• Filtrerat på:
 • Inget filter valt
 1. Barn sitter vid ett bord och äter skolmat

  Täby får sex nomineringar för bra skolmat till White Guide Junior

  Varje år utses Sveriges bästa skolrestauranger genom utmärkelsen White Guide Junior. I år är fyra skolor och två förskolor i Täby nominerade.

 2. Skola och socialtjänst samverkar för tidigare insatser för ungdomar

  I början på höstterminen varje år sammankallar fältarna till samverkansträffar mellan socialtjänsten i Täby och Täbys skolor. Då medverkar även den lokala polisen och kommunvakten. Syftet är att dela erfarenheter, få en gemensam lägesbild och skapa relationer.

 3. Trafikdag på Rösjöskolan

  Sedan flera år anordnas en trafikdag på Rösjöskolan i september där alla elever och personal från förskoleklass till årskurs 5 deltar. Syftet med dagen är att uppmärksamma och utbilda eleverna kring trafikmiljön runt skolan och vad en säker skolväg är.

 4. Personer sitter i en sal och lyssnar på en föreläsning

  Fältarna medverkar på högstadieskolornas föräldramöten

  Frågor om vape, nikotin och att vara tonårsförälder stod på agendan när fältarna besökte föräldramöte för årskurs 7 i Skolhagenskolan i Täby kyrkby. I början av höstterminen träffar kommunens fältare många föräldrar i samband med föräldramöten i Täbys skolor.

 5. Matematikseminarium för årskurs 9

  Vill du arbeta med avståndsberäkningar i rymden, sannolikhet i olika kortspel, digitala verktyg för programmering samt hur man beräknar smittspridning?

 6. Nu är det dags för skolstart!

  Inför skolstart kan det dyka upp frågor från både elever och vårdnadshavare och därför har vi samlat information och vanliga frågor och svar som kan vara bra att känna inför skolstarten.

 7. Grupp av barn leker och tittar in i kameran

  Behöver du stöd i föräldrarollen?

  Ibland är det inte helt enkelt att vara förälder. Varken till en femåring eller en 16-åring. Men det finns verktyg för att minska tjat och konflikter och få en bättre relation. I höst startar flera kostnadsfria utbildningar för föräldrar.

 8. SYV har jour 4–6 juli för dig som inte kommit in på något gymnasieval

  Den 4 juli kan alla elever som gjort ett gymnasieval inför läsåret 23/24 ta del av den slutgiltiga antagningen.

 9. Ung ledare från Åva gymnasium representerade Täby på lunch med H.K.H Konungen

  I samband med firandet att H.K.H. Konungen firade 50 år på tronen bjöd landshövding Anna Kinderg Batra in unga ledare från länets alla kommuner till lunch.

 10. Näsbydalskolan och Kyrkskolan får högsta omdömet i Skolinspektionens granskning

  I april 2023 genomförde Skolinspektionen en kvalitetsgranskning på Näsbydalskolan och Kyrkskolan avseende verksamhetens kvalitet i förhållande till mål och andra riktlinjer. Båda skolorna fick högsta omdömet på alla läroplansområden och Näsbydalskolan fick högsta omdöme på samtliga områden.

 11. Student 2023 - Tid och datum för utspring

  Under juni är det äntligen dags för studentfirande på alla gymnasieskolor i Täby! Åva gymnasiums elever tar studenten fredag den 9 juni kl 12- 13.15. Under studenten kan det vara extra mycket trafik och begränsad framkomlighet runt skolorna och i centrala Täby.

 12. Nu är det snart dags för årets skolbytardag!

  Inför höstens första skoldag kan det kännas lite nervöst och pirrigt. Särskilt för de barn och elever som kommer dit för allra första gången eller börjar i en ny klass på en ny skola. Tisdagen den 30 maj klockan 9-11 är det därför skolbytardag i Täby. Det innebär att barn som ska börja i förskoleklass till hösten och elever som ska byta skola inför nästa årskurs under en dag får besöka sin nya skola.

 13. Idag firar vi Fritidshemmens dag!

  Fritidshemmens dag firas den andra tisdagen i maj varje år på fritidshem över hela Sverige. Under denna dag ligger fokus på att skapa glädje för eleverna, lyfta fram det bästa med fritidshemmens verksamhet och att hylla våra fantastiska pedagoger.

 14. Tjej röker e-cigarett

  Täby vill minska användningen av e-cigaretter bland ungdomar

  E-cigaretter innehåller oftast nikotin som är starkt beroendeframkallande. Därför fokuserar kommunens fältare på att informera om e-cigaretter och vejpande till ungdomar och deras föräldrar.

 15. Tekniska lösningar genom samarbete med Nordplus

  Nordplus är ett program för samarbete mellan de nordiska och baltiska länderna. Åva är en del av Nordplus och välkomnar besökare från andra länder för ett tekniskt projekt.

 16. Oro för din tonåring på Valborg?

  Valborg kan vara en härlig kväll vid brasan, umgänge med kompisar och mysig vårkänsla. Men det kan också vara en fest som spårar ut, för mycket alkohol och händelser tonåringen ångrar efteråt. Här är några tips till dig som tonårsförälder från fältarna.

 17. Viggbyskolan moderniseras

  Viggbyskolan i Täby kommun renoveras för att bli en mer modern skolbyggnad och bättre anpassad till dagens och framtidens undervisning. Skolan kommer dessutom kunna ta emot cirka 100 fler elever än i dagsläget, efter renoveringen.

 18. Hjälp oss att bli bättre – Våga visa-enkät i förskola och skola

  Från och med 23 januari kan du som har barn i förskolan, förskoleklass, årskurs 3 och 6 få möjlighet att besvara Våga visa-enkäten. Genom att du som vårdnadshavare besvarar enkäten är du med och bidrar till att göra verksamheten ännu bättre, för ditt och andras barn.

 19. Nu är det dags att välja grundskola till ditt barn

  Ska ditt barn börja i förskoleklass eller går i en skola som inte erbjuder nästa årskurs? Då ska du som vårdnadshavare göra ett skolval.

 20. Ansökan till gymnasiet är öppen

  Den 17 januari öppnar ansökningswebben för dig som ska söka till gymnasiet och då är det dags att göra ditt gymnasieval!

 21. Elever provsmakar skolmaten i ny måltidsupphandling

  Sommaren 2023 löper kommunens nuvarande avtal för måltider till Täbys kommunala förskolor och skolor ut. Därför har en ny måltidsupphandling för skolmåltider genomförts under 2022, där bland annat elever fick vara med och provsmaka maten som en del i utvärderingen.

 22. Åva gymnasium firar 50 år

  1972 invigdes Åva gymnasium i Täby och i år firar skolan 50 år. I sann 70-tals anda hölls lektioner och aktiviteter under onsdagen när elever och medarbetare på skolan uppmärksammade jubileet. Lektioner med tema 70-tal, demonstrationer med ämnen som var aktuella förr, dåtidens teknikprylar och konserter med 70-tals musik var några av aktiviteterna under dagen.

 23. Fler elever än någonsin behöriga till högskola – Täby bäst i länet

  Andelen elever som är behöriga till högskolan efter att ha gått ett högskoleförberedande program på någon av Täbys gymnasieskolor är rekordhögt i år – hela 97,7 procent. Det placerar Täby i topp i Stockholms län, där motsvarade värde är 91,6 procent.

 24. Föräldrar viktiga för att förebygga droganvändning bland unga

  89 procent av femtonåringar i Täby har inte använt narkotika. Det visar Stockholmsenkäten som är en undersökning som görs i årskurs 9 och årskurs 2 på gymnasiet vartannat år. Många kommer ändå i kontakt med droger genom att de fått erbjudande om att köpa eller prova men valt att tacka nej.

 25. Hot eller våld syns inte alltid på ytan

  Varje år arrangeras den nationella kampanj- och aktivitetsveckan ”En vecka fri från våld”, som fokuserar på att uppmärksamma våld samt hur myndigheter, kommuner, civilsamhälle och andra aktörer kan verka för att förebygga våld. Täby kommun arbetar på många sätt för att motverka våld och trygghet är en högt prioriterad fråga. Den 25 november inträffar även den internationella dagen mot våld mot kvinnor som FN har instiftat.

 26. Öppna förskolan fyller 50 år

  Öppna förskolan firar 50 år runt om i hela Sverige under 2022. Verksamheten har förändrats genom åren men grunden har alltid varit densamma – en mötesplats för föräldrar och deras barn.

 27. Prova-på-dag på Täby musikklasser

  Gillar ditt barn att sjunga? Nu har du chansen att söka till Täby musikklasser!

 28. Täby topp fem bland länets skolkommuner

  De höga resultaten i Täbys skolor fortsätter att öka. Täby är bland de fem bästa skolkommunerna i Stockholms län.

 29. Världslärardagen 5 oktober

  Onsdag den 5 oktober är det Världslärardagen. Det är en dag för att uppmärksamma lärarnas viktiga roll för att alla barn och ungdomar ska få den utbildning de har rätt till. Lärare gör skillnad varje dag!

 30. Förskoleklasser träffar polis, ambulans och räddningstjänst

  Det var många nyfikna frågor när elever från förskoleklass träffade blåljuspersonal och representanter från kollektivtrafiken på Täby torg under 112-dagen.

 31. Tre vinnande restaurangelever på Brinkskolan med vinnande diplom.

  Brinkskolan har Sveriges bästa skolrestaurang

  Brinkskolan i Täby vann på tisdagen kategorin Årets Skolrestaurang 2022 när White Guide Junior avgjordes. Motiveringen lyder: ”Här njuter man av en avslappnad gastronomi, lagad och levererad med fingertoppskänsla, i en miljö där naturen får fritt spelrum.”

 32. Utvecklingsdagar för en likvärdig elevhälsa i Täbys skolor

  Under två dagar samlas alla medarbetare inom den centrala elevhälsan i Täby för att diskutera hur de kan skapa en mer likvärdig elevhälsa i Täbys skolor.

 33. Rekordmånga elever i Täby är behöriga till gymnasiet

  Skolresultaten bland elever i årskurs 9 i Täbys kommunala skolor fortsätter att öka. Läsåret 2021/2022 var andelen behöriga till ett yrkesprogram på gymnasiet 97,5 procent, vilket är det högsta sedan 2011 då det nuvarande sättet att beräkna behörighet infördes. Även det genomsnittliga meritvärdet är rekordhögt bland de kommunala grundskolorna, 266,4.

 34. Täbyelev uttagen till Sveriges Unga Forskningslandslag

  Sveriges Unga Forskningslandslag 2022 är utsett. Ett landslag bestående av Sveriges mest lovande unga talanger inom forskning och vetenskap – en av dem är Marcus Lord, elev på Teknikprogrammet på Åva gymnasium och ordförande i elevföreningen Åva Tech.