• Filtrerat på:
 • Inget filter valt
 1. Fysiklektion på Gröna Lund

  Vilka fysikaliska lagar ligger bakom attraktionerna på Gröna Lund? Det får Åvas elever som läser den avancerade kursen Fysik 2 fördjupa sig i när de deltar i Vetenskapens hus satsning på “Edutainment”.

 2. Framgång för tidigare Åvaelev

  I helgen vann Love Dahl, tidigare elev på Restaurang- och livsmedelsprogrammet silver i matlagning i Yrkes-EM/Euroskills i Gdansk.

 3. Besök från Italien

  Åva gymnasium har ett utvecklat internationaliseringsarbete och är en Erasmus-ackrediterad skola. Detta möjliggör internationella samarbeten och utbyten för såväl elever och lärare på Åva.

 4. Fortsatt satsning på tjejer med teknikintresse

  Åva gymnasium har under många år arbetat aktivt för att öka andelen tjejer som söker till Teknikprogrammet och även i år är Åvas teknikprogram populärt att välja för tjejer.

 5. Är du ny på Åva?

  Här kommer tips från andra elever.

 6. Matematikseminarium för årskurs 9

  Vill du arbeta med avståndsberäkningar i rymden, sannolikhet i olika kortspel, digitala verktyg för programmering samt hur man beräknar smittspridning?

 7. Välkomna till våra ettor!

  En viktig dag på Åva gymnasium är dagen för upprop där vi välkomnar våra nya ettor och introducerar dem till gymnasielivet.

 8. Åva-alumn guldmedaljör i Junior EM

  Grattis till Sara Winberg som tagit guld i stavhopp i Junior EM!

 9. Annika Westin ny rektor på Åva gymnasium

  Annika Westin blir ny rektor för Åva gymnasium från och med den 1 oktober.

 10. Ung ledare från Åva gymnasium representerade Täby på lunch med H.K.H Konungen

  I samband med firandet att H.K.H. Konungen firade 50 år på tronen bjöd landshövding Anna Kinderg Batra in unga ledare från länets alla kommuner till lunch.

 11. Gymnasieantagningen den 4 juli

  I dag får 493 ungdomar besked om att de fått en plats på något av Åva gymnasiums populära program till hösten. Vi tycker att det ska bli roligt att lära känna våra nya elever!

 12. Åva gymnasium sommaren 2023

  Öppettider och information.

 13. Stipendier för fina studieresultat

  Bland årets studenter på Åva finns många med fina studieresultat. Sexton av dessa har fått Åvas studentstipendium.

 14. Grattis till Åvas studenter 2023!

  Årets studentfirande på Åva gymnasium innehöll mycket glädje, många kramar och några tårar, som sig bör.

 15. Student 9 juni 2023

  Fredagen den 9 juni är det äntligen dags för våra studenter att springa ut från Åva!

 16. Arbetsmarknadsdag på Teknik

  Teknikeleverna på Åva gymnasium får delta i en arbetsmarknadsutställning där bland andra Mycronic och WesDyne finns på plats

 17. Besök från Gran Canaria

  Elever från Gran Canaria är på besök på Åva för att studera natur och kultur.

 18. Besök av Alzheimerforskare i Medicinsk fördjupning

  Eleverna i kursen Medicinsk fördjupning på Naturvetenskapsprogrammet fick besök av det svenska forskningsintensiva biofarmabolaget BioArctic AB.

 19. Natalie vill kombinera kreativitet med matte

  Natalie Gimsenius går första året på Teknikprogrammet och hon valde Åva för att hon ville gå på en skola som erbjuder designinriktning och där det finns andra tjejer på programmet.

 20. Världskänd författare på Åva

  Sara Bergmark Elfgren är en världskänd författare som bland annat skrivit den uppskattade romanen "Cirkeln". Erasmus Book Club har läst romanen och bjudit in Sara på besök för att prata författarskap, skrivande och "Cirkeln".

 21. Europeiskt litteraturprojekt

  Åva är tillsammans med skolor från Finland, Österrike och Italien med i Erasmus Book Club där målet är att Europas ungdomar ska få större läslust och läsa mer litteratur.

 22. Lyckosamt att börja lärarkarriären på Åva

  John Hedman tycker att han fått både stöd och pepp av sina kollegor första året efter lärarexamen. Han har verkligen känt sig välkommen på Åva.

 23. Framgångsrikt UF-företag

  Linnea Davidsson och December Lundström Eimre driver UF-företaget Pure doft och berättar hur de utvecklats och vad de lärt sig under året med Ung företagsamhet.

 24. Besök från Belgien på ekonomiprogrammet

  Ekonomiprogrammet har i veckan varit värdar för elever och lärare från WICO, en belgisk gymnasieskola som Åva skola har ett Erasmusutbyte med. Det blev ett kärt återseende eftersom elever från Åva besökte deras skola i höstas.

 25. Tillverka parfym på kemilektion

  Elever tillverkar egna skönhetsprodukter och marknadsför dessa i ett samarbete mellan kemi och engelska på Åva gymnasiums Naturvetenskapliga program.

 26. Mösspåtagning 2023

  Fredagen den 28 april var det dags för årets förväntansfulla Åva-studenter att under ceremoniella former sätta på sig studentmössan.

 27. Tekniska lösningar genom samarbete med Nordplus

  Nordplus är ett program för samarbete mellan de nordiska och baltiska länderna. Åva är en del av Nordplus och välkomnar besökare från andra länder för ett tekniskt projekt.

 28. Hackathon på Åva

  Elever på Teknikprogrammet i årskurs ett har efterfrågat fler chanser att få programmera. Skolan lyssnar givetvis och arrangerar Hackathon under en hel dag!

 29. Inspelning av Schyst på jobbet med Åva-elev

  Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Åva har blivit särskilt inbjudna att delta i ett avsnitt av en serie webbinarier och seminarier om att vara “Schyst på jobbet”.

 30. Gymnasiearbete om intresse för återvunnet stearin

  Malin, Linn och Noah har kombinerat sitt UF-företag med sitt gymnasiearbete. De tillverkar och säljer stearinljus som UF och undersöker intresset för återvunnet stearin i sitt gymnasiearbete.

 31. Introduce a Girl to Engineering Day 2023

  Womengineer anordnar årligen IGEday, Introduce a Girl to Engineering. Tjejer från Teknikprogrammet och Naturvetenskapsprogrammet på Åva har fått testa på ingenjörsyrket på flera olika företag.

 32. Inspirationskväll för tjejer som valt Teknikprogrammet

  Ett ökande antal tjejer söker till Åva gymnasiums teknikprogram. För att ge dem den bästa starten bjuder vi in till en inspirationskväll där de tjejer som valt Åva och teknik till hösten får träffa de tjejer som går på programmet nu.

 33. Familjerättsadvokat föreläser på Ekonomiprogrammet

  Eleverna på Ekonomiprogrammet lyssnar till familjerättsadvokaten Ninni Holfve.

 34. UF-mässa 2023

  UF-mässan 2023 arrangeras på Westfield Mall of Scandinavia och företag från Åva är på plats.

 35. Elitidrottare på Åva för att berätta om psykisk ohälsa

  Åva gymnasium arbetar årligen med ett projekt kallat “Aldrig ensam” där elever i årskurs två bland annat får arbeta med boken “Aldrig ensam” och även lyssna till tidigare elitidrottare Linus Thörnblad och hur han avbröt sin karriär som 25-åring på grund av psykisk ohälsa.

 36. Åva student accepted at Cambridge University

  Maja Wallensten at Åva gymnasium has received a prestigious offer* from Cambridge University to study history and language.

 37. Kvinnors utsatthet i krigets Ukraina

  Åva uppmärksammade den internationella kvinnodagen med en föreläsning om den utsatta situation som ukrainska kvinnor har haft sedan Ryssland invaderade landet för ett år sedan.

 38. Fler kvinnor till ingenjörsyrket

  Marie Ideström från Womengineer/IGE-day besöker Åva för att träffa tjejer och prata om deras framtid och vad man kan göra som ingenjör.

 39. IB student writes extended essay on sexual violence

  IB, International Baccalaureate, is an international programme that Åva provides. There are many nationalities represented in the classes and Agnes from Täby is writing her extended essay on sexual violence.

 40. Gymnasiearbete med vakuumkanon och 3D printer

  Leo Mc Million, Emil Berglund Löwgren, Birger Hesselgren och Teodor Bendreus går sista året på Naturvetenskapliga programmet på Åva gymnasiuem. De arbetar på sitt gymnasiearbete där de har byggt en vakuumkanon och de använder en 3D printer för att experimentera med djupet på de små inbuktningarna i golfbollar, så kallade dimples.