Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. 

Sök till Åva / Apply to IB
LIU - lokal idrottsutbildning

LIU - lokal idrottsutbildning

Hösten 2020 startar LIU, lokal idrottsutbildning, på Åva gymnasium. Det är för dig som både vill satsa på din idrott samtidigt som du satsar på skolan. Vi kan erbjuda dig en högskoleförberedande utbildning av hög kvalitet i kombination med utövandet av din idrott på schemalagd skoltid.

LIU - lokal idrottsutbildning

Ansvarig lärare och kontaktperson är vår erfarne lärare i idrott och hälsa Pekka Hälinen som har många specialkunskaper. Du och din lärare kommer att ha ett nära samarbete och regelbunden kontakt med din egen tränare och klubb för att ge dig förutsättningarna som tar dig till nästa nivå. Tillsammans formar ni innehållet och utgår från dig som individ. 

Du kommer att ha ett schemalagt pass i veckan där teori och praktik blandas. Övrig träning genomför du på fritiden med din hemmaklubb. Som elev på LIU går du i en vanlig klass inom det program som du kommer in på.

I dagsläget kommer du att ha möjlighet att välja LIU inom Naturvetenskapsprogrammet (NA), Samhällsvetenskapsprogrammet (SA) och Ekonomiprogrammet (EK) på Åva gymnasium. 

Ansök genom att söka till någon av ovanstående program via gymnasieantagningen och fyll i den här blanketten.

Välkommen med din ansökan senast 18 maj

För frågor och mer information kontakta:

Ansvarig lärare, Pekka Hälinen pekka.halinen@taby.se 

Biträdande rektor, Susanna Walter-Westberg susanna.walterwestberg@taby.se