Ung kulturs kurskatalog

Musikalkurser 16–20 år

Gå en klassisk musikalkurs eller fördjupa dina kunskaper i en generationsöverskridande storsatsning om Täbys historia.

Musikal

Eleverna sjunger och spelar teater till musik. Tillsammans bygger gruppen upp en föreställning med målet att framträda inför publik. Kursen innehåller teater, rörelse och sång till musikbakgrunder. Du kommer att få jobba med artistiskt utveckling på ett mer fördjupat sätt. Elevernas egna initiativ har en stor betydelse i framtagandet av manus och musik. I kursen ingår det även hur ljus, ljud, scenografi och kostym skapar en helhetsupplevelse för publiken. En gång per läsår arrangeras uppspel. Lektionstiden är 120 minuter. Inga förkunskaper behövs.

Tider läsåret 2022–2023

Dag Tid Plats Nivå Lärare
Onsdagar 18.15–20.15 Täby kulturhus plan 2 Anpassningsbar Lydia Lindholm

Musikalen "Grannfejden"

Nu har du som är 13–20 år chans att delta i en större ensemble med både unga och vuxna. I den här kursen får du vara med och sätta upp en nyskriven musikal om Täby-traktens historia. Med skådespel och sång berättar ensemblen sägner och sanning på ett lustfyllt sätt. Musikalen ”Grannfejden” är ett samarbete mellan Ung kultur, Rönninge by, Täby kultur och Täby Hembygdsförening. Föreställningen kommer att framföras utomhus på Rönninge By under 2023. Lektionstiden är 120 minuter. 

För vuxna över 20 år

Vuxna och äldre över 20 år är också välkomna att delta i ”Grannfejden”. Då blir man medlem i Täby Hembygdsförening samt gör en intresseanmälan till Ung kultur. För mer information kontakta: anna.ploby@taby.se.

Tider läsåret 2022–2023

Dag Tid Plats Nivå Lärare
Måndagar 18.15–20.15 Täby kulturhus plan 2 Fördjupning Anna Ploby