• Filtrerat på:
 • Inget filter valt
 1. Täby kommun ökar invånarnas kunskap om hemberedskap

  Under maj bjuder Täby kommun in till tre informationsträffar för invånare som behöver lära sig mer om hemberedskap. Intresset är stort och nu finns ett hundratal platser kvar till föreläsningen 24 maj.

 2. Klätterställning i Slottsleken
  Slottsleken har öppnat!

  Efter en omfattande upprustning är nu lekplatsen Slottsleken i Näsbypark öppen.

 3. Så gör du om du hittar en bisvärm

  Sveriges Biodlares Riksförbund öppnar för tredje säsongen sin Svärmtelefon. Om du hittar en bisvärm ska du ringa 0766-86 07 01 så kommer de och hämtar de bina.

 4. Tre personer plockar skräp i skogen.
  Hjälp till att hålla Täby rent!

  Nu är anmälan till Skräpplockardagarna 2022 öppen. Det är en årlig kampanj som arrangeras av Håll Sverige Rent i samverkan med Sveriges kommuner för att skapa medvetenhet kring nedskräpning.

 5. Så sorterar du dina julsopor

  Under jul och nyår blir det ofta mer sopor än normalt. Presentpapper och kartonger sorterar du som pappersförpackningar och presentsnören kastas i vanliga soppåsen.

 6. Ny tömningsentreprenör för fettavskiljare och slam

  Den 8 januari 2022 byter Täby kommun tömningsentreprenör till DKLBC AB/Pernilla Sjöman AB.

 7. Kommunen tar över ansvaret för returpappersinsamlingen

  Vid årsskiftet tar kommunen över ansvaret för att samla in returpapper (tidningar). Detta påverkar dig som invånare beroende på hur du bor. Oavsett boendeform kan du fortsättningsvis lämna returpapper vid återvinningsstationerna utan kostnad.

 8. Utökade tömningstider på återvinningsstationer

  Förpacknings- och tidningsinsamlingen, FTI, utökar sina tömningstider på återvinningsstationerna fram till och med vecka 2.

 9. Undvik stopp i avloppet – använd en fett-tratt

  Fett som spolas ner i vasken stelnar och gör att vattnet rinner långsammare. I värsta fall kan fettet bilda proppar i avloppsrören.

 10. Försenad leverans av matavfallskärl på grund av pandemin

  Många Täbybor vill börja sortera sitt matavfall och har därför beställt sopkärl. Dessvärre har kärlen blivit försenade på grund av pandemin och leveransen väntas inte förrän i mitten av december.

 11. Nu rivs lekplatsen på Täby torg

  Täby torg är ett levande torg med uteserveringar, planteringar, gemensamhetsytor, food trucks med mera. Tyvärr behöver vi ta bort lekplatsen, eftersom en del personer har använt den för sina personliga behov på kvällstid. Den orangea gummimattan har också gått sönder på flera ställen. Vi ersätter lekplatsen med en tillfällig yta som blir grönare och mer tillgänglig för alla.

 12. Vallentunasjön restaureras

  Vallentunasjön i norra Täby räknas som en av Stockholmsområdets förnämsta fågelsjöar och rekreationsvärdet är högt. Sjön ligger vackert omgiven av ett kulturminnesrikt skogs- och jordbrukslandskap. Täby och Vallentuna kommuner genomför tillsammans nu ett restaureringsprojekt för att återställa den ekologiska balansen i Vallentunasjön.

 13. Återvinningsstation tas bort i Näsbypark

  Återvinningsstationen på Djursholmsvägen vid Näsby Slottspark i Täby tas bort den 24 juni på grund av att marken ska användas för annat ändamål.

 14. Vattenförbrukningen är hög – uppmaning att spara vatten

  Det går åt mycket vatten just nu. Norrvatten, som producerar dricksvatten till Täby och 13 andra kommuner i norra Storstockholm, går nu ut med en uppmaning till privatpersoner och verksamheter om att spara på kranvattnet. Det är viktigt för att vattenverket ska hinna med att producera vatten, så att det räcker till alla.

 15. Forskningsprojekt för att förbättra vattenkvaliteten i Ullnasjön

  Ullnasjön, som ligger mellan Österåker och Täby kommun, har höga fosforhalter. Det är ett stort miljöproblem, eftersom det kan leda till grumligt vatten, snedfördelad fiskfauna och växtsamhälle, algblomningar och liknande. Nu påbörjas ett forskningsprojekt för att förbättra vattenkvaliteten.

 16. Återvinningsstation tas bort i Arninge

  Återvinningsstationen vid XXL på Saluvägen i Arninge köpcentrum tas bort den 31 maj på grund av att nya fastigheter ska byggas på platsen.