Digitala torsdagstimmen

Seniorcenters digitala forum i samarbete med SeniorNet Täby. Vi bjuder på föreläsningar, aktualiteter och information.

Torsdagstimme 4 mars kl. 13 - Internetbedrägerier och ID-kapning

Nils Blomgren, SeniorNet Täby, berättar om hur du skyddar dig och minimerar riskerna.

Så här går det till att ansluta

Från klockan 12.30 torsdag 4 mars kan du klicka på zoom-länken nedan. Mötet startar klockan 13 och då sätts ljudet på.

https://us02web.zoom.us/j/86769892657?pwd=S2dPakVxbDJVV056bzhzemtsNjY3UT09

  • Du behöver inte anmäla dig i förväg. Antalet deltagare är dock begränsat.
  • Mellan klockan 12.30 och 13.00 kan du testa att ansluta dig till mötet. 
  • SeniorNet Täbys webbplats finns en länk till en video som visar hur du ansluter dig till ett Zoom-möte. På SeniorNets supporttelefon 08-7700774 kan du dessutom få hjälp om något krånglar från klockan 12.30 på torsdag.
  • Du kommer inte att synas i bild på mötet och din mikrofon kommer att vara avstängd automatiskt.
  • Du kommer att kunna ställa frågor skriftligt genom att skriva dem i chatten.

Torsdagstimme 11 mars kl. 13 - Information om vaccination mot covid-19

Malin Sandberg, verksamhetschef, Täby vårdcentral ger uppdaterad information kring vaccinationen mot covid-19. Mer information kommer. 

Torsdagstimme 25 februari - Ekonomi för seniorer

Täby kommuns budget- och skuldrådgivare Sara Löhr berättar om vad som är bra att tänka på kring ekonomin när man blir äldre och vad du kan få hjälp med av kommunen. Mötet spelades in och du kan ta del av det här. 

Torsdagstimme 18 februari - Informationsmöte om vaccination 

Malin Sandberg, verksamhetschef, Täby vårdcentral och Lilian Carleson, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Täby kommun, ger uppdaterad information kring vaccinationen mot covid-19. Mötet spelades in och du kan ta del av det här.

Uppdaterad information om vaccination mot covid-19 finns på 1177 Vårdguidens webbplats

Torsdagstimme 18 februari - Äldrefrågor i Täby kommun 

Thomas Nilsonne, socialnämndens ordförande i Täby och Marie Tid, chef för äldreomsorgen i kommunen berättade om kommunens verksamheter för seniorer, om äldreomsorgen och vad som är på gång. Du kan ta del av det inspelade mötet här.

 

 

Seniorcenter ställer om

Täbys två seniorcenter vid Täby centrum och i Näsbypark har pausat sin verksamhet med anledning av pandemin. När vi inte kan mötas personligen ställer vi om till andra sätt att bedriva verksamheten. 

Filmer

När vi inte kan ses på riktigt kan du ta del av seniorcenters verksamhet digitalt.

Underhållning

Ivanka Radoukanova, besökare på Seniorcenter, Anne Morgan och Inger Elevant, medarbetare i kommunen underhåller med härlig julmusik på cello, flöjt och piano.

Carl "Charlie" Wahren berättar och spelar piano. I tre filmer kan du njuta av Charlies härliga pianospel och spännande berättelser. Det är musik ur The American Songbook, franska favoriter och svenska örhängen. 

Ta del av musikunderhållningen

Matinspiration

Nu kan du få matinspiration av kommunens egen dietist. För närvarande finns tre filmer med olika matlagningstips samt recept att ladda ner. Plus information om vad du kan tänka på som senior när det kommer till mat och näring. Smaklig måltid!

Ta del av filmerna med matinspiration

Jympa

När vi inte kan jympa tillsammans finns möjligheten att jympa med oss på video istället. Vi har en kortjympa på 20 minuter, sommarjympa på 15 minuter och en sittjympa på 30 minuter. Träna på tills vi kan ses igen!

Ta del av jympafilmerna

Få IT-hjälp via telefon

Du som senior i Täby kan få hjälp med mobiltelefonen, datorn eller plattan av SeniorNets volontärer via telefon och digitala möten. Du får också tips om webbplatser för nytta och nöje. Läs mer på SeniorNet Täbys webbplats

Seniordag 2020

Ta del av årets seniordag digitalt. Seniordagen i år handlar om ofrivillig ensamhet och psykisk hälsa. På grund av pandemin spelades den in som en föreläsning med Susanne Rolfner Suvanto, expert på äldrefrågor.

Klicka här för att ta del av seniordagen 

Kontakt

Telefon 08-555 572 48, vardagar klockan 10-16
Seniorcenters lokaler är stängda tillsvidare. Adresserna är:

  • Seniorcenter Täby centrum, Lyktgränd 2 och 4
  • Seniorcenter Näsbypark, Eskadervägen 5

Om Seniorcenter

Så här brukar det vara när vi kan ha våra lokaler öppna:

Seniorcenter är till för alla seniorer som vill träffas, ta en fika och göra saker tillsammans. På seniorcenter är du som senior med och skapar verksamheten. Du är med och påverkar vad du vill göra. Kanske har du ett intresse som du vill dela med andra, kanske du vill vara värd eller värdinna eller något annat? Prata med oss så hjälps vi åt.

Här finns ett varierat utbud av aktiviteter, till exempel datorhjälp, intressegrupper, föreläsningar, evenemang och anpassade rörelsestunder. Det är kostnadsfritt, du kan komma och gå när du vill och inget medlemskap krävs. Du är alltid välkommen in till kaffehörnan eller för en pratstund när du vill. Kaffe, te och kaka kostar 10 kr.

Täby har två seniorcenter, ett vid Täby centrum och ett i Näsbypark. Det är lite olika öppettider och program på de två seniorcentren men tanken är densamma – en mötesplats av och för Täbys seniorer!

Boka lokal

På Lyktgränd 4, Lyktan, finns möjlighet att hyra lokaler för aktiviteter. Via länken nedan kan du boka lokal. 

Boka lokal i Lyktan

Ring kontaktcenter på 08-555 590 00 om du behöver hjälp.

Om kommunens arbete under pandemin

Här kan du läsa mer om hur Täby kommun arbetar med anledning av coronaviruset:

Mer information om coronaviruset