingått ett avtal med Trafikverket som innebär att man förbinder sig att delta aktivt i arbetet med den så kallade åtgärdsvalsstudien. Den syftar till att föreslå åtgärder utifrån identifierade brister och behov på E18 från och med Stocksundsbron i söder till och med trafikplats Arninge i norr.

 39. Se kommunens bokningsbara lokaler

  I Täby finns ett brett utbud av bokningsbara idrottshallar, fotbollsplaner och lokaler för olika typer av möten, barnkalas och andra tillställningar. Ett nytt system möjliggör nu smidig bokning och säker digital betalning.

 40. Fyra personer står utomhus framför en gammal träfasad

  Äldreminister Anna Tenje besökte Johannas trädgård

  I fredags besökte äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje (M) äldreboendet Johannas trädgård där hon bland annat fick en rundvandring med glada möten med de boende. Med på besöket var också bland andra kommunstyrelsens ordförande Erik Andersson (M) och ordföranden i äldrenämnden Thomas Nilsonne (M).