1. Besök från tre EU-länder

  Samarbete med Erasmus+. Åva gymnasium tar den här veckan emot besök från Portugal, Belgien och Österrike i samarbete med Erasmus+ som möjliggör vår satsning på internationalisering.

 2. Elever från Åva inspireras av kemiforskare på Berzeliusdagarna

  Två elever från Åva har deltagit i Berzeliusdagarna som är ett möte för svenska gymnasieungdomar med ett stort intresse för kemi.

 3. Forskare inom VA-teknik föreläser på Åva

  Alexandra Müller forskar vid Luleå tekniska universitet och är på Åva för att föreläsa om forskning som bedrivs på Luleå tekniska universitet och främst om VA-teknik.

 4. Åvas satsning på internationalisering uppmärksammas

  Utbyten.se uppmärksammar Åvas arbete med internationalisering och beskriver vårt samarbete med Erasmus.

 5. KTH-elever tipsar om Åva inför gymnasievalet

  Flera bekanta ansikten från förr besökte vårt öppet hus förra veckan! Två av dem var Julia och Ellen som kommit för att berätta om vad man kan göra efter sina studier på Åva och vad som kan vara bra att tänka på inför sitt gymnasieval.

 6. Åva samarbetar med universitet och högskolor

  Många elever från Åva gymnasium fortsätter att studera vid framstående universitet och högskolor och uppger att de känner sig förberedda.

 7. Välkommen på öppet hus

  26 januari 2023 kl. 17.00-19.30.

 8. Fyra veckors praktik i Spanien

  Visst låter det underbart att få åka till Spanien i fyra veckor? Det är precis vad Alexander Lundeberg, Elin Börjesson, Samuel Mattsson Nilsson, Erik Nilsson och Sofie Huldén från Restaurang- och livsmedelsprogrammet ska göra den 23 januari.

 9. Blivande studenter om framtiden

  Mitt i Täby har intervjuat fyra elever i årskurs 3 på Åva gymnasium om hur de ser på framtiden och vad de vill göra när de tagit studenten i vår.

 10. Johan Fridell, ny administrativ chef

  Johan Fridell är från den 1 januari ny administrativ chef på Åva gymnasium med ansvar för ekonomi, administration och fastighetsfrågor.

Se fler nyheter