Framgångsrikt UF-företag

3 maj 2023, kl. 08:01

Linnea Davidsson och December Lundström Eimre driver UF-företaget Pure doft och berättar hur de utvecklats och vad de lärt sig under året med Ung företagsamhet.

Tillverkar lavendelpåsar
“Vi ville tillverka produkten själva och inte vara beroende av leverantörer utan ansvara för hela kedjan”, säger December om bakgrunden till företaget Pure doft som tillverkar lavendelpåsar. December är VD och Linnea är ekonomiskt ansvarig.

Trivs som ledare
December har insett att hon trivs i ledarrollen och vill gärna vara högre upp i ledet på ett företag i framtiden. För att nå den drömmen ska hon plugga ekonomi på universitet efter gymnasiet innan karriären kan ta fart. “Jag har lärt mig hur man lyckas ta en produkt hela vägen från tillverkning till försäljning” säger December.

Utvecklats som personer
December och Linnea upplever båda två att de utvecklats som personer. De har utöver att vara vänner även blivit kollegor. De har behövt lösa problem som uppkommit under vägen och vissa gånger har de tagit sin handledare till hjälp som har stöttat och hjälpt dem vidare.

Plugga högskola i Gävle
Linnea planerar att studera på högskolan i Gävle för att sedan “fortsätta på ekonomispåret för att kunna skaffa mig en större grund för alla jobbmöjligheter”.

Ekonomiprogrammet

Ung företagsamhet