1. Inspirationskväll för tjejer som valt Teknikprogrammet

  Ett ökande antal tjejer söker till Åva gymnasiums teknikprogram. För att ge dem den bästa starten bjuder vi in till en inspirationskväll där de tjejer som valt Åva och teknik till hösten får träffa de tjejer som går på programmet nu.

 2. Familjerättsadvokat föreläser på Ekonomiprogrammet

  Eleverna på Ekonomiprogrammet lyssnar till familjerättsadvokaten Ninni Holfve.

 3. UF-mässa 2023

  UF-mässan 2023 arrangeras på Westfield Mall of Scandinavia och företag från Åva är på plats.

 4. Elitidrottare på Åva för att berätta om psykisk ohälsa

  Åva gymnasium arbetar årligen med ett projekt kallat “Aldrig ensam” där elever i årskurs två bland annat får arbeta med boken “Aldrig ensam” och även lyssna till tidigare elitidrottare Linus Thörnblad och hur han avbröt sin karriär som 25-åring på grund av psykisk ohälsa.

 5. Åva student accepted at Cambridge University

  Maja Wallensten at Åva gymnasium has received a prestigious offer* from Cambridge University to study history and language.

 6. Kvinnors utsatthet i krigets Ukraina

  Åva uppmärksammade den internationella kvinnodagen med en föreläsning om den utsatta situation som ukrainska kvinnor har haft sedan Ryssland invaderade landet för ett år sedan.

 7. Fler kvinnor till ingenjörsyrket

  Marie Ideström från Womengineer/IGE-day besöker Åva för att träffa tjejer och prata om deras framtid och vad man kan göra som ingenjör.

 8. IB student writes extended essay on sexual violence

  IB, International Baccalaureate, is an international programme that Åva provides. There are many nationalities represented in the classes and Agnes from Täby is writing her extended essay on sexual violence.

 9. Gymnasiearbete med vakuumkanon och 3D printer

  Leo Mc Million, Emil Berglund Löwgren, Birger Hesselgren och Teodor Bendreus går sista året på Naturvetenskapliga programmet på Åva gymnasiuem. De arbetar på sitt gymnasiearbete där de har byggt en vakuumkanon och de använder en 3D printer för att experimentera med djupet på de små inbuktningarna i golfbollar, så kallade dimples.

 10. Matteläger på Chalmers tekniska högskola

  Fredrik Strandman som går sista året på Teknikprogrammet och Anton Gyllerup som går första året på Naturvetenskapsprogrammet har deltagit i ett matteläger på Chalmers tekniska högskola som anordnas av Ung vetenskapssport, UVS.

Se fler nyheter