Vi på NovaCenter erbjuder aktiviteter till dig som vill uppnå en förändring. Syftet kan vara att öka din aktivitetsnivå, bryta isolering, få struktur på dagen eller jobba för en återgång till arbetslivet.

Hos oss får du vara aktiv i planeringen av dina aktiviteter och träffa andra personer med liknande erfarenheter. Som stöd finns vår personal som består av arbetsinstruktörer, arbetsterapeuter, socionomer och socialpedagoger.

Vår verksamhetsidé

Vår verksamhet ska kännetecknas av öppenhet och ansvarstagande, att alla bemöts med omtanke och att man ska känna sig trygg och respekterad för den man är. Vi jobbar kontinuerligt med utveckling, kompetens och nytänkande.

Ansök om plats

Du ansöker om sysselsättning på NovaCenter genom att kontakta Täby kommun, tel. 08-55 55 90 00. Du får sedan träffa en handläggare som utreder ditt behov och beslutar vilken hjälp du ska få.

Våra aktiviteter

De flesta av aktiviteterna sker i vår huvudlokal på Askrikevägen i Näsbypark. Ett antal aktiviteter sker även på allmänna platser. Du deltar utifrån dina egna förutsättningar och du får möjlighet till en social gemenskap. Du behöver inga förkunskaper.

Bild

Tycker du om att teckna och måla och vill upptäcka eller utveckla din kreativa sida genom att skapa bilder? I bildgruppen kan du lära dig nya sätt att skapa bilder, prova på olika tekniker och material samt få inspiration till att utveckla ditt måleri.

Data

Skulle du vilja lära dig mer om datorer och internet? Vill du vara med och utveckla vår hemsida eller tidning? Dataverksamheten erbjuder flera olika alternativ för dig med intresse för datorer, där du har möjlighet att utveckla dina kunskaper inom data och internet.

Datamek

Har du intresse av att reparera och underhålla datorer och skulle vilja lära dig mer om att installera olika program? Datamek är en verksamhet för dig som vill syssla med hård- och mjukvara såväl som nätverk.

Friskvård

Vill du få möjlighet att motionera och komma igång fysiskt? Tillsammans med oss kan du promenera, simma, styrketräna, spela pingis eller innebandy.

Gårdsteam

Skulle du vilja arbeta med miljö- och återvinning eller vill prova på det? Har du ett intresse av att hjälpa till att iordningställa NovaCenters utomhusmiljö? Då är gårdsteamet något för dig.

Keramik

Har du ett intresse av att skapa i lera eller vill prova på det? Du kan skapa fritt utifrån fantasin, med hjälp av inspirationsbilder från böcker och internet eller med hjälp av redan färdiga mallar. Du får testa på olika tekniker för att skapa i lera och glasera det du skapat.

Ljud- och musikproduktion

Är du intresserad av att jobba med ljud och musikproduktion i datorn? Vi går igenom ljudteori, hur en sequenser fungerar samt gränssnittet MIDI. Du jobbar i dataprogram där ljud och MIDI blandas.

Mediaproduktion

Tycker du om att t ex fotografera och skriva? Eller är du intresserad av efterbehandling och redigering av video, bild, text och ljud är detta en verksamhet för dig.

Shared Reading

Vill du få möjlighet att upptäcka och komma i kontakt med läsning och litteratur? Genom olika texter kan du få en paus från vardagen och fokusera på något annat för en stund. Vi ses en gång i veckan och läser kortare texter tillsammans. Ibland går vi tillsammans till biblioteket.

Serviceteam

Tycker du om att bidra till en trivsam miljö? Trivs du med att ta hand om blommor och växter eller vill du hjälpa till att göra scheman och kopiera papper? Serviceteamet passar dig som tycker om att arbeta med praktiska uppgifter.

Snickeri och måleri

Har du intresse av att arbeta med trä eller måla produkter som är tillverkade i snickeriet? Då är snickeri- och måleriverksamhet något för dig.

Studier med stöd

Vill du prova på att studera och lära dig nya saker? Behöver du komplettera dina betyg eller funderar du kanske på högre studier? Skulle du vilja komma igång med en yrkesutbildning? Då är studier med stöd något för dig.

Textil

Har du intresse av att sy, sticka eller virka eller vill du prova på det? Då är textilverksamhet något för dig.

Trädgård

Tycker du om att jobba ute i trädgården, plantera, så frön och göra fint i rabatter och på uteplatser? I trädgårdsgruppen finns möjlighet att arbeta med växter, odling och annat trädgårdshantverk.

Vandring

I vandringsgrupperna får du tillsammans med andra uppleva naturen och besöka nya platser att vandra på. Det finns en grupp för dig som gärna går långt och en för dig som föredrar att gå lite kortare.

VillaNova

Vänder sig till dig som har behov av sysselsättning i ett mindre sammanhang med ett större stöd av personal. Tillsammans utformar vi dagens aktiviteter. Det kan till exempel vara bakning, promenader, måleri och trädgårdaktiviteter.