• Filtrerat på:
  • Inget filter valt
  1. Dags att nominera till stadsbyggnadspriset

    Nu är nomineringen öppen till 2024 års upplaga av Täby stadsbyggnadspris. Vilket byggprojekt tycker du sticker ut? Det kan vara en offentlig byggnad, en privat villa, trafiklösning eller mötesplats. Eller något helt annat. Lämna ditt förslag senast 13 maj.

  2. Nu blommar det i Täby!

    Varje år planteras tusentals vårblommor som ska sätta färg på kommunen efter den mörka hösten och vintern. Årets tema är ”Vårglöd” med blommor i gul, orange och rött. I planteringarna finns bland annat kejsarkrona, gyllenlack, alunrot, tulpaner och penséer.

  3. Ny hundlekplats anläggs i Skarpängsparken

    Till sommaren får Skarpängsparken en ny hundlekplats, alltså en inhägnad yta där hundar får vara okopplade.

  4. Angående parkeringsregler vid simhallen

    De nya parkeringsregler som kommunicerades under gårdagen dras tillbaka. Vi har lyssnat på den kritik som kommit in och kommer återkomma med en annan och enklare lösning.

  5. Ett tåg som åker

    Dags för samråd om Roslagsbanan till city

    Region Stockholm planerar att förlänga Roslagsbanan till city. Nu kan du ge dina synpunkter på delsträckan mellan Universitet och Odenplan.

  6. En brygga vid en sjö

    Tyck till om vattentjänstplanen!

    Kommunen har tagit fram ett förslag till vattentjänstplan. Planen visar den långsiktiga planeringen för hur vi ska säkra vattenförsörjningen. Nu har du möjlighet att ge dina synpunkter.

  7. Husfasader.

    Välkommen till Täby stadsbyggnadsakademi med tema ”Kulturmiljö – det redan byggda”

    Årets andra stadsbyggnadsakademi handlar om kulturmiljöer. I Täby finns många kulturhistoriskt värdefulla byggnader och miljöer. Vilka värden tillför våra kulturmiljöer och hur kan de förvaltas över tid?

  8. Snart får villaägare matavfallskärl

    Den 2 april börjar Verdis, kommunens entreprenör för sophämtning, att ställa ut matavfallskärl till villor och radhus som saknar insamling idag. Då lämnas också ett startpaket som innehåller matavfallspåsar, påshållare, slaskskrapa samt en broschyr med information om hur du sorterar. Så fort du får kärlet kan du börja använda det.

  9. Grafisk bild om medborgardialog.

    Medborgardialog med gymnasie- och näringslivsnämnden

    Välkommen till medborgardialog med gymnasie- och näringslivsnämnden på måndag den 18 mars klockan 17.30–18.30 i Täby kommunhus.

  10. Drönarbild över E18 vid arninge station

    Täby samarbetar med Trafikverket angående E18

    Täby kommun har ingått ett avtal med Trafikverket som innebär att man förbinder sig att delta aktivt i arbetet med den så kallade åtgärdsvalsstudien. Den syftar till att föreslå åtgärder utifrån identifierade brister och behov på E18 från och med Stocksundsbron i söder till och med trafikplats Arninge i norr.

  11. Hjälp till att hålla Täby rent

    Varje år deltar Täby kommun i kampanjen Skräpplockardagarna. Syftet med kampanjen är att göra vår närmiljö lite finare och visa att nedskräpning inte är okej. Nu är anmälan öppen!

  12. Uppdaterade avfallsföreskrifter antagna

    Avfallsföreskrifterna innehåller de kommunala bestämmelserna för avfallshanteringen och antas av kommunfullmäktige. I föreskrifterna finns detaljerade bestämmelser om sortering av avfall, hur hämtningen av sopor, slam och latrin ska gå till, vilka krav som ställs på fastighetsägaren vad gäller hämtställen, framkomligheten för sopfordonen och mycket annat.

  13. Översiktsbild Arninge-ullna

    Planerna för Arninge-Ullna fram till 2040 tar form

    På måndagen den 19 februari fattade kommunstyrelsen i Täby beslut om den så kallade strukturplan som anger hur området Arninge-Ullna ska utvecklas framöver. Planen är en konkretisering av den kommunövergripande översiktsplanen och en gemensam bild av hur kommande projekt och utveckling kan hänga ihop.

  14. Gång- och cykeltunneln under Stockholmsvägen stängs av tillfälligt

    Flera arbeten ska utföras samtidigt i anslutning till gång- och cykeltunneln.

  15. Försenad sophämtning

    På grund av mycket isigt underlag har sopbilarna svårt att ta sig fram överallt och därför kommer sophämtningen att bli försenad.

  16. Välkommen till Täby stadsbyggnadsakademi med tema ”Rum för idrott och rörelse”

    Hur bygger vi framtidens idrottshallar? Hur skapas attraktiva ytor för rörelse och lek? Det här och mycket annat diskuteras på Täby stadsbyggnadsakademi den 14 februari klockan 15–16 i Täby kommunhus.

  17. Fördröjd julgranshämtning

    Det är fördröjningar i julgranshämtningen. Om din gran inte har blivit hämtad, låt den ligga kvar så blir den hämtad så snart som möjligt.

  18. Vi hämtar din julgran!

    Du som bor i villa eller radhus och betalar grundavgift som villa kan få din julgran hämtad vid fastigheten.

  19. Kommunen tar över insamlingsansvaret för förpackningar

    Från och med 1 januari 2024 är kommunerna ansvariga för att samla in förpackningar av papper och kartong, plast, metall, färgat och ofärgat glas och övrigt förpackningsmaterial som kommer från hushåll. Förändringen görs för att avfallshanteringen ska bli mer effektiv och för att det ska bli lättare för alla att återvinna.

  20. Sortering av julsopor

    Under jul och nyår blir det ofta mer sopor än normalt. Presentpapper och kartonger sorterar du som pappersförpackningar och presentsnören kastas i vanliga soppåsen.

  21. Gång- och cykeltunneln under Bergtorpsvägen är öppen

    Den nybyggda tunneln ökar trafiksäkerheten och minskar risken för olyckor eftersom gående och cyklister slipper korsa Bergtorpsvägen. Den bidrar också till ett smidigare flöde för fordonstrafiken.

  22. Nu startar ledningsarbetet från Viggbyholm till Visinge

    Nu startar arbetet för att förbättra kapaciteten i ledningsnätet för spillvatten. Kommunen ska göra ett omfattande ledningsarbete och skapa en ny koppling till Käppalatunneln. Två nya pumpstationer ska byggas och tre kilometer ny avloppsledning ska läggas under den första etappen av projektet.

  23. Infartsparkeringen vid Pentavägen delvis avstängd

    En del av infartsparkeringen behövs för byggbodsetablering.

  24. Logotyp - Verdis.

    Urbaser blir Verdis

    Täby kommuns entreprenör för sophämtning byter namn från Urbaser till Verdis. Det beror på att de har köpts upp av Cube Infrastructure Managers.

  25. Angående brister i snöröjningen

    Vi är medvetna om att det finns brister i utförandet av snöröjningen och att den kom igång sent. Vi beklagar detta och jobbar nu för fullt för att komma till rätta med saken.

  26. Sista hämtningen av trädgårdsavfall för säsongen har varit

    Frosten kom tidigare än vanligt i år, vilket har gjort att trädgårdsavfallet har fryst hos många. Trädgårdssäsongen är nu slut och sista hämtningen är gjord. Därför får avfallet som finns kvar i trädgårdskärlen ligga kvar tills säsongen startar igen i vår.

  27. Så här ska området kring Tibble gymnasium och sportcentrum utvecklas

    Området kring Tibble gymnasium och sportcentrum har ett strategiskt läge med närhet till skolor, sport- och kulturaktiviteter samt shopping. Nu ska området utvecklas och bli mer attraktivt genom nya moderna och tillgängliga lokaler, uppgraderade offentliga miljöer med möjlighet till förbättrade stråk och mer grönska samt fler bostäder som bidrar till en ökad känsla av trygghet. Det beslutade kommunstyrelsens utskott för stadsbyggnad, fastigheter och klimat den 29 november 2023.

  28. Tyck till om detaljplan västra Boulevarden i Täby park!

    Nu har du möjlighet att komma med synpunkter på detaljplanen till västra Boulevarden i Täby park.

  29. Prisutdelning i Gå och cykla-utmaningen – en del av skolvägsprojektet

    Under två veckor i oktober har Ellagårdsskolan deltagit i Gå och cykla-utmaningen och häromdagen hölls en prisutdelning. Utmaningen är en del av det årliga skolvägsprojektet.

  30. Stadsvillorna i Roslags-Näsby vinner Täby stadsbyggnadspris 2023

    Utmärkelsen Täby stadsbyggnadspris går i år till stadsvillorna i Roslags-Näsby. Byggentreprenör är Brickhouse Bostadsutveckling, arkitekt är Sandell-Sandberg, med ansvarig arkitekt Anders Rotstein, och landskapsarkitekt är Paju arkitektur.

  31. Tyck till om Näsbypark centrum!

    Näsbypark centrum och området runt omkring ska utvecklas med fler bostäder och mer service. Nu tar Täby kommun ett helhetsgrepp för den framtida planeringen i området. Vi inleder arbetet med en medborgardialog och vill därför ha dina synpunkter och idéer.

  32. Trygghetsvandring i Täby kyrkby

    Boende, polisen och representanter från kommunen genomfört en trygghetsvandring i Täby kyrkby. Syftet är att identifiera otrygga platser för att se vad man göra åt problemen där.

  33. Täby stadsbyggnadsakademi – Arkitekturen i Täby park

    Välkommen till Täby stadsbyggnadsakademi den 20 november klockan 15.00 – 16.30 i Täby kommunhus.

  34. Träd och parkbänkar i Konvaljeparken, Roslags-Näsby.

    Upprustning av Konvaljeparken i Roslags-Näsby

    Från november 2023 till våren 2024 ska Konvaljeparken i Roslags-Näsby rustas upp och få flera nya tillägg.

  35. Välbesökt medborgardialog med Täbys stadsbyggnadsnämnd

    Tisdagen den 17 oktober tog stadsbyggnadsnämnden i Täby emot kommunens medborgare för att de skulle få möjlighet att ställa frågor om det arbete som görs. Det blev en välbesökt afton med stort engagemang och en stor bredd av frågor. Dialoger med andra nämnder i kommunen kommer fortgå löpande framöver.

  36. Medborgardialog med stadsbyggnadsnämnden

    Välkommen till medborgardialog med stadsbyggnadsnämnden den 17 oktober klockan 17.00–18.30 i Täby kommunhus.

  37. En svart scooter.

    Trafikregler för elsparkcyklar

    Elsparkcykeln har blivit ett populärt färdmedel för både barn och vuxna de senaste åren. Precis som för andra färdmedel finns det trafikregler och hastighetsgränser som gäller för elsparkcykeln.

  38. Varsågod att plocka sommarblommor!

    Årets sommarblommor har nu gjort sitt och det är dags att föra in hösten i planteringarna. Istället för att slänga blommorna skänker Täby kommun bort dem. Från 29 september till 1 oktober är det därför fritt fram att plocka sommarblommor från kommunens planteringar. Varför inte plocka ihop till en vacker bukett för att ge bort till någon du tycker om eller för att ge ditt hem lite extra färg och glädje?

  39. Hållbarhetsdagarna 2023

    Täby kommun bjuder in till Hållbarhetsdagarna 2023 den 10–12 oktober i Täby kommunhus!

  40. Täby kommun deltar på Business Arena

    Den 20–21 september deltar Täby kommun på Business Arena, fastighets- och samhällsbyggnadsbranschens ledande mötesplats.