• Filtrerat på:
 • Inget filter valt
 1. Åva på Gröna Lund med kursen Fysik 2

  Pröva fysikaliska lagar genom att åka Fritt fall på Gröna Lund? Ja, varför inte? Det är precis det du får göra om du läser den avancerade kursen Fysik 2 på Åva gymnasium. Det är en del av Vetenskapens hus satsning på ”Edutainment” och ett mycket uppskattat kursmoment.

 2. Från Åva till arkitektutbildning i Lund

  Vincent Düring tog studenten från Åva gymnasium i våras och läser nu arkitektutbildningen på Lunds Tekniska högskola.

 3. Fler tjejer än någonsin på Teknikprogrammet

  Åva gymnasium har under många år arbetat aktivt och medvetet för att öka andelen tjejer som söker till Teknikprogrammet och det har gett resultat.

 4. Kurser på avancerad nivå på Åva gymnasium

  Alla högskoleförberedande program på Åva gymnasium har kurser på avancerad nivå. Medicinsk fördjupning är en av dem.

 5. Övning på Åva inför World Skills

  Love Dahl, tidigare elev på Åva gymnasium, är på skolan idag för att öva inför yrkestävlingen World Skills som arrangeras i Lucerne, Schweiz.

 6. Inspirerande matte för åk 9 på Åva gymnasium

  Åva gymnasium erbjuder matte på gymnasienivå för årskurs 9 genom olika matteseminarier som fungerar som en språngbräda mellan högstadiet och gymnasiet.

 7. Välkommen till Åva, Christina Berglund!

  Christina Berglund kommer under hösten att vara tillförordnad administrativ chef på Åva och jobba med Åvas övergripande ekonomi både vad gäller budget och prognos.

 8. Debatt mellan ungdomsförbunden på Åva gymnasium

  Samhällsvetenskapsprogrammet på Åva gymnasium har arrangerat debatt mellan samtliga ungdomsförbund inför riksdagsvalet och skolvalet.

 9. P4 - intervju om att det är hälften tjejer på Åvas nya profiler på Teknik

  På de nystartade profilerna inom arkitektur, design och miljö på teknikprogrammet är det lika många flickor som pojkar, något som är unikt. P4 Stockholm intervjuade i dag rektor Lillemor Larsson och eleverna Inez Atterhag och Tyra Sundström, som precis börjat på programmet, för att ta reda på mer.

 10. Inbjudan till föräldramöte årskurs 1

  Du som vårdnadshavare till elev i åk 1 bjuds in till föräldramöte onsdag den 31 augusti. Klicka på rubriken för tider.

 11. Matematikseminarium för årskurs 9

  Vill du arbeta med avståndsberäkningar i rymden, sannolikhet i olika kortspel, digitala verktyg för programmering samt hur man beräknar smittspridning?

 12. Praktik i Spanien för elever på vård och omsorg

  Elever ur årskurs tre på Vård-och omsorgsprogrammet kommer under hösten att genomföra fyra veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande) i La Nucia, Spanien.

 13. Inloggning till Schoolsoft för vårdnadshavare

  Klicka på rubriken för att komma till länken.

 14. Första dagen på Åva gymnasium för 480 ungdomar

  Det är många förväntansfulla och nervösa ungdomar som idag har gått in på Åva gymnasium för första gången. Tre år av studier, sociala kontakter och att gå från barn till vuxen väntar.

 15. Kick off för Åvas personal 2022

  Ett glatt sorl hörs och många kramar delas när Åvas personal åter träffas efter sommarledigheten. Vi spenderar första dagen på Högberga gård på Lidingö för analys och inspiration.

 16. 17 augusti, upprop och introduktionsdag för årskurs 1

  Välkommen till Åva. Här hittar du tider för upprop och blanketter att fylla i innan skolstart.

 17. Antagningsbesked till gymnasiet 2022

  I dag får 464 ungdomar besked om att de fått en plats på något av Åva gymnasiums program till hösten. Vi tycker att det ska bli roligt att lära känna våra nya elever!

 18. Flera Täbyskolor nominerade bland Sveriges bästa skolrestauranger

  Varje år utses Sveriges bästa skolrestauranger genom utmärkelsen White Guide Junior. Inför årets upplaga är flera Täbyskolor nominerade.

 19. Tack alla elever, vårdnadshavare och samarbetspartner för gott samarbete under det gångna året!

  Åva Gymnasium är stängd för besök under perioden 4 - 31 juli. Från och med den 1 augusti till och med den 16 augusti är skolan öppen klockan 8.00 - 12.00.

 20. Lyckat samarbete mellan skola och näringsliv gav elever jobb

  Sistaårseleverna på Åvas teknikprogram letar företag där de kan jobba med en fråga eller problemställning inom ramen för deras gymnasiearbeten. Syftet är att få skola och näringsliv att närma sig varandra. Genom olika uppdrag kan eleverna vara med och bidra till nya idéer och kunskaper samtidigt som företagen kan knyta kontakt med engagerade elever och bidra till ungas utveckling.

 21. Marcus Lord prisbelönt i internationell vetenskapstävling

  Vi gratulerar Marcus Lord till andra pris i Global Youth Science And Technology Bowl. en internationell tävling för talanger inom naturvetenskap och teknik. Marcus tävlade med sitt gymnasiearbete “Vätgasgenerator – Prototyp och testning” och vann andrapris i Physics and Engineering samt Sustainable Development Award.

 22. Samarbete med Womengineer för att fler tjejer ska satsa på teknik

  Att fler tjejer ska upptäcka vilka spännande jobb det finns i teknikbranschen är en av Åva gymnasiums satsningar.

 23. Vinnare av årets novelltävling

  Frode Ljungman går första året på Naturvetenskapsprogrammet och är årets vinnare av Åvas årliga novelltävling!

 24. Ett folkhav mötte Åvas studenter vid utspringet

  Studentdagen inleddes med att eleverna anlände klassvis till skolan, där rektor och mentor hälsade dem välkomna. Den röda mattan var utrullad och vår egen DJ spelade den välkomstlåt eleverna själva valt.

 25. Student på Åva gymnasium 8 juni

  Onsdagen den 8 juni springer våra förväntansfulla studenter ut från Åva och vi på skolan ser fram emot denna högtidsdag!

 26. Åvas elever ställer ut sin konst

  Cornelia Möller går sista året på Samhällsvetenskapsprogrammet. Hon har valt att läsa Bild som individuellt val och har nu ställt ut några av sina alster i Black box, en av skolans lokaler.

 27. Inspirationsföreläsning av ux designer från DICE

  Elever från årskurs 3 på Teknikprogrammet och Naturprogrammet har fått ta del av en inspirationsföreläsning av Nathalie Ek som är ux designer på spelföretaget DICE.

 28. Extended essay on the airplane tax

  Charles Batiste attends his third year at the International Baccalaureate Programme and has written his extended essay on the airplane tax and how it works.

 29. Arbetsplatsförlagt lärande på Vård-och omsorgsprogrammet

  Erika Söderblom går andra året på Vård- och omsorgsprogrammet och hon har genomfört sitt arbetsplatsförlagda lärande, APL, på ett socialpsykiatriskt stödboende som har personal dygnet runt och hjälper de boende med att bland annat städa, handla och laga mat.

 30. Extended Essay on Global Politics

  William Piras attends the IB-programme and has written his extended essay on global politics and The Nagorno-Karabakh conflict.

 31. Felix jobbar på ambulansen efter Vård-och omsorgsprogrammet

  Felix Granath jobbar på akuten och i ambulans efter att ha gått Vård- och omsorgsprogrammet på Åva gymnasium.

 32. UF-företag från Åvas Ekonomiprogram till final i Ung företagsamhet

  Den 23-24 maj kommer UF-företaget "Känner vi varann"? vara ett av hundratals företag som visar upp sin produkt och affärsidé på Svenska mässan och samtidigt kämpa om SM-guld i 16 olika kategorier.

 33. Branschmässa på Restaurang rÅVAra

  Första branschmässan på restaurang rÅVAra i samarbete mellan Täby kommun, Företagarna och Åva gymnasium är nu genomförd!

 34. Vinst på Unga forskare för Åvas lag

  Grattis till Åvas lag som har vunnit Tekniska museets vänners teknikpris på Unga forskare! Och ett extra grattis till Marcus Lord som numera är med i Sveriges unga forskningslandslag!

 35. Tidigare statsminister Stefan Löfvén på Åva gymnasium

  Demokratin i Sverige firade 100 år under hösten 2021 och i egenskap av statsminister bjöds Stefan Löfvén in till Åva gymnasium för att prata om vikten av demokrati.

 36. Nya Elevkårsordförande Sebastian Ericsson

  “Det är så kul att ha blivit vald till ordförande för elevkåren! Det ska bli kul att få testa på ansvaret att vara ordförande och styra gruppen. Det är många nya som är med i kåren och det är viktigt att välkomna dem och få alla att känna att de är med och skapar Åva-andan.” Det säger nya elevkårsordförande Sebastian Ericsson som går andra året på Samhällsvetenskapliga programmet.

 37. Massövervakning - hot eller trygghet?

  Maya Krampe, Michelle Westin och Saga Karlsson i årskurs tre på Samhällsvetenskapliga programmet på Åva gymnasium har skrivit sitt gymnasiearbete om massövervakning.

 38. Expert på sexualitet, samtycke och relationer föreläser för Åvas personal

  Sandra Dahlén har jobbat med frågor som rör genus, jämlikhet, sexualitet och normer i över 20 år. Idag är hon på Åva gymnasium för att prata om hur vi kan arbeta med sexualitet, samtycke och relationer i våra olika ämnen.

 39. Final för Teknikelever i Unga forskare

  Unga forskare anordnar Sveriges största vetenskapsmässa och tävling för gymnasieprojekt inom naturvetenskap, teknik och matematik. Elever från Teknikprogrammet på Åva gymnasium har gått vidare till final.

 40. Stort intresse bland tjejer när Åva utökar teknikprogrammet

  Till höstens gymnasiestart har 155 behöriga elever sökt teknikprogrammet på Åva gymnasium i Täby. Bland tjejer ökar antalet sökande till programmet inom samtliga inriktningar och till skolans nya teknikprofiler som startar hösten 2022 är hälften av de sökande tjejer.