Tillverka parfym på kemilektion

30 april 2023, kl. 12:39

Elever tillverkar egna skönhetsprodukter och marknadsför dessa i ett samarbete mellan kemi och engelska på Åva gymnasiums Naturvetenskapliga program.

Samarbete
Hur framställer man egentligen en egen parfym och på vilket sätt kan den marknadsföras? Det har eleverna i årskurs ett på Naturvetenskapsprogrammet fått jobba med i ett samarbete mellan kemi och engelska.

Göra egen reklamfilm
Klassen fick presentera sina produkter med hjälp av en reklamfilm som de gjort på engelskan efter att ha studerat marknadsföring från olika källor och hur man pitchar sin idé på bästa sätt. Det var inte bara parfym utan även läppstift, tandkräm och lotion.

Lyckat projekt
Lärarna Åsa Sundin och Daniel Brännström säger att det har varit ett lyckat projekt och att det är roligt för man kan se ett samband mellan olika ämnen. Eleverna har tyckt att det varit roligt att få jobba praktiskt och att få marknadsföra en produkt som de själva har skapat.

Lärt sig mycket
Eleverna uttrycker att det var ett roligt och givande projekt där de lärde sig mycket inom ämnena på ett mer kreativt sätt.