Cajsa Correa tilldelas Täbypriset 2024

26 april 2024, kl. 13:39 - Kommun & politik

Person som poserar för foto
Täbypriset 2024 tilldelas Cajsa Correa, grundare av cheerleading-föreningen Ultimate Cheer Xtreme. Beslutet togs på kommunstyrelsens sammanträde den 25 april.

Motiveringen lyder: ”Cajsa Correa, grundaren av cheerleading-föreningen Ultimate Cheer Xtreme, tilldelas Täbypriset 2024. Cajsa får priset för sin förmåga att skapa rörelseglädje för hundratals barn och unga i Täby, i en gemenskap med fokus på inkludering och omtanke. I föreningen finns några av Sveriges bästa tävlingslag för sina åldersklasser samt en omfattande para-cheerverksamhet. Ett arbete som gör skillnad och sätter Täby på kartan långt utanför kommunens gränser.”

Täbypriset delas ut vartannat år till en person som gjort värdefulla insatser, i närtid eller längre bak i tiden. Personen behöver inte bo i Täby men ska ha en särskild anknytning till kommunen.

Årets nomineringsperiod pågick mellan 23 februari och 19 april, och juryn fick in hela 50 nomineringar fördelade på 18 olika personer.

Årets pristagare, Cajsa Correa, kommer hedras den 12 juni genom att få en Täbymedalj i silver samt sitt namn ingraverat på en mässingsplakett som sätts upp vid Esplanaden intill kommunhuset.