• Filtrerat på:
 • Inget filter valt
 1. Välkommen på öppet hus 2022

  Dantemässan gick av stapeln i helgen och det snöiga vädret till trots var Intresset för Åva gymnasium stort. Tack alla besökare för trevliga samtal och intressanta frågor om alla våra program och inriktningar.

 2. Ekonomiprogrammet gör utbyte med Belgien

  Elever från Ekonomiprogrammets årskurs tre har varit i Bryssel på utbyte.

 3. Skolinspiratör från Ung Företagsamhet på Åva

  Karl Bellander tog studenten från Ekonomiprogrammet på Åva i våras och jobbar nu som skolinspiratör på Ung Företagsamhet Stockholm.

 4. IB – ett internationellt program på avancerad nivå

  Alice Kristfeldt går sista året på International baccalaureate som är ett internationellt program öppet för alla att söka. Åva gymnasium är den enda gymnasieskolan i norrort som erbjuder IB.

 5. Dantemässan 2022

  Dantemässan arrangeras varje år i Täby racketcenter och där har du som elev i årskurs 9 chans att besöka Åvas monter för att få personlig rådgivning från elever och personal inför ditt gymnasieval.

 6. Från Naturvetenskapsprogrammet till teknisk fysik vid Uppsala universitet

  Ingrid Hemborg tog studenten från Åva och Naturvetenskapsprogrammet i våras för att därefter börja studera Civilingenjörsprogrammet i teknisk fysik vid Uppsala universitet.

 7. Gymnasiearbete tillsammans med Täbyföretag

  Åva gymnasium uppmuntrar samarbete mellan näringsliv och gymnasiearbeten hos elever i årskurs tre. Vi har flera grupper som gör sitt gymnasiearbete mot ett företag. Det ger en äkta erfarenhet att ta med sig in i vidare studier och arbetsliv.

 8. Hållbarhetsdagen 2022 på Åva

  Naturskyddsföreningen Täby arrangerar för nionde året Hållbarhetsdagen tillsammans med Åvas lärare i naturvetenskapliga ämnen.

 9. Studiebesök till Ångströmlaboratoriet

  “Vad ska du göra efter studenten?” En stor fråga som vi på Åva försöker hjälpa våra elever besvara genom att erbjuda olika studiebesök på exempelvis högskolor och universitet. Ett av de besöken gjorde Teknikprogrammet i oktober till Ångströmlaboratoriet, Uppsala.

 10. Konferens om internationella utbyten

  Lärarna Hanna Myrberg och Erika Larsson inspirationsföreläser på Universitets-och högskolerådets (UHR) konferens EMIL - En Mötesplats för Internationellt Lärande.

 11. Teknikprojekt med internationella utbyten

  Åva gymnasium samarbetar med Nordplus som möjliggör för utbyten mellan de nordiska och baltiska länderna.

 12. Amnesty föreläser på Åva

  Åva är en Amnestyskola och deltar årligen i A-dag där elever får lyssna till aktuella aktioner och de får ta ställning i olika frågor.

 13. Årets yrkeslärare hittar du på Åva gymnasium

  UHR, utbildningsrådet för Hotell och Restauranger, har tagit emot många nomineringar till årets yrkeslärare 2022 och vinnare blev Åva gymnasiums Kenneth Dahlgren!

 14. Föreläsning om krigets påverkan på handeln

  Åva gymnasium samverkar med arbetsliv och tar in experter från olika områden. Elever på Ekonomiprogrammet får under en frukostföreläsning lyssna till Christopher Wingårdh från Kommerskollegium som är Sveriges myndighet för utrikeshandel, EU:s inre marknad och handelspolitik. Han berättar om krigets påverkan på handeln.

 15. “Jag vill jobba med programmering i framtiden”

  Julia Green gillar programmering och vet redan någon månad in på Teknikprogrammet att hon kommer att välja avancerade mattekurser på Åva gymnasium.

 16. Internationella världslärardagen

  Idag är det internationella världslärardagen och Täby kommun uppmärksammar lärares viktiga arbete i demokratins namn.

 17. Åvas elever på tillkännagivande av Nobels medicinpris

  Elever på Åvas naturvetenskapsprogram som läser programfördjupningskursen Medicinsk specialisering har fått den stora äran att delta när årets Nobelpristagare i medicin tillkännages

 18. Nobel Prize Teacher Summit på Åva

  Åva gymnasium välkomnar lärare som deltar i Nobel Prize Teacher Summit. Det är ett internationellt event för lärare arrangerat av Nobel Prize Museum.

 19. Vård och omsorg i Spanien

  Elever från årskurs tre på Vård-och omsorgsprogrammet är i La Nucia, Spanien, för att genomföra APL, arbetsplatsförlagt lärande. De praktiserar på ett äldreboende och bor i ett eget hus med pool.

 20. Åva på Gröna Lund med kursen Fysik 2

  Pröva fysikaliska lagar genom att åka Fritt fall på Gröna Lund? Ja, varför inte? Det är precis det du får göra om du läser den avancerade kursen Fysik 2 på Åva gymnasium. Det är en del av Vetenskapens hus satsning på ”Edutainment” och ett mycket uppskattat kursmoment.

 21. Från Åva till arkitektutbildning i Lund

  Vincent Düring tog studenten från Åva gymnasium i våras och läser nu arkitektutbildningen på Lunds Tekniska högskola.

 22. Fler tjejer än någonsin på Teknikprogrammet

  Åva gymnasium har under många år arbetat aktivt och medvetet för att öka andelen tjejer som söker till Teknikprogrammet och det har gett resultat.

 23. Kurser på avancerad nivå på Åva gymnasium

  Alla högskoleförberedande program på Åva gymnasium har kurser på avancerad nivå. Medicinsk fördjupning är en av dem.

 24. Övning på Åva inför World Skills

  Love Dahl, tidigare elev på Åva gymnasium, är på skolan idag för att öva inför yrkestävlingen World Skills som arrangeras i Lucerne, Schweiz.

 25. Inspirerande matte för åk 9 på Åva gymnasium

  Åva gymnasium erbjuder matte på gymnasienivå för årskurs 9 genom olika matteseminarier som fungerar som en språngbräda mellan högstadiet och gymnasiet.

 26. Välkommen till Åva, Christina Berglund!

  Christina Berglund kommer under hösten att vara tillförordnad administrativ chef på Åva och jobba med Åvas övergripande ekonomi både vad gäller budget och prognos.

 27. Debatt mellan ungdomsförbunden på Åva gymnasium

  Samhällsvetenskapsprogrammet på Åva gymnasium har arrangerat debatt mellan samtliga ungdomsförbund inför riksdagsvalet och skolvalet.

 28. P4 - intervju om att det är hälften tjejer på Åvas nya profiler på Teknik

  På de nystartade profilerna inom arkitektur, design och miljö på teknikprogrammet är det lika många flickor som pojkar, något som är unikt. P4 Stockholm intervjuade i dag rektor Lillemor Larsson och eleverna Inez Atterhag och Tyra Sundström, som precis börjat på programmet, för att ta reda på mer.

 29. Inbjudan till föräldramöte årskurs 1

  Du som vårdnadshavare till elev i åk 1 bjuds in till föräldramöte onsdag den 31 augusti. Klicka på rubriken för tider.

 30. Matematikseminarium för årskurs 9

  Vill du arbeta med avståndsberäkningar i rymden, sannolikhet i olika kortspel, digitala verktyg för programmering samt hur man beräknar smittspridning?

 31. Praktik i Spanien för elever på vård och omsorg

  Elever ur årskurs tre på Vård-och omsorgsprogrammet kommer under hösten att genomföra fyra veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande) i La Nucia, Spanien.

 32. Inloggning till Schoolsoft för vårdnadshavare

  Klicka på rubriken för att komma till länken.

 33. Första dagen på Åva gymnasium för 480 ungdomar

  Det är många förväntansfulla och nervösa ungdomar som idag har gått in på Åva gymnasium för första gången. Tre år av studier, sociala kontakter och att gå från barn till vuxen väntar.

 34. Kick off för Åvas personal 2022

  Ett glatt sorl hörs och många kramar delas när Åvas personal åter träffas efter sommarledigheten. Vi spenderar första dagen på Högberga gård på Lidingö för analys och inspiration.

 35. 17 augusti, upprop och introduktionsdag för årskurs 1

  Välkommen till Åva. Här hittar du tider för upprop och blanketter att fylla i innan skolstart.

 36. Antagningsbesked till gymnasiet 2022

  I dag får 464 ungdomar besked om att de fått en plats på något av Åva gymnasiums program till hösten. Vi tycker att det ska bli roligt att lära känna våra nya elever!

 37. Flera Täbyskolor nominerade bland Sveriges bästa skolrestauranger

  Varje år utses Sveriges bästa skolrestauranger genom utmärkelsen White Guide Junior. Inför årets upplaga är flera Täbyskolor nominerade.

 38. Tack alla elever, vårdnadshavare och samarbetspartner för gott samarbete under det gångna året!

  Åva Gymnasium är stängd för besök under perioden 4 - 31 juli. Från och med den 1 augusti till och med den 16 augusti är skolan öppen klockan 8.00 - 12.00.

 39. Lyckat samarbete mellan skola och näringsliv gav elever jobb

  Sistaårseleverna på Åvas teknikprogram letar företag där de kan jobba med en fråga eller problemställning inom ramen för deras gymnasiearbeten. Syftet är att få skola och näringsliv att närma sig varandra. Genom olika uppdrag kan eleverna vara med och bidra till nya idéer och kunskaper samtidigt som företagen kan knyta kontakt med engagerade elever och bidra till ungas utveckling.

 40. Marcus Lord prisbelönt i internationell vetenskapstävling

  Vi gratulerar Marcus Lord till andra pris i Global Youth Science And Technology Bowl. en internationell tävling för talanger inom naturvetenskap och teknik. Marcus tävlade med sitt gymnasiearbete “Vätgasgenerator – Prototyp och testning” och vann andrapris i Physics and Engineering samt Sustainable Development Award.