Vi på NovaCenter erbjuder aktiviteter till dig som vill uppnå en förändring. Syftet kan vara att öka din aktivitetsnivå, bryta isolering, få struktur på dagen eller jobba för en återgång till arbetslivet.

Hos oss får du vara aktiv i planeringen av dina aktiviteter och träffa andra personer med liknande erfarenheter. Som stöd finns vår personal som består av arbetsinstruktörer, arbetsterapeuter, socionomer och socialpedagoger.

Vår verksamhetsidé

  • Vår verksamhet ska kännetecknas av öppenhet och ansvarstagande, att alla bemöts med omtanke och att man ska känna sig trygg och respekterad för den man är.
  • Vi främjar deltagarnas oberoende och integritet och våra aktiviteter ger i öppna och vardagliga former ute i samhället.
  • Vi jobbar kontinuerligt med utveckling, kompetens och nytänkande. Det gör vi bland annat genom dialog inom enheten, tillsammans med deltagarna och andra brukar- och anhörigorganisationer.

Ansök om plats

Du ansöker om sysselsättning på NovaCenter genom att kontakta Täby kommun, tel. 08-55 55 90 00. Du får sedan träffa en handläggare som utreder ditt behov och beslutar vilken hjälp du ska få.

Våra aktiviteter

De flesta av aktiviteterna sker i vår huvudlokal på Askrikevägen men vi har också ett antal praktikliknande platser på privata eller kommunala arbetsplatser i Täby.

Arbete med stöd

Vill du ha en sysselsättning på en arbetsplats? Vill du lära dig mer om dina förmågor i arbete? Då är NovaCenters arbete med stöd något för dig.

Data

Skulle du vilja lära dig mer om datorer och internet? Vill du vara med och utveckla vår hemsida eller tidning? Dataverksamheten på NovaCenter erbjuder flera olika alternativ för dig med intresse för datorer, där du har möjlighet att utveckla dina kunskaper inom data och internet.

Datamek

Har du intresse av att reparera och underhålla datorer? Skulle du vilja lära dig mer om att installera olika program? Vill du arbeta med hård- och mjukvara såväl som nätverk? Då är datamek på NovaCenter något för dig.

Friskvård

Vill du få möjlighet att motionera och komma igång fysiskt? Tillsammans med oss kan du promenera, simma, styrketräna, spela pingis eller innebandy. Du deltar utifrån dina egna förutsättningar och ges möjlighet till en social gemenskap.

Gårdsteam

Har du intresse av trädgårdsarbete? Skulle du vilja arbeta med miljö- och återvinning eller vill prova på det? Då är gårdsteamet något för dig. Gårdsteamet har även samarbete med Röda korset.

Keramik

Har du ett intresse av att skapa i lera eller vill prova på det? Då är NovaCenters keramikverksamhet något för dig.

Kök

Köket på NovaCenter erbjuder alla deltagare att utifrån sina förutsättningar delta i en meningsfull sysselsättning i en social gemenskap. Utveckla dina kunskaper i köksaktiviteter, till exempel bereda sallad och baka eller servera dagens lunch.

Ljud- och musikproduktion

Är du intresserad av att jobba med ljud och musikproduktion i datorn, kan detta vara något för dig. Vi går igenom ljudteori, hur en sequenser fungerar samt gränssnittet MIDI. Du jobbar i data program där ljud och MIDI blandas.

Serviceteam

Tycker du om att bidra till en trivsam arbetsmiljö? Trivs du med att ta hand om blommor och växter? Eller vill du hjälpa till attgöra scheman och kopiera papper? Serviceteamet passar dig som tycker om att arbeta med praktiska uppgifter.

Snickeri och måleri

Har du intresse av att arbeta med trä eller måla produkter som är tillverkade i snickeriet? Då är NovaCenters snickeri- och måleriverksamhet något för dig.
Studier med stöd

Vill du komplettera dina betyg? Funderar du kanske på högre studier? Skulle du vilja komma igång med en yrkesutbildning? Då är NovaCenters studier med stödverksamhet något för dig.

Textil

Har du intresse av att sy, sticka eller virka eller vill du prova på det? Då är NovaCenters textilverksamhet något för dig.

VillaNova

Vänder sig till dig som har behov av sysselsättning i mindre grupp i en lugn och trygg miljö med stort stöd av personal.