Malin Östh får årets SWABA-pris

26 mars 2024, kl. 14:07 - Förskola & skola

Person med diplom
Malin Östh, biträdande rektor på Ängsholmsskolan, får årets SWABA-pris där hennes outtröttliga arbete med positivt beteendestöd, PBS, på skolan uppmärksammas.

Motiveringen lyder:

"Årets pristagare har, i enlighet med föreningens ändamål, under många år varit en drivande kraft för implementering av beteendeanalys inom skolan. Med stort engagemang har Malin bidragit inom området och inspirerat andra. Malin arbetar idag som biträdande rektor, samordnare för elevhälsan på Ängsholmsskolan och övergripande specialpedagog i rektorsområdet. Hon handleder lärare och elevassistenter i beteendeanalys och har tidigare arbetat med tillämplig av PBS på skolor, samt handlett och utbildat verksamheter och anhöriga, ofta till stor nytta för personer med autism eller annan neuropsykiatrisk funktionsnedsättning."

Dag Strömberg

Ordförande, Svenska föreningen för beteendeanalys

SWABA, Svenska föreningen för beteendeanalys eller Swedish Association for Behavior Analysis, är en ideell förening för alla som är intresserade av beteendeanalys. Föreningens mål är att samla och sprida information om beteendeanalys, och att främja forskning, tillämpning och utbildning.

Läs mer på swaba.se.