• Filtrerat på:
 • Inget filter valt
 1. Snart får villaägare matavfallskärl

  Den 2 april börjar Verdis, kommunens entreprenör för sophämtning, att ställa ut matavfallskärl till villor och radhus som saknar insamling idag. Då lämnas också ett startpaket som innehåller matavfallspåsar, påshållare, slaskskrapa samt en broschyr med information om hur du sorterar. Så fort du får kärlet kan du börja använda det.

 2. Hjälp till att hålla Täby rent

  Varje år deltar Täby kommun i kampanjen Skräpplockardagarna. Syftet med kampanjen är att göra vår närmiljö lite finare och visa att nedskräpning inte är okej. Nu är anmälan öppen!

 3. Uppdaterade avfallsföreskrifter antagna

  Avfallsföreskrifterna innehåller de kommunala bestämmelserna för avfallshanteringen och antas av kommunfullmäktige. I föreskrifterna finns detaljerade bestämmelser om sortering av avfall, hur hämtningen av sopor, slam och latrin ska gå till, vilka krav som ställs på fastighetsägaren vad gäller hämtställen, framkomligheten för sopfordonen och mycket annat.

 4. Försenad sophämtning

  På grund av mycket isigt underlag har sopbilarna svårt att ta sig fram överallt och därför kommer sophämtningen att bli försenad.

 5. Fördröjd julgranshämtning

  Det är fördröjningar i julgranshämtningen. Om din gran inte har blivit hämtad, låt den ligga kvar så blir den hämtad så snart som möjligt.

 6. Vi hämtar din julgran!

  Du som bor i villa eller radhus och betalar grundavgift som villa kan få din julgran hämtad vid fastigheten.

 7. Kommunen tar över insamlingsansvaret för förpackningar

  Från och med 1 januari 2024 är kommunerna ansvariga för att samla in förpackningar av papper och kartong, plast, metall, färgat och ofärgat glas och övrigt förpackningsmaterial som kommer från hushåll. Förändringen görs för att avfallshanteringen ska bli mer effektiv och för att det ska bli lättare för alla att återvinna.

 8. Sortering av julsopor

  Under jul och nyår blir det ofta mer sopor än normalt. Presentpapper och kartonger sorterar du som pappersförpackningar och presentsnören kastas i vanliga soppåsen.

 9. Logotyp - Verdis.

  Urbaser blir Verdis

  Täby kommuns entreprenör för sophämtning byter namn från Urbaser till Verdis. Det beror på att de har köpts upp av Cube Infrastructure Managers.

 10. Sista hämtningen av trädgårdsavfall för säsongen har varit

  Frosten kom tidigare än vanligt i år, vilket har gjort att trädgårdsavfallet har fryst hos många. Trädgårdssäsongen är nu slut och sista hämtningen är gjord. Därför får avfallet som finns kvar i trädgårdskärlen ligga kvar tills säsongen startar igen i vår.

 11. Tyck till om Näsbypark centrum!

  Näsbypark centrum och området runt omkring ska utvecklas med fler bostäder och mer service. Nu tar Täby kommun ett helhetsgrepp för den framtida planeringen i området. Vi inleder arbetet med en medborgardialog och vill därför ha dina synpunkter och idéer.

 12. Täby stadsbyggnadsakademi – Arkitekturen i Täby park

  Välkommen till Täby stadsbyggnadsakademi den 20 november klockan 15.00 – 16.30 i Täby kommunhus.

 13. Varsågod att plocka sommarblommor!

  Årets sommarblommor har nu gjort sitt och det är dags att föra in hösten i planteringarna. Istället för att slänga blommorna skänker Täby kommun bort dem. Från 29 september till 1 oktober är det därför fritt fram att plocka sommarblommor från kommunens planteringar. Varför inte plocka ihop till en vacker bukett för att ge bort till någon du tycker om eller för att ge ditt hem lite extra färg och glädje?

 14. Hållbarhetsdagarna 2023

  Täby kommun bjuder in till Hållbarhetsdagarna 2023 den 10–12 oktober i Täby kommunhus!

 15. Villaområde med hustak.

  Sök bidrag för energieffektivisering

  Nu kan du som äger ett småhus som värms upp med el eller gas ansöka om bidrag för energieffektivisering.

 16. Tyck till om de nya avfallsföreskrifterna!

  Nu kan du ta del av förslaget till nya föreskrifter för avfallshantering. Fram till 13 oktober finns förslaget på utställning i kommunhuset på Esplanaden 3.

 17. Få tips om hur du minskar ditt matsvinn

  Täby kommun har som mål att till 2032 halvera matsvinnet bland kommunens invånare. Den 7 september anordnar huvudbiblioteket en föreläsning och workshop för de som vill få mer information och tips för det egna hushållet.

 18. Så håller du sopkärlet fräscht i värmen

  Håll sopkärlen fräscha i sommarvärmen! Sommar, sol och värme innebär tyvärr även risk för lukt och fukt i matavfallskärlen. Här får du några enkla tips på hur du kan göra för att undvika detta.

 19. Sök bidrag för energieffektivisering av småhus

  Nu kan du som äger och bor i ett småhus som värms upp med el eller gas ansöka om bidrag för att genomföra vissa energieffektiviserande åtgärder.

 20. Nu behöver vi hjälpas åt att spara på vattnet

  Vattenförbrukningen i norra Storstockholm är ovanligt hög på grund av det varma vädret. Norrvatten går nu ut med en vädjan till privatpersoner och verksamheter om att spara på vattnet.

 21. Bild på en park

  Nya utegymmet i Åkerbyparken är öppet

  Under våren har ett nytt utegym byggts i Åkerbyparken. Nu är gymmet färdigt och står öppet för alla Täbybor.

 22. Träd längs med Ullnavägen har vandaliserats

  Minst 20 ekar längs med Ullnavägen har sågats av och vandaliserats. Det innebär att de inte kommer att överleva och därför måste de tas ner. Det innebär också en säkerhetsrisk om trädkronorna faller ner över vägbanan. Några träd planterades så sent som förra året och även de är avsågade.

 23. Miljöstationer ersätts med Farligt avfall-bil

  Miljöstationerna på OKQ8 på Näsbydalsvägen och Circle K på Kemistvägen har stängt och ersätts nu av en mobil miljöstation, en så kallad Farligt avfall-bil.

 24. Nu startar sandsopningen

  Våren och värmen är här vilket betyder att det är dags för kommunens gator att sopas rent från vinterns grus och sand.

 25. Urbaser är ny entreprenör för sophämtning

  Från och med den 1 april ansvarar Urbaser för hämtning av rest-, mat-, grov-, el- och trädgårdsavfall i Täby kommun.

 26. Så minskar du din energianvändning

  Bor du i småhus och vill minska din energianvändning? Då är du välkommen att delta på vårens webbinarier om värmesystem, ventilation och isolering.