• Filtrerat på:
 • Inget filter valt
 1. Bildkollage av personer

  Medborgardialog socialnämnden

  Välkommen till medborgardialog med socialnämnden på onsdag den 24 april klockan 17.30 – 18.30 i Täby kommunhus.

 2. ett barn ligger i gräset och leker med ett dockhus

  Täby, Danderyd, Lidingö och Vaxholm startar gemensam familjerätt

  Täby, Danderyd, Lidingö och Vaxholm har beslutat att inleda ett samarbete kring gemensam familjerätt. Syftet med samverkan mellan kommunerna är att skapa en stabil och robust familjerätt som kan leverera med hög kvalitet och kontinuitet. Verksamhetsstart blir maj 2024.

 3. Svartsjuka är inte romantiskt – ökad kunskap för niondeklassare

  Att synliggöra och öka kunskapen om våld i ungas parrelationer är temat när fältarna och Stödcentrum för unga brottsutsatta möter elever i årskurs nio.

 4. Fyra personer står utomhus framför en gammal träfasad

  Äldreminister Anna Tenje besökte Johannas trädgård

  I fredags besökte äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje (M) äldreboendet Johannas trädgård där hon bland annat fick en rundvandring med glada möten med de boende. Med på besöket var också bland andra kommunstyrelsens ordförande Erik Andersson (M) och ordföranden i äldrenämnden Thomas Nilsonne (M).

 5. Brottsutsatta ungdomar får stöd

  ”Jag var på fest hos en kompis. En av killarna började snacka med mig och han var väl trevlig. Men sen började han ta på mig…” Sexuellt ofredande är ett av de vanligaste brotten bland ungdomar. Andra vanliga brott är bland annat misshandel, våldtäkt, rån, och olaga hot. På Stödcentrum för unga brottsutsatta får ungdomar stöd när de utsatts för, eller bevittnat brott.

 6. En dator, mobiltelefon och laptop

  Hjälp barnen och dig själv tryggt genom skilsmässan

  Med det digitala verktyget Samarbete efter skilsmässa, SES, kan du som Täbybo få gratis hjälp med de förändringar och utmaningar som en skilsmässa eller separation innebär.

 7. Personer sitter vid två bord och äter mat

  Volontärer bär upp Seniorcenter

  Över 55 volontärer hjälper på olika sätt till med verksamheten på Seniorcenter. Det handlar om allt från att leda aktiviteter till att ta hand om fikat.

 8. Nu kan gode män och förvaltare lämna redovisning via ny e-tjänst

  Nu kan du som är god man, förvaltare eller förmyndare lämna in din redovisning digitalt via e-tjänsten e-Wärna Go. Registrering av uppgifter kan lämnas enkelt och smidigt och all information samlas på ett och samma ställe.

 9. Personer kastar ring på kors med poäng

  Så motverkas fusk i äldreomsorgen

  Att följa upp kvaliteten inom hemtjänst och äldreboende är betydelsefullt för att säkerställa att Täbyborna får den omsorg de ska ha. Genom systematisk kontroll vid nyansökningar och uppföljning av utförarna med fokus på samverkan och dialog är målet att kvaliteten ska öka och oegentligheter hållas borta.

 10. Är det här våld i nära relation…?

  ”Under relationen tänkte jag inte på att det var våld. Det var först när det började bli fysiskt som jag blev rädd på riktigt. Då lämnade jag och tog hjälp”. Det berättar Anna som var utsatt för olika former av våld under lång tid.

 11. Succé för välbesökt Ung i Roslagen 2023

  Täby kommun bjöd in till den årliga konferensen Ung i Roslagen, som hålls för personer som i sitt arbete möter ungdomar, och vilken succé det blev! Arrangemanget blev fullsatt och mycket uppskattat av de som var där.

 12. Personer i en föreläsningssal

  Handläggare utbildas i att upptäcka våld i nära relationer

  Att upptäcka våld i nära relationer är en prioriterad fråga inom socialtjänsten. Nu har kommunens handläggare fått ytterligare utbildning i hur de ska ställa rätt frågor för att upptäcka våld i nära relation.

 13. Person står framför en skärm och föreläser

  Förstärkt vägledning för personer med funktionsnedsättning

  Informationsträffar, möjlighet att kontakta en biståndshandläggare direkt och tydligare informationsmaterial. Genom detta är tanken att förbättra vägledning och information för personer med funktionsnedsättning och deras anhöriga.

 14. 9 av 10 nöjda med bemötande inom äldreomsorgen

  Fler än 9 av 10 av Täbybor med hemtjänst eller som bor på äldreboende är nöjda med personalens bemötande. Det visar resultatet i årets brukarundersökning.

 15. Kommunens dietist gör matinspirationsfilmer för äldreboenden

  Måltiderna på äldreboenden har stor betydelse för livskvaliteten. De ska främja aptit och matglädje och vara en tydlig del av omvårdnaden. För att underlätta och inspirera personalen har kommunens dietist tagit fram flera inspirationsfilmer.

 16. Skola och socialtjänst samverkar för tidigare insatser för ungdomar

  I början på höstterminen varje år sammankallar fältarna till samverkansträffar mellan socialtjänsten i Täby och Täbys skolor. Då medverkar även den lokala polisen och kommunvakten. Syftet är att dela erfarenheter, få en gemensam lägesbild och skapa relationer.

 17. Utvecklat arbetssätt ska ge ökad svarsfrekvens i brukarundersökningar

  Frågeassistenter, förberedande information, kända ansikten och instruerande filmer. Det är några av de metoder som Täby kommun använder för att skapa trygghet inför brukarundersökningar bland personer med funktionsnedsättning. Ambitionen är att insatserna också ska öka svarsfrekvensen.

 18. Personer sitter i en sal och lyssnar på en föreläsning

  Fältarna medverkar på högstadieskolornas föräldramöten

  Frågor om vape, nikotin och att vara tonårsförälder stod på agendan när fältarna besökte föräldramöte för årskurs 7 i Skolhagenskolan i Täby kyrkby. I början av höstterminen träffar kommunens fältare många föräldrar i samband med föräldramöten i Täbys skolor.

 19. Grupp av barn leker och tittar in i kameran

  Behöver du stöd i föräldrarollen?

  Ibland är det inte helt enkelt att vara förälder. Varken till en femåring eller en 16-åring. Men det finns verktyg för att minska tjat och konflikter och få en bättre relation. I höst startar flera kostnadsfria utbildningar för föräldrar.

 20. Fyra seniorer sitter runt ett bord och äter glass

  Seniorcenter har öppet hela sommaren

  För första gången har Seniorcenter öppet varje vardag hela sommaren. Seniorcenter är mötesplatsen skapad av och för seniorer som bor i Täby. Det har varit verksamhet tidigare somrar också men nu är det alltså öppet hela sommarperioden.

 21. Tre barn springer över en sommaräng

  Danderyd, Lidingö, Täby och Vaxholm startar gemensam familjerätt

  Danderyd, Lidingö, Täby och Vaxholm har beslutat att inleda ett samarbete genom att lansera en gemensam familjerätt. Syftet med samverkan mellan kommunerna är att skapa en stabil och robust familjerätt som kan leverera med hög kvalitet och kontinuitet. Verksamhetsstart blir maj 2024.

 22. Äldreboendet Johannas trädgård invigt med tal, musik och trädgårdsfest

  För drygt två år sedan sattes spaden i marken för ett nytt äldreboende i Täby kyrkby. I höstas flyttade personal och boende in och nu är det dags för invigning och trädgårdsfest.

 23. Flera personer sitter vid ett bord i ett konferensrum och lyssnar på en föredragning

  Säkerhetsplanering för skydd till barn i utsatta familjer

  Representanter för Islands socialtjänst har varit på studiebesök i Täby för att lära sig mer om hur socialsekreterarna i kommunen arbetar med Signs of safety och säkerhetsplaneringar. Säkerhetsplaneringar är en lösningsfokuserad och strukturerad metod för att skapa en trygg och stabil situation för barn och deras familjer med hjälp av deras nätverk.

 24. Medicinteknisk utrustning på äldreboenden ökar kvaliteten

  Äldreomsorgen i Täby kommun har tagit ett stort steg mot att förbättra vården av äldre genom att satsa på medicintekniska produkter för alla äldreboenden. Dessa produkter underlättar diagnostisering och därmed går det att undvika onödiga sjukhusvistelser.

 25. Deltagare på utbildning sitter och samtalar vid bord

  Kommuner i gemensam satsning på kompetensutveckling för socialsekreterare

  Nu är den nationella kompetensutvecklingen för socialtjänsten, Yrkesresan, igång i Stockholms län. 15 av länets 26 kommuner är med och det är både online-utbildningar och fysiska utbildningstillfällen. Just nu pågår två parallella kurser på plats i Täby och socialsekreterare från flera kommuner kommer hit.

 26. Tjej röker e-cigarett

  Täby vill minska användningen av e-cigaretter bland ungdomar

  E-cigaretter innehåller oftast nikotin som är starkt beroendeframkallande. Därför fokuserar kommunens fältare på att informera om e-cigaretter och vejpande till ungdomar och deras föräldrar.

 27. Besökare i kommunhuset under seniordag 2022

  Vill ditt företag, organisation eller förening vara med på Täbys Seniordag?

  Den 29 september 2023 arrangerar Täby kommun en Seniordag i Täby kommunhus. Vill ditt företag, organisation eller förening vara med som utställare? Välkommen att lämna intresseanmälan.

 28. Oro för din tonåring på Valborg?

  Valborg kan vara en härlig kväll vid brasan, umgänge med kompisar och mysig vårkänsla. Men det kan också vara en fest som spårar ut, för mycket alkohol och händelser tonåringen ångrar efteråt. Här är några tips till dig som tonårsförälder från fältarna.

 29. Hand håller en tändare med eld

  Cannabis vanligaste narkotikan bland unga i Täby

  Cannabis är den i särklass vanligaste narkotikan bland Täbys unga. Det är jämförbart med resten av Stockholms län.

 30. En sjuksköterska står bredvid en äldre person i rullstol

  Nu är det dags att säga vad du tycker om äldreomsorgen!

  Just nu pågår Socialstyrelsens brukarundersökning för äldreomsorgen. Det är en årlig undersökning som skickas till alla som har hemtjänst eller bor på äldreboende. Vi vill veta vad du tycker!

 31. Två personer sitter i solstolar och en person i rullstol i ett solterapirum med väggkulisser, fondvägg och gräsmatta

  Solrum på äldreboende ger ökat välmående

  I det nya solrummet på Tibblehemmets äldreboende kan de boende känna solen i ansiktet, höra vågornas brus och känna sommarvinden fläkta när helst de önskar.

 32. Utbildning för dem som erbjuder hem att växa i

  För att stärka de familjer som är jourhem, familjehem eller kontaktfamilj erbjuder kommunen såväl individuell handledning som utbildningar. Detta för att underlätta för dem att ge trygghet, tid och omtanke till barnen och ungdomarna som av olika anledningar kan behöva ett extra hem.

 33. Café som daglig verksamhet

  Café Sländan är en av Täby kommuns dagliga verksamheter. En verksamhet som verkligen ger samhällsinkludering. Här får personer med funktionsnedsättning baka och laga mat från grunden, stå i kassan, servera gäster och diska.

 34. Ansök om seniorlägenhet digitalt

  I Täby finns drygt 300 seniorlägenheter fördelade på fyra fastigheter. Nu kan du göra din ansökan till seniorkön digitalt via en e-tjänst.