Sju personer står i en grupp och tittar på varandra.
 1. Vi ses i augusti!

  Vi har nu avslutat läsåret med alla elever och medarbetare på Åva. De elever som har sökt och fått plats på Åva inför kommande läsår kommer inom kort att få ett välkomstbrev med information om tider för skolstart. Vi ser verkligen fram emot att träffa alla nya och gamla elever i augusti!

 2. Ankomst och utspringstider, student

  Ankomsttid och utspringstider för studenterna på Åva.

 3. Glada personer som har tagit studenten.

  Student 5 juni

  Välkomna att fira våra studenter den 5 juni! Eleverna kommer till skolan mellan kl. 9 och 10.15. Utspringet pågår mellan 11.00 och 12.15 med 5- minutersintervaller. Utspringstiderna, utom de 5 första, kommer att avslöjas efter sluttävlingarna i Åvabucklan den 31/5.

 4. Välkommen till Öppet hus

  Välkommen till Åva den 25/1 kl. 17:15-19:00! Under Öppet hus får du chansen att se skolan och prata med elever och lärare på Åva. Du får också möjlighet att lyssna till presentationer av de olika programmen.

 5. Beteendevetenskap ny inriktning på Åvas samhällsprogram

  Vi utvecklar Åvas samhällsvetenskapliga program! Från och med läsåret 24/25 införs den mycket efterfrågade inriktningen beteendevetenskap.

 6. Nya katalogen är här!

  I veckan får cirka 5000 ungdomar i årskurs 9 Åvas katalog i brevlådan.

 7. Ny framgång för Åva i schack

  I maj i år vann Åvas skollag skol-SM i lagschack. I helgen var det dags för en ny framgång då Oliver Nilsson vann individuellt guld.

 8. Annika Westin ny rektor på Åva gymnasium

  Annika Westin blir ny rektor för Åva gymnasium från och med den 1 oktober.

 9. Åvaelev på Linnédagarna

  Möta aktivt verksamma forskare inom biologi och på samma gång lära känna andra ungdomar som delar ens passion för biologiämnet. Det är något som Tuva Ljungblad, elev i årskurs 2 på Naturvetenskapliga programmet fått möjlighet till när hon deltog i Linnédagarna i september.

 10. Fysiklektion på Gröna Lund

  Vilka fysikaliska lagar ligger bakom attraktionerna på Gröna Lund? Det får Åvas elever som läser den avancerade kursen Fysik 2 fördjupa sig i när de deltar i Vetenskapens hus satsning på “Edutainment”.

Se fler nyheter