Hackathon på Åva

20 april 2023, kl. 17:54

Elever på Teknikprogrammet i årskurs ett har efterfrågat fler chanser att få programmera. Skolan lyssnar givetvis och arrangerar Hackathon under en hel dag!

Tävla i programmering
Inspirerat av #HackYourWorld arrangerar Åva ett eget hackathon där eleverna tävlar i programmering. Eleverna på Teknikprogrammet med inriktning Informations- och medieteknik tävlar lagvis med en egen idé. Åva var framgångsrika på #HackYourWorld och stod som totalvinnare 2023.

Sett fram emot dagen
“Jag har sett fram emot den här dagen och det ska bli intressant att se vilket tema det blir”, säger Ye Yu innan dagen drar igång. Alexander Yhde tycker att det ska bli ”spännande och roligt att få utmana sina förmågor. Jag programmerar en del på fritiden med C#. Det är ett bra språk och jag har hållit på med det en hel del”.

Hacka kod
Tävlingen går ut på att komma på en idé för att hitta en lösning på ett problem kring FN:s globala mål att alla ska ha tillgång till en god utbildning. Efter det ska eleverna försöka realisera sin lösning genom att hacka kod och till sist pitcha sin lösning inför en jury. Anna Jansson ser fram emot att få fördjupa sig mer i inriktningen hon valt och tycker att det ska bli roligt att få göra något mer kreativt och komma på egna idéer.

Prisutdelning
Det delas ut priser i kategorierna bästa pitch, bästa idé samt bästa tekniska lösning. Priserna bidrar "integrera!" och Försvarsmakten med. Skolinformatör från Försvarsmakten kommer även finnas tillgänglig för de som önskar söka värnplikt och vill bidra till cyberförsvaret. Lärare Martin Loman hoppas att det blir en inspirerande dag för våra elever som längtar efter att få programmera mer.

Teknikprogrammet informations- och medieteknik