1. Nobel Prize Teacher Summit på Åva

  Åva gymnasium välkomnar lärare som deltar i Nobel Prize Teacher Summit. Det är ett internationellt event för lärare arrangerat av Nobel Prize Museum.

 2. Vård och omsorg i Spanien

  Elever från årskurs tre på Vård-och omsorgsprogrammet är i La Nucia, Spanien, för att genomföra APL, arbetsplatsförlagt lärande. De praktiserar på ett äldreboende och bor i ett eget hus med pool.

 3. Åva på Gröna Lund med kursen Fysik 2

  Pröva fysikaliska lagar genom att åka Fritt fall på Gröna Lund? Ja, varför inte? Det är precis det du får göra om du läser den avancerade kursen Fysik 2 på Åva gymnasium. Det är en del av Vetenskapens hus satsning på ”Edutainment” och ett mycket uppskattat kursmoment.

 4. Från Åva till arkitektutbildning i Lund

  Vincent Düring tog studenten från Åva gymnasium i våras och läser nu arkitektutbildningen på Lunds Tekniska högskola.

 5. Fler tjejer än någonsin på Teknikprogrammet

  Åva gymnasium har under många år arbetat aktivt och medvetet för att öka andelen tjejer som söker till Teknikprogrammet och det har gett resultat.

 6. Kurser på avancerad nivå på Åva gymnasium

  Alla högskoleförberedande program på Åva gymnasium har kurser på avancerad nivå. Medicinsk fördjupning är en av dem.

 7. Övning på Åva inför World Skills

  Love Dahl, tidigare elev på Åva gymnasium, är på skolan idag för att öva inför yrkestävlingen World Skills som arrangeras i Lucerne, Schweiz.

 8. Inspirerande matte för åk 9 på Åva gymnasium

  Åva gymnasium erbjuder matte på gymnasienivå för årskurs 9 genom olika matteseminarier som fungerar som en språngbräda mellan högstadiet och gymnasiet.

 9. Välkommen till Åva, Christina Berglund!

  Christina Berglund kommer under hösten att vara tillförordnad administrativ chef på Åva och jobba med Åvas övergripande ekonomi både vad gäller budget och prognos.

 10. Debatt mellan ungdomsförbunden på Åva gymnasium

  Samhällsvetenskapsprogrammet på Åva gymnasium har arrangerat debatt mellan samtliga ungdomsförbund inför riksdagsvalet och skolvalet.

Se fler nyheter