Start / Konst / Konstkurser

Konstkurser

Vi har konstkurser för barn och ungdomar mellan 7-16 år, med 10 elever i varje grupp. Under en termin träffas vi 13 gånger inklusive utställning alternativt elevredovisning i sin grupp med läraren. Passa på att söka redan nu under fliken Anmälan och avanmälan, för att öka chansen att komma med! Vi träffas i vår nya fräscha konstateljé på plan 5 i Bibliotekshuset.

Vi har konstkurser för barn och ungdomar mellan åk 1 -20 år med 10 elever i varje grupp. Under en termin träffas vi 13 gånger inklusive utställning alternativt elevredovisning i sin grupp med läraren. Passa på att söka redan nu under fliken Anmälan och avanmälan, för att öka chansen att komma med! Vi träffas i vår nya fräscha konstateljé på plan 5 i Bibliotekshuset.

Tider för konstkurser ht 2017, med start första veckan i september

Tisdagar  kl. 15.30-16.45 - Grupp GUL, åk 7-uppåt
Tisdagar  kl. 17.10-18.10 - Grupp ORANGE, åk1-3
Tisdagar  kl. 18.30-19.30 - Grupp RÖD, åk1-3
Torsdagar kl. 16.00-17.00 - Grupp LILA, åk 4-6
Torsdagar kl. 17.20-18.20 - Grupp BLÅ, åk 4-6
Torsdagar kl. 18.45-20.00 - Grupp GRÖN, åk 7-uppåt

Konstkurser för barn och unga Åk 1- 20 år

Konstkurs Åk 1-3
Vi skapar på ett lekfullt sätt, inspirerade av ett tema. Vi undersöker färger, former, perspektiv, ljus- och skuggspel. Vi provar en mängd tekniker och material som målning, collage, skulptur och relief i lera, gips, papier maché mm. Vi arbetar både enskilt och i samspel med gruppen. Höstterminen avslutas med en genomgång då eleverna själva presenterar sina verk i gruppen. Vårterminen med en stor utställning. Lektionstiden är 60min/vecka.

Konstkurs Åk 4-6
Vi utvecklar det egna bildspråket med lust och fantasi i fokus, inspirerade av ett tema. Vi fördjupar våra kunskaper om färg, form,  perspektiv, ljus- och skuggor. Vi provar många olika tekniker och material som målning, collage, linoleumtryck, skulptur och relief i lera, gips, papier maché mm. Vi arbetar både enskilt och i samspel med gruppen. Höstterminen avslutas med en genomgång då eleverna själva presenterar sina verk i gruppen. Vårterminen med en stor utställning. Lektionstiden är 60min/vecka.

Konstkurs Åk 7-uppåt
Vi skapar ännu mer självständigt med betoning på det egna uttrycket, inspirerade av ett tema. Vi fördjupar oss i det konstnärliga begreppet när vi, i samspel med övriga gruppen, reflekterar över det egna verket. Vi lär oss mer om passande material och tekniker när vi skapar både två- och tredimensionellt, som målning, collage, installation, skulptur och relief i lera, gips, papier maché, blandteknik mm. Allt med lust och fantasi i fokus. Höstterminen avslutas med en genomgång då eleverna själva presenterar sina verk i gruppen. Vårterminen med en stor utställning. Lektionstiden är 75 min/vecka.

 

Skip Navigation Links.
Senast uppdaterad:2017-06-27