1. Antagningsbesked till gymnasiet 2022

  I dag får 464 ungdomar besked om att de fått en plats på något av Åva gymnasiums program till hösten. Vi tycker att det ska bli roligt att lära känna våra nya elever!

 2. Flera Täbyskolor nominerade bland Sveriges bästa skolrestauranger

  Varje år utses Sveriges bästa skolrestauranger genom utmärkelsen White Guide Junior. Inför årets upplaga är flera Täbyskolor nominerade.

 3. Tack alla elever, vårdnadshavare och samarbetspartner för gott samarbete under det gångna året!

  Åva Gymnasium är stängd för besök under perioden 4 - 31 juli. Från och med den 1 augusti till och med den 16 augusti är skolan öppen klockan 8.00 - 12.00.

 4. Lyckat samarbete mellan skola och näringsliv gav elever jobb

  Sistaårseleverna på Åvas teknikprogram letar företag där de kan jobba med en fråga eller problemställning inom ramen för deras gymnasiearbeten. Syftet är att få skola och näringsliv att närma sig varandra. Genom olika uppdrag kan eleverna vara med och bidra till nya idéer och kunskaper samtidigt som företagen kan knyta kontakt med engagerade elever och bidra till ungas utveckling.

 5. Marcus Lord prisbelönt i internationell vetenskapstävling

  Vi gratulerar Marcus Lord till andra pris i Global Youth Science And Technology Bowl. en internationell tävling för talanger inom naturvetenskap och teknik. Marcus tävlade med sitt gymnasiearbete “Vätgasgenerator – Prototyp och testning” och vann andrapris i Physics and Engineering samt Sustainable Development Award.

 6. Samarbete med Womengineer för att fler tjejer ska satsa på teknik

  Att fler tjejer ska upptäcka vilka spännande jobb det finns i teknikbranschen är en av Åva gymnasiums satsningar.

 7. Vinnare av årets novelltävling

  Frode Ljungman går första året på Naturvetenskapsprogrammet och är årets vinnare av Åvas årliga novelltävling!

 8. Ett folkhav mötte Åvas studenter vid utspringet

  Studentdagen inleddes med att eleverna anlände klassvis till skolan, där rektor och mentor hälsade dem välkomna. Den röda mattan var utrullad och vår egen DJ spelade den välkomstlåt eleverna själva valt.

 9. Student på Åva gymnasium 8 juni

  Onsdagen den 8 juni springer våra förväntansfulla studenter ut från Åva och vi på skolan ser fram emot denna högtidsdag!

 10. Åvas elever ställer ut sin konst

  Cornelia Möller går sista året på Samhällsvetenskapsprogrammet. Hon har valt att läsa Bild som individuellt val och har nu ställt ut några av sina alster i Black box, en av skolans lokaler.

Se fler nyheter