Natalie vill kombinera kreativitet med matte

12 maj 2023, kl. 07:01

Natalie Gimsenius går första året på Teknikprogrammet och hon valde Åva för att hon ville gå på en skola som erbjuder designinriktning och där det finns andra tjejer på programmet.

Helt rätt val
“Design finns inte överallt och jag har hört att Åva har många tjejer på Teknikprogrammet vilket hade oroat mig om jag hade valt en annan skola. Jag valde teknik eftersom det är intressant och för mig var det helt rätt val. Åva är bäst för mig!”

Tas på allvar
“Gymnasiet är annorlunda jämfört med grundskolan eftersom man blir tagen mer seriöst här. “Vi har engagerade, kunniga och stöttande lärare på skolan och klassen är verkligen jättebra! Jag är väldigt nöjd!” säger Natalie.

Nya kompisar
Natalie har snart gått sitt första år på Åva och Teknikprogrammets inriktning Design, arkitektur och miljö. Hon sammanfattar det första året som nytt och utmanande med mer självständigt arbete. Hon har träffat många nya kompisar som har samma intressen som hon själv vilket gör att de kan plugga tillsammans men även göra roliga saker som att ha middagar och övernattningar.

Kreativitet och matte
“Teknikprogrammet är en bra grund att stå på om man som jag vill blanda det kreativa med mattekunskaper. Det vore en dröm att få jobba med skapande inom kanske inredning eller ljusdesign. Vi fick åka till Afry på studiebesök och jag blev inspirerad för framtiden av det besöket”.