1. Fysiklektion på Gröna Lund

  Vilka fysikaliska lagar ligger bakom attraktionerna på Gröna Lund? Det får Åvas elever som läser den avancerade kursen Fysik 2 fördjupa sig i när de deltar i Vetenskapens hus satsning på “Edutainment”.

 2. Framgång för tidigare Åvaelev

  I helgen vann Love Dahl, tidigare elev på Restaurang- och livsmedelsprogrammet silver i matlagning i Yrkes-EM/Euroskills i Gdansk.

 3. Besök från Italien

  Åva gymnasium har ett utvecklat internationaliseringsarbete och är en Erasmus-ackrediterad skola. Detta möjliggör internationella samarbeten och utbyten för såväl elever och lärare på Åva.

 4. Fortsatt satsning på tjejer med teknikintresse

  Åva gymnasium har under många år arbetat aktivt för att öka andelen tjejer som söker till Teknikprogrammet och även i år är Åvas teknikprogram populärt att välja för tjejer.

 5. Är du ny på Åva?

  Här kommer tips från andra elever.

 6. Matematikseminarium för årskurs 9

  Vill du arbeta med avståndsberäkningar i rymden, sannolikhet i olika kortspel, digitala verktyg för programmering samt hur man beräknar smittspridning?

 7. Välkomna till våra ettor!

  En viktig dag på Åva gymnasium är dagen för upprop där vi välkomnar våra nya ettor och introducerar dem till gymnasielivet.

 8. Åva-alumn guldmedaljör i Junior EM

  Grattis till Sara Winberg som tagit guld i stavhopp i Junior EM!

 9. Annika Westin ny rektor på Åva gymnasium

  Annika Westin blir ny rektor för Åva gymnasium från och med den 1 oktober.

 10. Ung ledare från Åva gymnasium representerade Täby på lunch med H.K.H Konungen

  I samband med firandet att H.K.H. Konungen firade 50 år på tronen bjöd landshövding Anna Kinderg Batra in unga ledare från länets alla kommuner till lunch.

Se fler nyheter