Om Slottsparksskolan
Slottparksskolan är en grundskola i sydöstra Täby som ingår i Näsbyparksskolans rektorsområde. Här går cirka 240 elever från årskurs F-3. Skolan består av en huvudbyggnad och en paviljong, Borgen. Förutom skolgården som bjuder in till lek och aktiviteter använder vi även de fina områden som ligger intill skolan såväl på skoltid som fritidstid; Flaggängen, Parkgården, Tornskogen och Näsa äng. Idrott och slöjd genomförs i Näsbyparksskolans lokaler. Alla elever på skolan har tillgång till dator eller surfplatta.
Skolmaten lagas av Sodexo som 2022 blev utsedd till en av Sveriges 20 bästa skolrestauranger enligt utmärkelsen White Guide Junior.
Närområdet består av såväl villa- som radhusområden samt flerfamiljshus med närhet till vatten och naturområden. Behöver du åka kollektivtrafik hit stannar flera busslinjer och Roslagsbanan i närheten av skolan.
På Slottsparksskolan har vi hög lärarbehörighet och varje elev ska känna sig välkommen, oavsett bakgrund och förutsättningar. Vi strävar efter att ha en levande och social gemenskap som präglas av trygghet och lust att lära. Skolan erbjuder eleverna en strukturerad undervisning som ska möjliggöra att alla elever når sin fulla potential. Varje elev ska kunna övervinna svårigheter, utvecklas och göra framsteg hos oss.
Skolorna i Näsbyparksskolans rektorsområde leds av en gemensam rektor samt fyra biträdande rektorer. Rektorsområdet består av Näsbyparksskolan (4-9), Norskolan (F-3) och Slottsparksskolan (F-3). Alla skolor ligger nära varandra geografiskt sett.
Välkommen till Slottparksskolan i Täby!
Systematiskt kvalitetsarbete
Här på Slottparksskolan tillvaratar vi metoder och idéer som vilar på beprövad erfarenhet och vetenskaplig grund för att ge de bästa förutsättningarna för varje klass och enskild elev.
Alla som arbetar på skolan är delaktiga i skolans systematiska kvalitetsarbete. Tillsammans analyserar vi resultat från olika enkäter, sammanställningar och prov som genomförts under det gångna läsåret, på olika nivåer och i olika sammanhang, för att planera nästkommande år för skolan.
Tillgängligt lärande
Alla elever ska få möjlighet att nå sin fulla potential. Elevers behov skiljer sig åt och vi menar att det som är nödvändiga förbättringar för några ofta blir förbättringar för alla. För att utveckla tillgängligheten på skolan arbetar vi med den fysiska, sociala och pedagogiska miljön. Det kan handla om allt ifrån hur det ser ut i klassrummet och nya digitala verktyg till olika metoder och sätt att involvera eleverna i planering och bedömning.
Här ska varje elev ges möjlighet att utveckla sig själv och sitt lärande. Tillsammans arbetar skolan målmedvetet med att utveckla ett tillgängligt lärande utifrån ett rättighetsperspektiv som innebär att eleven ska vara delaktig i både planering och genomförande. Undervisning och lärmiljö utvecklas och anpassas systematiskt. Alla medarbetare på skolan behöver ständigt omsätta och ompröva sin kompetens i relation till verksamhetens och elevernas förutsättningar och behov. Skolan lägger stort fokus på det kollegiala lärandet.
Trygghetsarbete
Att känna sig trygg och trivas i skolan är en viktig grundförutsättning för att varje elev ska utvecklas kunskapsmässigt och socialt. Slottparksskolans trygghetsarbete är en integrerad del av vardagen där alla elever aktivt involveras genom värdegrundsövningar, diskussioner och utvärderingar. Våra ledord är STARK (Samarbete, Trygghet, Ansvar, Respekt, Kamratskap).
Trygghetsteam
För att få ett samlat grepp över rektorsområdets trygghets- och likabehandlingsarbete finns ett trygghetsteam på varje skola med representanter från arbetslagen, skolledning och elevhälsa. Det finns även ett gemensamt trygghetsarbete i rektorsområdet. Skolkuratorn har en samordnande roll i detta arbete. Fokus för arbetet är att utarbeta, utvärdera och utveckla rutiner och kartläggningsmetoder för skolans trygghets- och likabehandlingsarbete, så att trygghetsarbetet hela tiden svarar mot de behov som finns i skolorna.
Studie- och yrkesvägledning
Att arbeta med valkompetens i yngre årskurser är viktigt. Vi har en studie- och yrkesvägledare med fysisk placering på Näsbyparksskolan som arbetar ur ett F-9 perspektiv.
Förväntansdokument
Förväntansdokumentet har tillkommit för att skolan vill skapa en så bra och utvecklande miljö som möjligt. Det tydliggör hur skolan ser på olika roller och hur medarbetare tillsammans med våra vårdnadshavare kan hjälpa till att skapa en trygg och god miljö.
Läsårstider, terminer och lovdagar
Höstterminen 2023
- Terminens första dag: 17 augusti
- Höstlov: 30 oktober–3 november
- Höstterminens sista dag: 20 december
- Datum för studiedagar under höst- och vårtermin varierar från skola till skola. Ta kontakt med din skola för mer information.
Vårterminen 2024
- Terminens första dag: 9 januari
- Sportlov: 26 februari–1 mars
- Påsklov: 29 mars–5 april
- Lovdag: 1 maj
- Lovdag, Kristi himmelsfärd: 9 maj
- Lovdag (klämdag): 10 maj
- Lovdag, Sveriges nationaldag: 6 juni
- Lovdag (klämdag): 7 juni
- Terminens sista dag: 12 juni
- Datum för studiedagar under höst- och vårtermin varierar från skola till skola. Ta kontakt med din skola för mer information.
Organisation
Skolledning
Slottparksskolans arbete leds av rektor (fysisk placering på Näsbyparksskolan) tillsammans med biträdande rektor och intendent.
- Ulrika Ingerslev, rektor
- Gunnel Lerne, biträdande rektor
- Michaela Granlund, intendent
I teamet för Slottsparksskolan ingår även.
- Enel Hassinen, samordnare
- Karin von Freymann, arbetslagsledare skola
- Madelene Grass, arbetslagsledare fritids
Elevhälsa
På Slottparksskolan ska alla medarbetare arbeta för elevers hälsa och lärande. Elevhälsa som centralt begrepp är allas angelägenhet. Hälsa och lärande går hand i hand och genomsyrar Slottparksskolans systematiska kvalitetsarbete.
På skolan finns ett elevhälsoteam som i första hand arbetar hälsofrämjande och förebyggande. Teamet består av speciallärare, skolpsykolog, skolkurator, skolsköterska, studie- och yrkesvägledare samt biträdande rektor.
Arbetslag
På skolan arbetar lärare och fritids i gemensamma arbetslag. På så vis tar vi tillvara på det kollegiala lärandet inom såväl skola som fritidshem med fokus på elevens hela dag i skolan. Arbetslagen är även ett sätt att utveckla det systematiska kvalitetsarbetet på skolan.
På Slottsparksskolan är arbetslagen indelade efter årskurs:
- Arbetslag F-klass
- Arbetslag Åk 1
- Arbetslag Åk 2
- Arbetslag Åk 3
Arbeta på skolan
Täby är en av Sveriges mest attraktiva kommuner med närhet till både arbetsplatser, grönområden och skärgård. Täby ligger strategiskt placerat strax norr om Stockholm och det bor ca 70 000 personer här. I Täby byggs många bostäder, fler företag etableras och kommunen satsar på förbättrad service med stor valfrihet. Täby - att växa med.
Slottsparksskolan
På Slottparksskolan har du många engagerade, behöriga och kompetenta kollegor. Vi arbetar för att alla elever och medarbetare ska trivas och få möjlighet att utvecklas både kunskapsmässigt och socialt. Vår skola står för kvalitet och trygghet där både tradition och utveckling värdesätts.
På Täby kommuns webbplats kan du hitta lediga jobb.
Kontakta Slottsparksskolan
Anmäl frånvaro via SchoolSoft före klockan 08.00. Logga in med mobilt BankID.
Adress
Allévägen 3-9
183 52 Täby
Skattkammaren (Öppnings- och stängningsavdelning): 08-555 587 90
Förskoleklass FC och FD: 08-555 587 91
Åk 1: 08-555 587 92
Åk 2: 08-555 587 93
Åk 3: 08-555 587 94
Ulrika Ingerslev, rektor: 08-555 587 05
Gunnel Lerne, biträdande rektor: 08-555 580 56
Enel Hassinen, fritidssamordnare: 08-555 587 66
Jessica Ryberg, skolsköterska: 08-555 581 53
Fler kontaktuppgifter till Slottsparksskolan
Fler kontaktuppgifter till Slottsparkskolan
Fler kontaktuppgifter
Jessica Ryberg, skolsköterska jessica.ryberg@taby.se
Katarina Hjort Jacobsson, skolpsykolog katarina.hjortjacobsson@taby.se
Mourad El Khatib, skolkurator mourad.elkhatib@taby.se
Tatjana Doslo, specialpedagog tatjana.doslo@taby.se
Hitta till Slottsparksskolan
Namn |
---|
Slottsparksskolan
|