Ansök

Anmälan SFI

På SFI lär du dig svenska och hur det svenska samhället fungerar.

Urval av sökande

Det kostar ingenting att läsa SFI, men du kan inte få studiemedel från CSN, Centrala studiestödsnämnden, under tiden du studerar.

Du har rätt att studera SFI om du är folkbokförd i Danderyd, Täby, Vallentuna, Vaxholm eller Österåker och har personnummer från Skatteverket och är minst 16 år gammal. För EU-medborgare gäller samordningsnummer eller uppehållsrätt.

För dig som vill läsa SFI yrkesutbildning görs även ett urval baserat på utbildningsbakgrund och vilken arbetslivssituation du har på dagens arbetsmarknad.

Anmälan

Oavsett vilken SFI-utbildning du vill läsa, anmäler du via webbplatsen Alvis. Du kan också besöka KCNO när det är öppet för självservice på plats om du behöver få hjälp med din anmälan.

Läs mer om självservice på plats

Anmälan till SFI för dig som omfattas av massflyktsdirektivet från Ukraina.

Du som bor i Danderyd, Täby, Vallentuna, Vaxholm och Österåker, och som beviljats uppehållstillstånd för tillfälligt skydd enligt massflyktsdirektivet har nu möjlighet att studera en (1) kurs på SFI. 

Du som har samordningsnummer från Skatteverket, gör din ansökan såhär:

Börja med att skapa ett konto i Alvis på denna sida.

  • Logga in genom att välja Personnummer och lösenord (samordningsnummer ersätter personnummer)
  • I menyfältet väljer du Mina sidor för att ladda upp kopia eller foto av ditt UT-kort (fram och baksida) genom att välja Uppladdade dokument
  • Du ansöker kurs i menyfältet Hitta kurser

 

Olika alternativ

Du kan läsa mer om SFI och de olika alternativ KCNO erbjuder via länken nedan.

Läs mer om SFI