Välkommen till oss!

På Ångaren finns vård- och omsorgsboende, gruppboende för personer som har demenssjukdom, korttidsboende och dagverksamhet. Här finns också Seniorcenter Näsbypark.

Våra särskilda boendeformer erbjuder ett tryggt och värdigt boende med professionell vård och omvårdnad och ett varmt omhändertagande. Hos oss är de boende alltid i fokus och bemöts med värdighet, lyhördhet och respekt.

Du som bor här ska känna att du har inflytande och är delaktig i den vård och omsorg som du får av oss. Utifrån dina individuella önskemål och behov vill vi ge dig en meningsfull och värdig tillvaro. Grunden till detta är en ärlig och förtroendefull relation mellan boende, anhöriga och personal. Vi är lättillgängliga och öppna för att kunna bemöta dina frågor eller synpunkter.

När du flyttar till Ångaren blir en i personalen din kontaktperson med huvudansvar för din vård och omsorg. Kontaktpersonens huvuduppgift är att säkerställa att du får den hjälp, stöd och omvårdnad som du behöver på det sätt du vill. Detta ska dokumenteras i en genomförandeplan som sedan uppdateras och ändras efter behov och önskemål.

Anhöriga är mycket viktiga och vi värdesätter dem och ser dem som viktiga samarbetspartners. Vi har inga besökstider, besökare är alltid välkomna.

Aktiviteter

Vi eftersträvar att göra dagen meningsfull och innehållsrik. Vår aktivitetsledare planerar och organiserar aktiviteter som varje vecka presenteras i ett veckoschema. Personalen är delaktig i aktiviteterna och alla boende och anhöriga är varmt välkomna att vara med.

Vi anordnar till exempel sång, musik, andakt, gruppgymnastik, tidningsläsning, utevistelse, utflykter, filmvisning, bingo, underhållning och fester med olika tema. Utöver detta erbjuds du egen tid tillsammans med din kontaktperson. Vi prioriterar utevistelse och frisk luft. I vår trädgård som kallas Sinnenas trädgård är vi så mycket vädret bara tillåter; sommarfest, café Ångaren, midsommarfest, grillning med mera.

Olika aktiviteter planeras efter årstider, traditioner och högtidsdagar. Vi samarbetar med olika frivilligorganisationer som anordnar allt från underhållning till kaffe med dopp.

 

Måltider

Måltiden är en viktig och uppskattad stund på dagen och vi äter tillsammans på respektive avdelning. Om du vill äta i din lägenhet går det också bra.

Ångaren samarbetar med Svea Cater för leverans av lunch och middag. Varje dag serverar vi frukost, mellanmål och kvällsmål och det finns alltid något att äta om du blir hungrig på natten eller sugen på något mellan måltiderna.

Helger och högtider uppmärksammar vi traditionsenligt.

Personal

Personal finns tillgänglig dygnet runt. De flesta är utbildade undersköterskor och många av dem har lång erfarenhet av äldrevård. Dagtid, alla dagar, finns sjuksköterska på plats. Kväll och natt finns sjuksköterska att tillgå. Arbetsterapeut och sjukgymnast finns på plats vardagar. Ansvarig läkare kommer en dag per vecka.

Vi arbetar i team; sjuksköterska, omvårdnadspersonal, arbetsterapeut och sjukgymnast. Den viktigaste teammedlemmen är självklart du. Tillsammans i teamet, och om möjligt också med dina anhöriga, planerar vi din omsorg och omvårdnad så att du får det på ditt sätt.

Om Ångaren

Ångaren ligger vackert beläget i hjärtat av Näsbypark. Vi har nära till fina promenadvägar i Centralparken och även nära till Näsbyparks centrum med bank, post, apotek, affär samt goda kommunikationer med tåg och buss.

Lägenheterna är ljusa enrumslägenheter med stort duschutrymme och toalett. På varje avdelning finns gemensamt allrum/matsal, kök och en stor balkong.

Vi har sammanlagt 72 platser fördelade på vård-och omsorgsboende, gruppboende med inriktning demens och ett somatiskt korttidsboende.

Fotvård finns att tillgå. Frisör kommer vid önskemål. Tandhygienist och tandläkare kommer regelbundet till samtliga boende.

Ångaren flyttar till nya lokaler hösten 2022

Hösten 2022 planeras för inflyttning i ett nybyggt äldreboende i Täby kyrkby där verksamheterna från Ångaren och Allégården slås ihop till en gemensam verksamhet. Äldreboendet heter Johannas trädgård och du kan se en film om den kommande verksamheten på Youtube.

Alla som bor på våra äldreboenden kan välja ett annat äldreboende när som helst. I god tid inför start av det nya äldreboendet kommer alla som bor på Ångaren och Allégården att ha individuell genomgång med biståndshandläggare och får möjlighet att välja att flytta med eller att välja ett annat äldreboende inom valfrihetssystemet.