1. Student 9 juni 2023

  Fredagen den 9 juni är det äntligen dags för våra studenter att springa ut från Åva!

 2. Arbetsmarknadsdag på Teknik

  Teknikeleverna på Åva gymnasium får delta i en arbetsmarknadsutställning där bland andra Mycronic och WesDyne finns på plats

 3. Besök från Gran Canaria

  Elever från Gran Canaria är på besök på Åva för att studera natur och kultur.

 4. Besök av Alzheimerforskare i Medicinsk fördjupning

  Eleverna i kursen Medicinsk fördjupning på Naturvetenskapsprogrammet fick besök av det svenska forskningsintensiva biofarmabolaget BioArctic AB.

 5. Natalie vill kombinera kreativitet med matte

  Natalie Gimsenius går första året på Teknikprogrammet och hon valde Åva för att hon ville gå på en skola som erbjuder designinriktning och där det finns andra tjejer på programmet.

 6. Världskänd författare på Åva

  Sara Bergmark Elfgren är en världskänd författare som bland annat skrivit den uppskattade romanen "Cirkeln". Erasmus Book Club har läst romanen och bjudit in Sara på besök för att prata författarskap, skrivande och "Cirkeln".

 7. Europeiskt litteraturprojekt

  Åva är tillsammans med skolor från Finland, Österrike och Italien med i Erasmus Book Club där målet är att Europas ungdomar ska få större läslust och läsa mer litteratur.

 8. Lyckosamt att börja lärarkarriären på Åva

  John Hedman tycker att han fått både stöd och pepp av sina kollegor första året efter lärarexamen. Han har verkligen känt sig välkommen på Åva.

 9. Framgångsrikt UF-företag

  Linnea Davidsson och December Lundström Eimre driver UF-företaget Pure doft och berättar hur de utvecklats och vad de lärt sig under året med Ung företagsamhet.

 10. Besök från Belgien på ekonomiprogrammet

  Ekonomiprogrammet har i veckan varit värdar för elever och lärare från WICO, en belgisk gymnasieskola som Åva skola har ett Erasmusutbyte med. Det blev ett kärt återseende eftersom elever från Åva besökte deras skola i höstas.

Se fler nyheter