Vårt utbud

Täby Lärvux finns på Ängsholmsskolan i Gribbylund med naturen alldeles utanför. Vi erbjuder två utbildningsprogram, Hundskötarutbildning och Bistroutbildning. En nyhet från hösten 2024 är att du även kan läsa orienteringskurser på Lärvux. Läs mer om våra utbildningar nedan.

Hundskötarutbildning

Älskar du hundar och natur lika mycket som oss? Då kanske den här utbildningen är något för dig!

Att arbeta med hundar har många hälsofrämjande effekter. Det ger tydliga rutiner, utvecklar ansvarsförmåga och bidrar till ökad rörelse. När vi tar hand om hundarna får vi både glädje och kärlek tillbaka från dem vilket gör att uppgifterna känns viktiga och meningsfulla.

Du söker för varje läsår och kan som mest gå fyra år. Utbildningen är två heldagar per vecka. Den börjar med ett basår och fortsätter sedan med fördjupningsår.

Utbildningen innefattar både teori och praktik. Mycket av tiden är vi utomhus.

Bistroutbildning

Tycker du om att vara i köket och laga mat tillsammans med andra? Då kanske vår bistroutbildning är något för dig!

Att vara i köket och laga mat skapar gemenskap och glädje. Vi erbjuder dig en utbildning där du utvecklar kunskap och färdigheter att använda både i kök och servering.

Du söker för varje läsår och kan som mest gå fyra år. Utbildningen är två heldagar per vecka. Den börjar med ett basår och fortsätter sedan med fördjupningsår.

Utbildningen innefattar både teori och praktik. Mycket av tiden tillbringar vi i köket.

Orienteringskurser på Lärvux

Har du varit utan sysselsättning en tid och behöver vägledning för att ta dig in i samhälls- och arbetsliv?

Har du precis slutat gymnasiet och har svårt att bestämma dig för vilken väg du ska gå nu?

Är du sugen på att göra något nytt men vet inte vad eller hur du ska göra?

Är du nyfiken på våra utbildningar på Lärvux men är osäker på om de passar dig?

Då är du välkommen att söka våra orienteringskurser! Vi börjar med ett studiesamtal och ser hur vi kan hitta rätt kurs för dig.

Kursen formas utifrån dina behov och förutsättningar. Det kan till exempel ge dig kunskaper och färdigheter för att hitta en ny sysselsättning och för att ta dig in i samhälls- och arbetsliv. Du får vägledande och motiverande samtal under kursen som leder dig rätt. Kursen innehåller bland annat samhällsorientering och grundläggande digital kompetens.

Kursen ger dig möjlighet att prova på Lärvux utbildningar (hundskötarutbildning och bistroutbildning). Du kanske är nyfiken på våra utbildningar men är osäker på om det är något för dig? Vi skapar en studieplan utifrån dina behov. Kursen innehåller bland annat vägledande och motiverande samtal, samhällsorientering och prova-på-moment.

Ansökan till lärvux, Ängsholmsskolan

Hemkommun

Jag ansöker till följande utbildning

Program:
Orienteringskurser

Personuppgifter i den här e-tjänsten kommer att behandlas i enlighet med dataskyddsförordningen och endast för de ändamål tjänsten avser. taby.se/personuppgifter

Kontakta lärvux

Adress: Linbastuvägen 1A, Täby

Samordnare och lärare Helena Engblom
Biträdande rektor Camilla Bongnell