Ansök

Studera i klassrum eller på distans

Du kan ofta välja om du vill studera på plats i ett klassrum eller på distans.

En del skolor erbjuder klassrumsundervisning i kombination med distansstudier. På din skolas webbplats finns mer information vad som gäller för din utbildning.

Studera i klassrum

När du studerar i klassrum är du i skolans lokaler där lektionerna är lärarledda och du har kurskamrater runt omkring dig.

Struktur och klasskompisar

Att studera i klassrum innebär att du deltar i lektionsundervisning i skolans lokaler. Att studera i klassrum passar dig som behöver struktur, gillar att diskutera och trivs med att ha tydliga ramar för dina studier. Ansvaret för att studierna blir genomförda vilar fortfarande på dig, men du får stöd med strukturen och ramarna.

Studera på distans

Att studera på distans innebär att det är du som tar ansvar och bestämmer mycket av din studiegång.

Disciplin och självstudier

Du behöver kunna arbeta självständigt och med stor självdisciplin, men du har självklart stöd genom lärarhandledning under kursens gång. Du får ett studerandekonto på din skolas webbplattform och du kommunicerar med din webblärare under kursen.

När det är dags för slutprov behöver du göra det i skolans lokaler. Läser du en naturvetenskaplig kurs behöver du vara i skolans lokaler för att göra de laborativa inslagen, men även på en del andra kurser kan enstaka moment behöva utföras i skolans lokaler.

Du hittar alla skolor på ansökningswebben.