Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. 

Ung kulturs kurskatalog

Musikkurser 16-20 år

Förutom våra olika rockbandskurser har vi kurser i akustisk gitarr, saxofon, sång, trumpet och tvärflöjt.

Saxofon

Saxofonen är ett spännande instrument som används flitigt inom t.ex. rock- och jazzmusik. Saxofonundervisningen inom Ung kultur sker i grupp tillsammans med andra som spelar samma instrument. På kursen är du som elev med och formar kursens inriktning och påverkar vad som spelas på lektionerna. I musiklabbet samarbetar din grupp också med andra instrument- och sånggrupper inom Ung kultur. Lektionstiden är 90 minuter. Saxofon finns att hyra.

Tider för läsåret 2021-2022

Dag Tid Plats Nivå Lärare
Onsdagar 18.45 - 20.15 Täby kulturhus plan 4 Fördjupningskurs Anders Sjögren

 

Trumpet

Trumpeten är ett starkt och festligt instrument som används i många olika sammanhang. På kursen är du som elev med och formar kursens inriktning och påverkar vad som spelas på lektionerna. I musiklabbet samarbetar din grupp också med andra instrument- och sånggrupper inom Ung kultur. Lektionstiden är 90 minuter. Trumpet finns att hyra.

Tider för läsåret 2021-2022

Dag Tid Plats Nivå Lärare
Tisdagar 18.45 - 20.15 Täby kulturhus plan 4 Fortsättningskurs Erik Palmberg

Tvärflöjt

Tvärflöjtskursen är en fördjupningskurs för dig som spelat förut. På kursen spelar vi låtar i olika genrer och övar teknik för att spela flöjt både snabbt, i stämmor, med och utan komp. På musiklabbet, som ingår i lektionen, spelar vi med övriga instrument på Ung kultur och bildar ett band med sång, komp och bakgrunder. Vi har roligt tillsammans med musiken och ibland har vi konserter och uppspel. Lektionstiden är 90 minuter. Tvärflöjt finns att hyra.

Tider för läsåret 2021-2022

Dag Tid Plats Nivå Lärare
Onsdagar 18.45 - 20.15 Täby kulturhus plan 4 Fördjupningskurs Margaretha Persson Staf

Sång

På sångkursen får du chans att utveckla din röst efter egna förutsättningar och önskemål. Vi arbetar med sångteknik för att få en hållbar röst som vi sedan applicerar i sånger från olika genres; pop, rock, musikal och singer-songwriting. Du är med och väljer vad repertoaren ska bestå av. I musiklabbet samarbetar din grupp också med andra instrument- och sånggrupper inom Ung kultur. Lektionstiden är 90 minuter.

Tider för läsåret 2021-2022

Dag Tid Plats Nivå Lärare
Onsdagar 18.45 - 20.15 Täby kulturhus plan 4 Fördjupningskurs Annelie Sabel

Akustisk gitarr

På Ung kulturs gitarrkurs lär du dig spela gitarr och använda instrumentet i olika stilar; klassisk, pop, rock, blues eller jazz. Du är med och formar kursens inriktning och påverkar vad som spelas på lektionerna. Musikundervisningen sker i grupp tillsammans med andra som spelar samma instrument. I Ung kulturs musiklabb samarbetar din grupp också med andra instrument- och sånggrupper. Lektionstiden är 75–90 minuter.

Tider för läsåret 2021-2022

Dag Tid Plats Nivå Lärare
Onsdagar 16.00 - 17.15 Täby kulturhus plan 4 Fortsättningskurs Magnus Grönlund och Rasmus Holmgren
Onsdagar 18.45 - 20.15 Täby kulturhus plan 4 Fördjupningskurs Magnus Grönlund och Rasmus Holmgren

Rockgrupp

I rockgruppen fördjupar vi oss i olika stilar och instrument. I kursen väljer du instrument bland elgitarr, trummor, elbas, keyboard och sång. Du är med och formar kursens inriktning och vad som spelas på lektionerna. I musiklabbet samarbetar din grupp också med andra instrument- och sånggrupper inom Ung kultur. Lektionstiden är 75–90 minuter.

Tider för läsåret 2021-2022

Dag Tid Plats Nivå Lärare
Måndagar 17.30 - 19.00 Täby kulturhus plan 4 Fortsättningskurs grupp 1 Magnus Grönlund
Måndagar 17.30 - 19.00 Täby kulturhus plan 4 Fortsättningskurs grupp 2 Rasmus Holmgren
Måndagar 19.00 - 20.15 Täby kulturhus plan 4 Fördjupningskurs Magnus Grönlund och Rasmus Holmgren

Jazz- och rockgrupp

I jazz- och rockgruppen spelar vi olika stilar och fördjupar oss i mer avancerad harmonik och improvisation. I gruppen kan det ingå elgitarr, trummor, elbas, keyboard. Du som elev är med och formar kursens innehåll och vad som spelas på lektionerna. I musiklabbet samarbetar din grupp också med andra instrument- och sånggrupper inom Ung kultur. Lektionstiden är 90 minuter.

Tider för läsåret 2021-2022

Dag Tid Plats Nivå Lärare
Tisdagar 18.45 - 20.15 Täby kulturhus plan 4 Fördjupningskurs Magnus Grönlund