• Filtrerat på:
 • Inget filter valt
 1. Flera Täbyskolor nominerade bland Sveriges bästa skolrestauranger

  Varje år utses Sveriges bästa skolrestauranger genom utmärkelsen White Guide Junior. Inför årets upplaga är flera Täbyskolor nominerade.

 2. SYV har sommarjour 4-6 juli för dig som inte kommit in på något gymnasieval

  Den 1 juli kommer alla elever som gjort ett gymnasieval inför läsåret 22/23 kunna ta del av den slutgiltiga antagningen.

 3. Täby kommun tar emot 177 sommarjobbande ungdomar

  Denna vecka börjar ungdomar mellan 15–20 år att sommarjobba i Täby kommuns verksamheter. Ett värdefullt utbyte mellan kommunen och ungdomarna som får erfarenheter inför kommande arbetsliv.

 4. Lyckat samarbete mellan skola och näringsliv gav elever jobb

  Sistaårseleverna på Åvas teknikprogram letar företag där de kan jobba med en fråga eller problemställning inom ramen för deras gymnasiearbeten. Syftet är att få skola och näringsliv att närma sig varandra. Genom olika uppdrag kan eleverna vara med och bidra till nya idéer och kunskaper samtidigt som företagen kan knyta kontakt med engagerade elever och bidra till ungas utveckling.

 5. Succé för matematik- och auktionskväll på Rösjöskolan

  Vad har matematik gemensamt med ett estetiskt ämne som bild egentligen? Den frågan ställde sig lärarna Camilla Mannbrink och Susanna Paulsen Stern och konstaterade att det finns flera gemensamma nämnare. Det var då idén till en matematik- och auktionskväll på Rösjöskolan i Täby föddes.

 6. Nu är anmälan öppen till Täby kulturskolors nya kurser för barn och unga

  Från den 18 maj finns möjlighet att anmäla sig till musik- och kulturskolornas nya kurser. Från den 16 juni kommer fler platser till befintliga kurser vara möjliga att anmäla sig till.

 7. Barnbytardag 31 maj

  Inför höstens första skoldag kan det kännas lite nervöst och pirrigt. Särskilt för de barn och elever som kommer dit för allra första gången eller börjar i en ny klass på en ny skola.

 8. Kyrkskolan är färdigrenoverad

  Under de senaste åren har Kyrkskolan i Täby kyrkby fått ett rejält lyft. Den över hundra år gamla skolbyggnaden har renoverats för att bättre anpassas till dagens undervisning och vara mer tillgänglig för alla. Det intilliggande annexet har utökats med ett våningsplan och skolan har fått ett eget tillagningskök.

 9. Cleanest UF och Talk about UF har utsetts till Årets UF-företag i Täby

  Grattis till vinnarna av Årets UF-företag i Täby 2022! Utmärkelsen delas årligen ut av Företagarna Täby i samarbete med Täby kommun.

 10. Täbyelev uttagen till Sveriges Unga Forskningslandslag

  Sveriges Unga Forskningslandslag 2022 är utsett. Ett landslag bestående av Sveriges mest lovande unga talanger inom forskning och vetenskap – en av dem är Marcus Lord, elev på Teknikprogrammet på Åva gymnasium och ordförande i elevföreningen Åva Tech.

 11. Öppna förskolan en viktig mötesplats för familjer på flykt

  För att barn och deras föräldrar ska få en meningsfull vardag har delar av öppna förskolans verksamhet flyttat in på kommunens boende för flyktingar två tillfällen i veckan. Redan vid första tillfället var det välbesökt.

 12. Stort intresse bland tjejer när Åva utökar teknikprogrammet

  Till höstens gymnasiestart har 155 behöriga elever sökt Teknikprogrammet på Åva gymnasium i Täby. Bland tjejer ökar antalet sökande till programmet inom samtliga inriktningar och till skolans nya teknikprofiler som startar hösten 2022 är hälften av de sökande tjejer.

 13. Information for Ukrainian refugees in English and Ukrainan

  As a guide to important information for Ukrainian refugees, the municipality of Täby has compiled a set of links for when they arrive in Sweden. This can also be of help to the residents of Täby that are in contact with the refugees.

 14. Täby kommun samarbetar med civilsamhället

  Volontärer är viktiga och civilsamhället med dess ideella och idéburna verksamheter är en mycket betydelsefull del av samhället. Täby kommun har ett samarbete som blivit extra aktuellt när de ukrainska flyktingarna kommit till Täby.

 15. Ett barn, en barnvagn och några vuxna står med bagage och väntar i en entréhall
  Nu välkomnas nästa grupp ukrainska flyktingar till Täby

  Under tisdagen välkomnades ytterligare en grupp ukrainska flyktingar till Täby kommuns boende för nyanlända. De har blivit anvisade till Täby via Migrationsverket.

 16. Täbyelever deltar i PISA

  Drygt 7000 elever och rektorer på 200 skolor runtom i Sverige har slumpmässigt valts ut för att delta i den internationella studien PISA 2022. En av årets deltagande skolor var Näsbyparksskolan i Täby.

 17. Ny mötesplats för högstadieelever i Vallatorp

  I Täby finns numera tre mötesplatser för elever på högstadiet. Det senaste tillskottet är Myran i Vallatorp som har öppet två dagar i veckan. Här finns flera aktiviteter att välja bland, möjlighet att träffa nya kompisar och plats att göra läxor.

 18. Psykisk hälsa på schemat för elever på Åva gymnasium

  Psykisk ohälsa är ett av våra största samhällsproblem, trots det är det få som vågar prata om det och skammen över att må dåligt kan vara stor. Men du är inte ensam och det finns hjälp att få.

 19. Gymnasieantagningen öppen 18 januari-15 februari

  Ska du välja gymnasium inför höstterminen 2022? Tisdag den 18 januari öppnar gymnasieantagningen. Du har möjlighet att söka fram till och med tisdag den 15 februari.

 20. Hundar fick träna på att söka igenom skola

  Täby är en trygg kommun att bo, leva och vistas i. När ett bevakningsföretag behövde träna sina hundar i att söka ställde kommunen upp och lät hundarna träna på Näsbydalskolan.

 21. Nu är det dags att välja grundskola till ditt barn

  Ska ditt barn börja i förskoleklass eller går i en skola som inte erbjuder nästa årskurs? Då ska du som vårdnadshavare göra ett skolval.

 22. Hästängens förskola är vinnare av årets miljöpris

  Hästängens förskola tilldelas Täby kommuns miljöpris för sitt miljöengagemang hos både pedagoger och barn. Bland annat har förskolan uppmuntrat barnen att visa respekt för naturen och de arbetar aktivt för att minska skolans matsvinn.

 23. Brand på Futura International Skarpäng – inga personskador

  Under måndagen den 29 november började det brinna på Futura International Skarpäng. Räddningstjänsten var snabbt på plats och ingen person kom till skada. Ingen verksamhet kan bedrivas för tillfället i fastigheten.

 24. Positiv trend – ännu fler behöriga till gymnasiet

  Andelen elever som är behöriga till yrkesprogram på gymnasiet fortsätter att öka bland Täbys elever. Även andelen elever som går ut årskurs 9 med godkända betyg i alla ämnen ligger fortsatt kvar på en hög nivå efter de senaste årens stabila ökning.

 25. Två par händer håller ett rött hjärta
  Kommunens skolor får utbildning i suicidprevention

  Hur upptäcker man varningstecken på psykisk ohälsa? Vad kan man göra om någon i ens närhet har det tufft? 1200 medarbetare i de kommunala skolorna och förskolorna i Täby kommer att delta i utbildningen Våga fråga-e. Utbildningen är en av åtgärderna i den kommunövergripande handlingsplanen för suicidprevention.

 26. Ny forskningsstudie startar - Varför mår ungdomar som de gör?

  Inom ramen för Stockholmsenkäten, en undersökning om ungdomars levnadsvanor, pågår nu en fördjupad studie för att få förståelse för ungdomarnas livssituation. 40 ungdomar i årskurs 9 i Täby, Danderyd, Vallentuna och Vaxholm kommer delta i djupintervjuer.

 27. Nationella prov tillbaka i höst

  Nationella prov ska genomföras som vanligt från och med 1 juli 2021 för samtliga skolformer där proven genomförs.

 28. Efter 29 år som rektor på Vallatorpsskolan – nu går Britt-Marie i pension

  – Att stanna upp och lyssna på eleverna och ibland sätta gränser, ställa krav och tydliggöra förväntningar ingår i en rektors vardag. Precis lika mycket som att titta på någon som ritat en teckning, lyssna på den som har knäckt läskoden eller behöver ett plåster, säger Britt-Marie Brottman-Adamsson.

 29. Tryggare elever i Täby trots pandemin

  91 % uppger att de känner sig trygga på sin skola i Täby i årets Våga Visa-undersökning. Det är en ökning jämfört med både 2019 och 2020 – trots pandemin.

 30. Ny förskola öppnar i Täby Park

  I januari 2022 öppnar den första förskolan i Täby Park, Lusen. Det är en Reggio Emilia-inspirerad förskola, med fokus på hållbarhet. Förskolan kommer att bestå av 4 åldersindelade avdelningar. Den nybyggda förskolan är belägen på Östra parkpromenaden 25 och drivs av Förskolan Lusen Täby AB med Lea Johansson som huvudman.

 31. Elev på Kyrkskolan vann stor nationell berättartävling

  Bland drygt 3000 tävlingsbidrag i ABC-klubbens årliga berättartävling stod Boya i årskurs 3 på Kyrkskolan som segrare! Grattis!