Sök till Åva
Träna på skoltid samtidigt som du studerar

LIU - lokal idrottsutbildning

Sedan hösten 2020 erbjuder Åva gymnasium LIU, lokal idrottsutbildning, för dig som vill satsa både på idrott och skola. Vi kan erbjuda dig en högskoleförberedande utbildning av hög kvalitet i kombination med utövandet av din idrott på schemalagd skoltid. ”Åva har varit en stor hjälp och möjliggjort för mig att kunna uppnå de resultat jag vill inom både skolan och min idrott”, berättar Alva Sundin, tidigare student på Åva.

LIU - lokal idrottsutbildning

Lokal idrottsutbildning på Åva gymnasium är för dig som både vill satsa på din idrott samtidigt som du satsar på skolan. Vi kan erbjuda dig en högskoleförberedande utbildning av hög kvalitet i kombination med utövandet av din idrott på schemalagd skoltid. Ansvarig är en av skolans erfarna idrottslärare. Skolan, du och din egen tränare och klubb kommer att ha ett nära samarbete och tillsammans formar ni innehållet och utgår från dig som individ. Du kommer att ha ett schemalagt pass i veckan där teori och praktik blandas. Övrig träning genomför du på fritiden med din hemmaklubb. Som elev på LIU går du i en vanlig klass inom det program som du läser.

I dagsläget har du möjlighet att välja LIU inom Naturvetenskapsprogrammet (NA), Samhällsvetenskapsprogrammet (SA), Ekonomiprogrammet (EK) och Teknikprogrammet, inriktning Informations- och medieteknik (TE). Du läser två idrottskurser (200p) som individuellt val i årskurs 1 och 2. Därefter erbjuds du att läsa ytterligare 100 poäng (Idrott och Hälsa 2) som utökad kurs i årskurs 3. Om du vill ha full meritpoäng hjälper vi dig att göra rätt val under gymnasietiden. Ansökan sker via Åvas hemsida.

Alva Sundin, tog studenten 2020
-Åva var en stor hjälp och möjliggjorde det för mig att uppnå de resultat jag ville inom både skola och min idrott. Jag kunde exempelvis träna under skoltid och på det sättet få mer tid att plugga på kvällen, vilket gjorde mig mindre stressad. Jag är säker på att jag både fick bättre koncentration och presterade bättre i skolan genom att få tid till idrotten samtidigt. Idrott och plugg är en bra kombination och LIU är därför ett smart val för dig som är i samma situation som jag var i. Jag är väldigt nöjd att jag fick den här chansen!

Ansök genom att söka till någon av ovanstående program via gymnasieantagningen och fyll i det här formuläret.

Välkommen med din ansökan senast 17 maj

För frågor och mer information kontakta:

Ansvarig lärare, Pekka Hälinen pekka.halinen@taby.se