Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. 

Ung kulturs kurskatalog

Musikkurser 10-12 år

Här hittar du kurser i akustisk gitarr, fiol och elfiol, flöjt, piano, saxofon, sång och trumpet. Kolla även in kursen Stråkmix där du får prova på olika stråkinstrument och kursen Rockgrupp för dig som drömmer om att spela i ett band.

Sång med inriktning pop och rock

På den här kursen får du lära dig att utveckla din sångteknik och hur du kan använda din röst främst inom pop- och rockgenren. Sångundervisningen inom Ung kultur sker i grupp tillsammans med andra som är intresserade av sång. Som elev är du med och formar kursens innehåll och påverkar vilken repertoar som framförs. I musiklabbet samarbetar din grupp med rockgrupperna inom Ung kultur. Lektionstiden är 75–90 minuter. Inga förkunskaper behövs på grundkursen.

Tider för läsåret 2021-2022

Dag Tid Plats Nivå Lärare
Måndagar 16.00 - 17.15 Täby kulturhus plan 4 Grundkurs Anneli Sabel
Måndagar 18.15 - 19.45 Täby kulturhus plan 4 Fortsättningskurs Anneli Sabel

Piano ensemble

I nästan alla typer av musik används piano och keyboard, både som soloinstrument och tillsammans med andra instrument. Pianoundervisningen inom Ung kultur sker i grupp tillsammans med andra som spelar samma instrument. På kursen är du som elev med och formar kursens inriktning och påverkar vad som spelas på lektionerna. I musiklabbet samarbetar din grupp också med andra instrument- och sånggrupper inom Ung kultur. Lektionstiden är 60 minuter.

Tider för läsåret 2021-2022

Dag Tid Plats Nivå Lärare
Onsdagar 17.30 - 18.30 Täby kulturhus plan 4 Fortsättningskurs Margaretha Persson Staf

Fiol och elfiol

Stråkinstrumenten passar bra att spela många tillsammans. Fiolundervisningen inom Ung kultur sker i grupp tillsammans med andra som spelar samma instrument. På kursen är du som elev med och formar kursens inriktning och påverkar vad som spelas på lektionerna. På fiolkursen har du också möjlighet att spela elfiol, som finns att låna på lektionen. I Ung kulturs musiklabb samarbetar din grupp också med andra instrument- och sånggrupper. Lektionstiden är 75–90 minuter. Fiol finns att hyra.

Tider för läsåret 2021-2022

Dag Tid Plats Nivå Lärare
Tisdagar 18.45 - 20.15 Täby kulturhus plan 4 Fortsättningskurs Anna Wästerby Jara
Onsdagar 16.00 - 17.15 Täby kulturhus plan 4 Fortsättningskurs Anna Wästerby Jara

Stråkmix

Det här är en kurs för dig som är intresserad av att spela fiol, cello eller något annat stråkinstrument. Vi träffas i grupp där vi testar de olika stråkinstrumenten tillsammans. På kursen får du välja ett favoritinstrument, som du kan hyra för att kunna träna hemma. En del av lektionen spelar vi tillsammans med andra instrument- och sånggrupper i Ung kulturs musiklabb. Lektionstiden är 90 minuter. Inga förkunskaper behövs. Stråkinstrument finns att hyra.

Tider för läsåret 2021-2022

Dag Tid Plats Nivå Lärare
Onsdagar 18.45 - 20.15 Täby kulturhus plan 4 Grundkurs Anna Wästerby Jara

Trumpet

Trumpeten är ett starkt och festligt instrument som används i många olika sammanhang. På trumpetkursen är du som elev i fokus och formar kursens inriktning. Musikundervisningen sker i grupp tillsammans med andra som spelar samma instrument. I Ung kulturs musiklabb samarbetar din grupp också med andra instrument- och sånggrupper. Lektionstiden är 75 minuter. Trumpet finns att hyra.

Tider för läsåret 2021-2022

Dag Tid Plats Nivå Lärare
Tisdagar 16.00 - 17.15 Täby kulturhus plan 4 Fortsättningskurs Erik Palmberg

Flöjt

Tvärflöjt och blockflöjt är omtyckta instrument, som passar både i den klassiska repertoaren men även inom vis- och popgenren. Flöjtundervisningen inom Ung kultur sker i grupp tillsammans med andra som spelar samma instrument. På kursen är du som elev med och formar kursens inriktning och påverkar vad som spelas på lektionerna. I Ung kulturs musiklabb samarbetar din grupp också med andra instrument- och sånggrupper. Lektionstiden är 75 minuter. Inga förkunskaper behövs på grundkursen. Flöjt finns att hyra.

Tider för läsåret 2021-2022

Dag Tid Plats Nivå Lärare
Tisdagar 18.45 - 20.15 Täby kulturhus plan 4 Grundkurs Margaretha Persson Staf
Onsdagar 16.00 - 17.15 Täby kulturhus plan 4 Fortsättningskurs Margaretha Persson Staf

Saxofon

Den här kursen är för dig som är nyfiken på saxofon och gärna vill spela tillsammans med andra. Förutom ljud-lek och instrumentkännedom lär vi oss att spela välkända visor och melodier. En del av lektionen spelar vi tillsammans med andra instrument- och sånggrupper i Ung kulturs musiklabb. Lektionstiden är 60–75 minuter. Inga förkunskaper behövs på grundkursen. Saxofon finns att hyra.

Tider för läsåret 2021-2022

Dag Tid Plats Nivå Lärare
Tisdagar 16.00 - 17.15 Täby kulturhus plan 4 Fortsättningskurs Anders Sjögren
Tisdagar 17.30 - 18.30 Täby kulturhus plan 4 Grundkurs Anders Sjögren
Onsdagar 16.00 - 17.15 Täby kulturhus plan 4 Fortsättningskurs Anders Sjögren
Onsdagar 17.30 - 18.30 Täby kulturhus plan 4 Grundkurs Anders Sjögren

Akustisk gitarr

På Ung kulturs gitarrkurs lär du dig spela gitarr och använda instrumentet i olika stilar; klassisk, pop, rock, blues eller jazz. Du är med och formar kursens inriktning och påverkar vad som spelas på lektionerna. Musikundervisningen sker i grupp tillsammans med andra som spelar samma instrument. I Ung kulturs musiklabb samarbetar din grupp också med andra instrument- och sånggrupper. Lektionstiden är 60–75 minuter. Inga förkunskaper behövs för grundkursen.

Tider för läsåret 2021-2022

Dag Tid Plats Nivå Lärare
Tisdagar 16.00 - 17.15 Täby kulturhus plan 4 Fortsättningskurs Magnus Grönlund
Tisdagar 17.30 - 18.30 Täby kulturhus plan 4 Grundkurs Magnus Grönlund

 

Rockgrupp

Drömmer du om att spela i en rockgrupp är den här kursen något för dig. I rockgruppen kan det ingå elgitarr, trummor, elbas, keyboard och sång. Du är med och formar kursens inriktning och vad som spelas på lektionerna. I musiklabbet samarbetar din grupp också med andra instrument- och sånggrupper inom Ung kultur. Lektionstiden är 75 minuter. Inga förkunskaper behövs.

Tider för läsåret 2021-2022

Dag Tid Plats Nivå Lärare
Måndagar 16.00 - 17.15 Täby kulturhus plan 4 Grundkurs Magnus Grönlund