• Filtrerat på:
 • Inget filter valt
 1. Porträttbild på person som tittar in i kameran

  Kommunmedarbetare prisas av Ing-Marie Wieselgrens stiftelse

  Malin Hagström, utvecklingsledare inom verksamhetsområde utbildning, har, som en av fem i hela Sverige, utsetts till årets eldsjäl 2024 av Ing-Marie Wieselgrens stiftelse.

 2. Två personer tittar in i kameran

  Sommarfest för Täbybor med funktionsnedsättning

  Traditionsenligt firades sommaren på Gribbylunds gård för Täbybor med funktionsnedsättning som bor på kommunens grupp- och servicebostäder.

 3. Utbildning om EU-valet för Täbybor med funktionsnedsättning

  Kunskap om de olika EU-instanserna, vilka frågor som drivis i EU och hur man röstar har varit några av de områden som Täbybor med funktionsnedsättning har diskuterat på en studiecirkel under våren.

 4. Gula och oreanga blommor i rabatt

  Fyra fokusområden för ett tryggt Täby

  Bibehålla trygghet i offentlig miljö, verka mot bedrägerier och välfärdsbrott, förebygga gängkriminalitet och fånga upp unga i riskzonen samt en stärkt samverkan. Det är fokusområdena i Täby kommuns plan för brottsförebyggande åtgärder.

 5. Praktik viktigt för framtidens vård- och omsorgsstjärnor

  Eleverna på vård- och omsorgsprogrammet på Åva gymnasium gör sina praktikperioder i kommunens äldreboenden och grupp- och servicebostäder för personer med funktionsnedsättning.

 6. Meningsfull praktik för personer med funktionsnedsättning

  Deltagarna i den dagliga verksamheten Pyramiden är ute på praktik i arbetslivet. Syftet är att skapa möjlighet till meningsfull vardag och delaktighet i samhället. Har du en verksamhet som vill ta emot praktikanter? Hör av dig!

 7. Ungdomsbrottsjouren fångar upp unga med riskbeteende

  Socialtjänsten i Täby har utvecklat ett arbetssätt med Polisen Södra Roslagen för att bättre fånga upp unga med riskbeteende i ett tidigt skede. Arbetet innebär ett nära, kontinuerligt samarbete både generellt och kring specifika individer i kommunen.

 8. Samverkan för tryggare barn och unga i Täby

  Nu sjösätts ett utvecklat arbetssätt för att öka trygghet och förebygga våld, droger och kriminalitet bland unga i Täby. Genom systematik, tidig upptäckt, samverkan och stöd ska det trygghetsskapande och brottsförebyggande arbetet med unga stärkas.

 9. Ryggtavlor på två personer med gula västar som det står nattvandrare på

  Många jobbar för trygg valborg

  För många är valborg ett härligt tillfälle att fira våren och ljuset. För att det ska bli ett tryggt firande är det flera aktörer som är ute under kvällen.

 10. Orolig för din tonåring inför valborg, fester eller fredagskvällar?

  Ibland kan man som förälder känna oro för sin tonåring. Ljusa vår- och sommarkvällar ger möjlighet till härligt umgänge med kompisar men det kan också innebära en fest som spårar ur, för mycket alkohol och händelser tonåringen ångrar efteråt. Här är några tips från fältarna till dig som tonårsförälder.

 11. Människor går över ett övergångsställe

  Hjälp till dem som köper och säljer sex

  Rent statistiskt har var tionde svensk man någon gång köpt sex. Det enligt en uträkning av Operation Kvinnofrid. Att köpa sex är olagligt i Sverige. Vare sig du är en person som befinner dig i, eller utnyttjas i, prostitution, köper sex eller känner någon som köper sex, finns det hjälp att få.

 12. Bildkollage av personer

  Medborgardialog socialnämnden

  Välkommen till medborgardialog med socialnämnden på onsdag den 24 april klockan 17.30 – 18.30 i Täby kommunhus.

 13. ett barn ligger i gräset och leker med ett dockhus

  Täby, Danderyd, Lidingö och Vaxholm startar gemensam familjerätt

  Täby, Danderyd, Lidingö och Vaxholm har beslutat att inleda ett samarbete kring gemensam familjerätt. Syftet med samverkan mellan kommunerna är att skapa en stabil och robust familjerätt som kan leverera med hög kvalitet och kontinuitet. Verksamhetsstart blir maj 2024.

 14. Svartsjuka är inte romantiskt – ökad kunskap för niondeklassare

  Att synliggöra och öka kunskapen om våld i ungas parrelationer är temat när fältarna och Stödcentrum för unga brottsutsatta möter elever i årskurs nio.

 15. Fyra personer står utomhus framför en gammal träfasad

  Äldreminister Anna Tenje besökte Johannas trädgård

  I fredags besökte äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje (M) äldreboendet Johannas trädgård där hon bland annat fick en rundvandring med glada möten med de boende. Med på besöket var också bland andra kommunstyrelsens ordförande Erik Andersson (M) och ordföranden i äldrenämnden Thomas Nilsonne (M).

 16. Brottsutsatta ungdomar får stöd

  ”Jag var på fest hos en kompis. En av killarna började snacka med mig och han var väl trevlig. Men sen började han ta på mig…” Sexuellt ofredande är ett av de vanligaste brotten bland ungdomar. Andra vanliga brott är bland annat misshandel, våldtäkt, rån, och olaga hot. På Stödcentrum för unga brottsutsatta får ungdomar stöd när de utsatts för, eller bevittnat brott.

 17. En dator, mobiltelefon och laptop

  Hjälp barnen och dig själv tryggt genom skilsmässan

  Med det digitala verktyget Samarbete efter skilsmässa, SES, kan du som Täbybo få gratis hjälp med de förändringar och utmaningar som en skilsmässa eller separation innebär.

 18. Personer sitter vid två bord och äter mat

  Volontärer bär upp Seniorcenter

  Över 55 volontärer hjälper på olika sätt till med verksamheten på Seniorcenter. Det handlar om allt från att leda aktiviteter till att ta hand om fikat.

 19. Nu kan gode män och förvaltare lämna redovisning via ny e-tjänst

  Nu kan du som är god man, förvaltare eller förmyndare lämna in din redovisning digitalt via e-tjänsten e-Wärna Go. Registrering av uppgifter kan lämnas enkelt och smidigt och all information samlas på ett och samma ställe.

 20. Personer kastar ring på kors med poäng

  Så motverkas fusk i äldreomsorgen

  Att följa upp kvaliteten inom hemtjänst och äldreboende är betydelsefullt för att säkerställa att Täbyborna får den omsorg de ska ha. Genom systematisk kontroll vid nyansökningar och uppföljning av utförarna med fokus på samverkan och dialog är målet att kvaliteten ska öka och oegentligheter hållas borta.

 21. Är det här våld i nära relation…?

  ”Under relationen tänkte jag inte på att det var våld. Det var först när det började bli fysiskt som jag blev rädd på riktigt. Då lämnade jag och tog hjälp”. Det berättar Anna som var utsatt för olika former av våld under lång tid.

 22. Succé för välbesökt Ung i Roslagen 2023

  Täby kommun bjöd in till den årliga konferensen Ung i Roslagen, som hålls för personer som i sitt arbete möter ungdomar, och vilken succé det blev! Arrangemanget blev fullsatt och mycket uppskattat av de som var där.

 23. Personer i en föreläsningssal

  Handläggare utbildas i att upptäcka våld i nära relationer

  Att upptäcka våld i nära relationer är en prioriterad fråga inom socialtjänsten. Nu har kommunens handläggare fått ytterligare utbildning i hur de ska ställa rätt frågor för att upptäcka våld i nära relation.

 24. Person står framför en skärm och föreläser

  Förstärkt vägledning för personer med funktionsnedsättning

  Informationsträffar, möjlighet att kontakta en biståndshandläggare direkt och tydligare informationsmaterial. Genom detta är tanken att förbättra vägledning och information för personer med funktionsnedsättning och deras anhöriga.

 25. 9 av 10 nöjda med bemötande inom äldreomsorgen

  Fler än 9 av 10 av Täbybor med hemtjänst eller som bor på äldreboende är nöjda med personalens bemötande. Det visar resultatet i årets brukarundersökning.

 26. Kommunens dietist gör matinspirationsfilmer för äldreboenden

  Måltiderna på äldreboenden har stor betydelse för livskvaliteten. De ska främja aptit och matglädje och vara en tydlig del av omvårdnaden. För att underlätta och inspirera personalen har kommunens dietist tagit fram flera inspirationsfilmer.

 27. Skola och socialtjänst samverkar för tidigare insatser för ungdomar

  I början på höstterminen varje år sammankallar fältarna till samverkansträffar mellan socialtjänsten i Täby och Täbys skolor. Då medverkar även den lokala polisen och kommunvakten. Syftet är att dela erfarenheter, få en gemensam lägesbild och skapa relationer.

 28. Utvecklat arbetssätt ska ge ökad svarsfrekvens i brukarundersökningar

  Frågeassistenter, förberedande information, kända ansikten och instruerande filmer. Det är några av de metoder som Täby kommun använder för att skapa trygghet inför brukarundersökningar bland personer med funktionsnedsättning. Ambitionen är att insatserna också ska öka svarsfrekvensen.

 29. Personer sitter i en sal och lyssnar på en föreläsning

  Fältarna medverkar på högstadieskolornas föräldramöten

  Frågor om vape, nikotin och att vara tonårsförälder stod på agendan när fältarna besökte föräldramöte för årskurs 7 i Skolhagenskolan i Täby kyrkby. I början av höstterminen träffar kommunens fältare många föräldrar i samband med föräldramöten i Täbys skolor.

 30. Fyra seniorer sitter runt ett bord och äter glass

  Seniorcenter har öppet hela sommaren

  För första gången har Seniorcenter öppet varje vardag hela sommaren. Seniorcenter är mötesplatsen skapad av och för seniorer som bor i Täby. Det har varit verksamhet tidigare somrar också men nu är det alltså öppet hela sommarperioden.

 31. Tre barn springer över en sommaräng

  Danderyd, Lidingö, Täby och Vaxholm startar gemensam familjerätt

  Danderyd, Lidingö, Täby och Vaxholm har beslutat att inleda ett samarbete genom att lansera en gemensam familjerätt. Syftet med samverkan mellan kommunerna är att skapa en stabil och robust familjerätt som kan leverera med hög kvalitet och kontinuitet. Verksamhetsstart blir maj 2024.

 32. Äldreboendet Johannas trädgård invigt med tal, musik och trädgårdsfest

  För drygt två år sedan sattes spaden i marken för ett nytt äldreboende i Täby kyrkby. I höstas flyttade personal och boende in och nu är det dags för invigning och trädgårdsfest.