Om oss

Det som görs på Redaktionen ska hålla en hög kvalitet. Vi finns i fina lokaler och använder professionell utrustning för våra uppdrag. Våra arbetshandledare är kunniga och engagerade och har stor kompetens både inom omsorgsarbete, funktionsnedsättningar och foto, filmskapande, media och konst.

Tidning och webb

Vi på Redaktionen gör tidningarna Tempelpyramiden och Blaskan. De skickar vi ut till andra verksamheter som till exempel boenden inom kommunen. I våra tidningar finns det utrymme för allt. Våra deltagare skriver bland annat om sina intressen och vi åker tillsammans ut på olika reportage. Vi driver själva webbsidan Tempelpyramiden där deltagarna får lära sig hur man arbetar med webb. Där lägger vi upp våra texter och bilder.

Foto och film

På Redaktionen får du lära dig allt du behöver veta för att bli en bättre fotograf. Vi är ofta ute och fotograferar och gör olika fotoövningar. Vi arbetar med professionell utrustning och har allt vi behöver för att kunna ta fina bilder.

Tillsammans gör vi spännande filmprojekt där vi arbetar med hela processen från idé och manus till filmning och klippning. Sedan 2017 har vi ett samarbete kring riktiga spelfilmsprojekt med den dagliga verksamheten Datakvarnen i Huddinge.

Redaktionen har även fotouppdrag från kommunens kommunikationsavdelning.

Vår vision

Vår vision är att skapa förutsättningar för dig att bli delaktig och så självständig som möjligt i olika situationer och aktiviteter livet igenom.

Ansökan

Har du en funktionsnedsättning och vill vara med i vår dagliga verksamhet Redaktionen? Prata med din handläggare.