• Filtrerat på:
 • Inget filter valt
 1. Inspirationsdag om språkglädje och läslust i förskolan

  Förra veckan bjöd Täby kommun in pedagoger från kommunala och fristående förskolor till föreläsningar och workshops om barns språkutveckling, läslust och språkglädje. De fick inspiration och många tips att ta med sig till barngrupper runt om i Täby.

 2. Svartsjuka är inte romantiskt – ökad kunskap för niondeklassare

  Att synliggöra och öka kunskapen om våld i ungas parrelationer är temat när fältarna och Stödcentrum för unga brottsutsatta möter elever i årskurs nio.

 3. Tre personer pratar med varandra.

  Jan Eliasson besökte Näsbyparksskolan

  Förra veckan fick eleverna i årskurs nio på Näsbyparksskolan finbesök från den tidigare toppdiplomaten och vice generalsekreteraren i FN, Jan Eliasson. Ett besök de sent kommer att glömma!

 4. Grafisk bild om medborgardialog.

  Medborgardialog med gymnasie- och näringslivsnämnden

  Välkommen till medborgardialog med gymnasie- och näringslivsnämnden på måndag den 18 mars klockan 17.30–18.30 i Täby kommunhus.

 5. Vallatorpsskolan certifierad Generation Pep-skola

  Nu har Vallatorpsskolan som första skola i Täby blivit certifierad Generation Pep-skola – ett fint kvitto på ett målmedvetet arbete det senaste året med att öka elevernas fysiska aktivitet och skapa hälsosammare måltider.

 6. Guldbiljetter delades ut till drivna UF-företag

  Varje år utser Företagarna Täby ”Årets bästa UF-företag”. Första steget i processen att utse en vinnare är att välja ut de företag som får pitcha sin affärsidé för en jury.

 7. Nu är det dags att välja grundskola till ditt barn

  Ska ditt barn börja i förskoleklass eller går i en skola som inte erbjuder nästa årskurs? Då ska du som vårdnadshavare göra ett skolval.

 8. Tre porträttbilder

  Yrkesutbildning = jobb!

  Efterfrågan på yrkesutbildade är stor och med en yrkesutbildning ökar chanserna att få jobb. På komvux kan du läsa nära 40 yrkesutbildningar varav många är inom bristyrken.

 9. Gymnasieeleverna i Täby allt tryggare

  I den årliga gymnasieenkäten, som genomförs på de flesta av Stockholms gymnasieskolor, får Täby bättre resultat än länssnittet. Bland annat visar rapporten att 93 procent av eleverna i Täby kommun som svarat på enkäten uppger att de känner sig trygga i skolan vilket är en ökning från 2022 då andelen var 91 procent.

 10. Täbys kommunala grundskolor bland de bästa i landet

  Sveriges kommuner och regioner, SKR, har nu presenterat årets öppna jämförelser mellan landets kommunala grundskolor, och i Täby är nivån fortsatt hög. Bland annat är det bara tre kommuner i hela landet som har högre andel elever i årskurs nio som uppnår lägst betyget E i alla ämnen.

 11. Succé för välbesökt Ung i Roslagen 2023

  Täby kommun bjöd in till den årliga konferensen Ung i Roslagen, som hålls för personer som i sitt arbete möter ungdomar, och vilken succé det blev! Arrangemanget blev fullsatt och mycket uppskattat av de som var där.

 12. Glada barn tittar in i kameran.

  Medborgardialog med barn- och grundskolenämnden

  Välkommen till medborgardialog med barn- och grundskolenämnden den 15 november klockan 16:30 – 17:30 i Täby kommunhus.

 13. Med anledning av polisinsatsen vid Åva gymnasium

  På morgonen tisdag den 7 november genomfördes en polisinsats på Åva gymnasium i Täby. Skolan, samt även det närliggande Tibble gymnasium, inrymdes under insatsen.

 14. Beteendevetenskap ny inriktning på Åva gymnasium

  Gymnasie- och näringslivsnämnden i Täby kommun har fattat beslut om att den mycket efterfrågade inriktningen beteendevetenskap införs på Åva gymnasiums samhällsvetenskapsprogram från och med läsåret 2024/25.

 15. Täby värd för konferensen Ung i Roslagen 2023

  Konferensen Ung i Roslagen arrangeras i samverkan mellan kommunerna Danderyd, Norrtälje, Täby, Vallentuna, Vaxholm och Österåker. Varje år hålls den på en av dessa platser och riktar sig till personer som möter barn och unga i sitt arbete.

 16. Täby arbetar med forskningsbaserad skolutveckling

  Täby kommun har sedan några år tillbaka arbetat tillsammans med forskarna Christian Lundahl, Pia Skott och Larissa Mickwitz för att stödja Täbys arbete med för en likvärdig kvalitet i utbildning för kommunens invånare.

 17. Barn sitter vid ett bord och äter skolmat

  Täby får sex nomineringar för bra skolmat till White Guide Junior

  Varje år utses Sveriges bästa skolrestauranger genom utmärkelsen White Guide Junior. I år är fyra skolor och två förskolor i Täby nominerade.

 18. Skola och socialtjänst samverkar för tidigare insatser för ungdomar

  I början på höstterminen varje år sammankallar fältarna till samverkansträffar mellan socialtjänsten i Täby och Täbys skolor. Då medverkar även den lokala polisen och kommunvakten. Syftet är att dela erfarenheter, få en gemensam lägesbild och skapa relationer.

 19. Trafikdag på Rösjöskolan

  Sedan flera år anordnas en trafikdag på Rösjöskolan i september där alla elever och personal från förskoleklass till årskurs 5 deltar. Syftet med dagen är att uppmärksamma och utbilda eleverna kring trafikmiljön runt skolan och vad en säker skolväg är.

 20. Personer sitter i en sal och lyssnar på en föreläsning

  Fältarna medverkar på högstadieskolornas föräldramöten

  Frågor om vape, nikotin och att vara tonårsförälder stod på agendan när fältarna besökte föräldramöte för årskurs 7 i Skolhagenskolan i Täby kyrkby. I början av höstterminen träffar kommunens fältare många föräldrar i samband med föräldramöten i Täbys skolor.

 21. Matematikseminarium för årskurs 9

  Vill du arbeta med avståndsberäkningar i rymden, sannolikhet i olika kortspel, digitala verktyg för programmering samt hur man beräknar smittspridning?

 22. Nu är det dags för skolstart!

  Inför skolstart kan det dyka upp frågor från både elever och vårdnadshavare och därför har vi samlat information och vanliga frågor och svar som kan vara bra att känna inför skolstarten.

 23. Grupp av barn leker och tittar in i kameran

  Behöver du stöd i föräldrarollen?

  Ibland är det inte helt enkelt att vara förälder. Varken till en femåring eller en 16-åring. Men det finns verktyg för att minska tjat och konflikter och få en bättre relation. I höst startar flera kostnadsfria utbildningar för föräldrar.

 24. SYV har jour 4–6 juli för dig som inte kommit in på något gymnasieval

  Den 4 juli kan alla elever som gjort ett gymnasieval inför läsåret 23/24 ta del av den slutgiltiga antagningen.

 25. Ung ledare från Åva gymnasium representerade Täby på lunch med H.K.H Konungen

  I samband med firandet att H.K.H. Konungen firade 50 år på tronen bjöd landshövding Anna Kinderg Batra in unga ledare från länets alla kommuner till lunch.

 26. Näsbydalskolan och Kyrkskolan får högsta omdömet i Skolinspektionens granskning

  I april 2023 genomförde Skolinspektionen en kvalitetsgranskning på Näsbydalskolan och Kyrkskolan avseende verksamhetens kvalitet i förhållande till mål och andra riktlinjer. Båda skolorna fick högsta omdömet på alla läroplansområden och Näsbydalskolan fick högsta omdöme på samtliga områden.

 27. Student 2023 - Tid och datum för utspring

  Under juni är det äntligen dags för studentfirande på alla gymnasieskolor i Täby! Åva gymnasiums elever tar studenten fredag den 9 juni kl 12- 13.15. Under studenten kan det vara extra mycket trafik och begränsad framkomlighet runt skolorna och i centrala Täby.

 28. Nu är det snart dags för årets skolbytardag!

  Inför höstens första skoldag kan det kännas lite nervöst och pirrigt. Särskilt för de barn och elever som kommer dit för allra första gången eller börjar i en ny klass på en ny skola. Tisdagen den 30 maj klockan 9-11 är det därför skolbytardag i Täby. Det innebär att barn som ska börja i förskoleklass till hösten och elever som ska byta skola inför nästa årskurs under en dag får besöka sin nya skola.

 29. Idag firar vi Fritidshemmens dag!

  Fritidshemmens dag firas den andra tisdagen i maj varje år på fritidshem över hela Sverige. Under denna dag ligger fokus på att skapa glädje för eleverna, lyfta fram det bästa med fritidshemmens verksamhet och att hylla våra fantastiska pedagoger.

 30. Tjej röker e-cigarett

  Täby vill minska användningen av e-cigaretter bland ungdomar

  E-cigaretter innehåller oftast nikotin som är starkt beroendeframkallande. Därför fokuserar kommunens fältare på att informera om e-cigaretter och vejpande till ungdomar och deras föräldrar.

 31. Tekniska lösningar genom samarbete med Nordplus

  Nordplus är ett program för samarbete mellan de nordiska och baltiska länderna. Åva är en del av Nordplus och välkomnar besökare från andra länder för ett tekniskt projekt.

 32. Oro för din tonåring på Valborg?

  Valborg kan vara en härlig kväll vid brasan, umgänge med kompisar och mysig vårkänsla. Men det kan också vara en fest som spårar ut, för mycket alkohol och händelser tonåringen ångrar efteråt. Här är några tips till dig som tonårsförälder från fältarna.

 33. Öppna förskolan fyller 50 år

  Öppna förskolan firar 50 år runt om i hela Sverige under 2022. Verksamheten har förändrats genom åren men grunden har alltid varit densamma – en mötesplats för föräldrar och deras barn.