Sök till Åva
Kunskap är makt

Biblioteket

En stor och unik lokal med ett fantastiskt ljusinsläpp. 17 000 böcker. Två proffs som brinner för att hjälpa dig att hitta läsupplevelser som får dig att växa. Åvas bibliotek är inte bara en fantastisk och unik resurs och lärmiljö, utan också en viktig del av undervisningen.

Har du besökt Åvas fantastiska bibliotek? Här finns allt en läsintresserad kan önska sig; högt i tak, massa ljusinsläpp, grupprum, tyst avdelning, två heltidsanställda bibliotekarier och en stor uppsjö av spännande böcker.

När du arbetar med tema- eller grupparbeten så finns mycket att hämta i vårt stora bibliotek. En av bibliotekets viktigaste uppgifter är att lära dig hitta rätt information. Bibliotekarierna visar hur du söker effektivt på nätet och i databaser och hur du hittar de relevanta böckerna. De är också mycket kunniga inom källkritik, något som blir allt viktigare att kunna när tillgången till information är stor och det kan vara svårt att veta vad som går att lita på.

Flera grupprum och tyst avdelning

Biblioteket har flera rum där du kan jobba i grupp med nära tillgång till hjälp från bibliotekarierna. Det finns också en tyst avdelning där du kan sitta för att plugga ostört eller bara ta det lugnt en stund.

Få tips om bra läsupplevelser

Bibliotekariernas allra viktigaste roll är kanske som vägvisare till läsupplevelser. Du kan själv gå dit och be om tips när läslusten faller på eller du har fått i uppgift att läsa en bok. När hela klasser kommer dukar bibliotekarierna ofta upp ett långbord med bra böcker, gärna med spännande titlar och omslag.

På biblioteket finns

• Skönlitteratur på svenska och på skolspråken
• Facklitteratur och uppslagsverk
• Dagstidningar och ett stort antal facktidskrifter
• Abonnemang på ett flertal faktadatabaser på svenska och engelska
• Enskilda läsplatser i tysta studierum
• Grupprum för elever och lärare
• Webbplats där bibliotekets resurser finns samlade
• Registrering för tjänsten "Egen nedladdning" av ljudböcker, om du har behov av inläst skönlitteratur

Välkommen till Åvas fantastiska bibbla!

Öppettider

Måndag 08.15-16.00
Tisdag 09.30-16.00
Onsdag 09.30-16.00
Torsdag 08.15-14.30
Fredag 08.15-16.00

Telefon lånedisk